7. Buli

385 25 0
                                    

- Jó reggelt! - kiáltott rám Mikey és beugrott mellém az ágyamba.

- Mikey, még túl korán van ehhez - temettem az arcomat a párnámba. Már négy napja velük voltam éjjel nappal, kezdtem hozzászokni ahhoz, hogy milyen is négy férfival élni, de még mindig meg tudott lepni egy-két dolog, mint a ma reggeli ébresztő. Még nem kezdődött el a turné, a következő este volt az első koncert, addig is a srácok Los Angeles-i házában voltunk. Fogalmam sem volt róla, hogy egy közös házuk is van, de kiderült, hogy igen, pont az ilyen alkalmak miatt, mikor a turné előtti napokat együtt akarják tölteni vagy közösen dolgoznak a zenéken, esetleg buliznának egy jót.

- Nincs korán, mindjárt 10 óra. Talán nem kellett volna hajnal háromig bulizni és most nem lennél fáradt - nevetett a fülembe.

- Michael, mit mondtam neked a húgom ágyáról? - rontott be a résnyire nyitott ajtón Calum, mintha megérezte volna, hogy valaki belemászott az aurámba.

- Micsoda? - dugta be Luke a fejét az ajtón.

- Ti mind bolondok vagytok - röhögtem el magamat az engem bámuló fiúk között. - Felkelek, csak menjetek ki egy kicsit innen - túrtam a kócos hajamba. Na igen, a tegnapi "buli" kicsit hosszúra nyúlt, Luke és én elmentünk egy klubba, ahol végre kettesben tudtunk beszélgetni róla, azon belül is leginkább a volt barátnőjéről, aki erre a turnéra már nem jött velünk, pedig körülbelül három hónapig együtt voltak, és szó nélkül elhagyta Luke-ot. Mondjuk sosem mondták ki, hogy együtt járnak, de minden arra utalt, és Luke még a közös képeiket és üzeneteiket is megmutatta, amiből kiderült számomra, hogy tényleg nem csak ő képzelte többnek a dolgot szimpla barátságnál.

Gyorsan felöltöztem, összefogtam a hajam, megmostam az arcom és fogam, és kimentem a többiekhez a nappaliba. Most még volt időnk pihenni és hülyéskedni, de pár nap múlva már minden nap koncerteznek a srácok és akkor rögtön indulunk a koncertek után, rendes szobák helyett pedig kis buszokban fogunk aludni. Mondjuk nem pontosan erre számítottam, amikor elindultam velük a "nyaralásomra", de nem panaszkodom, mert a fiúkkal elképesztően jól éreztem magamat.

- Ki megy el vásárolni? - kérdezte Mikey és kiskutya szemekkel méregetett engem.

- Egyedül biztos nem - kacsintgattam Calum felé, aki épp próbált a telefonja mögé bújni, nem túl nagy sikerrel, mert körülbelül háromszor akkora volt a feje.

- Nincs kedvem veled menni, lusta vagyok - nyöszörgött az asztalra feküdve.

- Jólvan, akkor megyek egyedül, írjátok össze hogy mi kell - mondtam, de rögtön meg is bántam. - Nem, nem, csak ételt írhattok fel, és ami el is fog fogyni ma meg holnap - helyesbítettem. Nem akartam, hogy itt romoljon rájuk egy csomó kaja, mivel kb két hónapig turnézni fogunk folyamatosan ezután. A kis listámmal indultam a városba, és kétszer is eltévedtem, de végül megpakolt szatyrokkal értem vissza a körút után.

- Csak tudnám, hogy melyikőtök volt az az okos, aki felírta a listára a csokimikulást - ráztam meg a fejem.

- Én voltam - nevetett büszkén Luke.

- Akkor tessék - nyújtottam át neki a kívánt darabot és olyan elképedten néztek rám, mintha legalább a napot hoztam volna le az égről és hangos röhögésben törtek ki.

- Te tiszta bolond vagy, hogy csináltad?

- Az maradjon csak az én titkom - vigyorogtam és főzni kezdtem valami tisztességes kaját, mielőtt pizzatúladagolásban halunk meg mind. Miközben összedobtam az ebédet, Mikey különböző videókat mutogatott magukról (?), és végig beszélgettünk, a másik három srác pedig a nappaliban gitározgatott és a régi feldolgozásaikat énekelték először normálisan aztán különböző stílusokban, túl vicces volt, hogy oda tudjak figyelni az ebédre, úgyhogy kicsit oda is égett a csirkemell, de szerencsére nem bánta senki.

____

- Hallod - szólt hozzám Luke, mikor aznap este bejött a konyhába. Fogalmam sincs honnan jött, vagy miért volt a kezében egy fél üveg whiskey, de elég részegnek tűnt.

- Rendben vagy? - néztem fel rá. Elég szarul nézett ki, a szeme alatt napok óta fekete karikák húzódtak, alig tudott aludni, teljesen kivolt valami miatt, hiába játszotta el hogy minden oké vele. Sejtettem, hogy a volt barátnője lehet az ok, de előző este nem tűnt ennyire szomorúnak, mikor a lányról beszéltünk.

- Ha nem lennél Calum húga, már rég elhívtalak volna randizni - huppant le mellém - és majdnem a szék mellé is, úgy kapaszkodott meg az asztal szélében.

- Lucas - csattant fel a legnagyobb meglepetésemre Ashton mielőtt a többiek bármit is szólhattak volna. Mi ketten ültünk addig az asztalnál, Luke fogalmam sincs, honnan teleportált ide, Calum és Mikey pedig játszottak a mellettünk lévő nappaliban.

- Tudod, ha nem lennék Calum húga, már rég igent mondtam volna - bólogattam. Luke egy elképesztően jó, szeretetre méltó ember volt, aki mindig ott volt nekem ha kellett, figyelmes volt, meghallgatott és szívesen töltött velem időt, de mindig azt éreztem, hogy kettőnk között nem lehet több barátságtól, leginkább mert őt nem érdeklem. Az utóbbi időben gyakran kaptam magam azon, hogy Luke-ot bámulom, és próbálom kitalálni a lehető legjobb módszert arra, hogy újra boldognak lássam és mosolyt tudjak csalni az arcára, mert elképesztően fájt látni hogy mennyire szomorú és milyen nehéz most neki.

- Lyla - szólalt meg Mikey is. Soha nem szólt még bele ilyen dolgokba ezelőtt, mindig inkább a csendes szemlélődő fél volt, és fogalmam sem volt, mire kellene vélnem hogy félbehagyta a játékot és odajött hozzánk.

- Kérsz? - nyújtotta felém Luke az üveget, én pedig elvettem tőle és a lehető legrövidebb idő alatt annyit ittam amennyit csak tudtam, mert sejtettem, hogy hamarosan el fogják venni tőlem az üveget.

- Add csak ezt ide - szedte ki a kezemből Mikey.

- Be akarok rúgni. Sosem voltam még igazán részeg azon a hülye bulin kívül már vagy ezer éve, ez milyen gáz már - csattantam fel.

- Hát pont nem most kéne elkezdened - rázta meg a fejét Ashton mellettem.

- Még mielőtt 21 leszel tényleg be kéne rúgnod még egyszer, hogy legyen valami buli is benne - mondta Luke és rádőlt az asztalra, majd nevetni kezdett. - Van egy ötletem, gyere - fogta meg a kezemet és berángatott a szobájába, majd ránk zárta az ajtót.

- Lyla, mi folyik itt? - kiabált Calum az ajtón keresztül.

- Fogalmam sincs - válaszoltam tanácstalanul.

- Megnézünk pár videót, hogy jó kedvünk legyen - válaszolt nekik Luke és az ágyára ült, majd intett hogy én is üljek mellé. Az ujjait a szája elé téve intett csöndre, és egy huncut vigyorral elővett egy üveget az ágya mellett lévő szekrényből, én pedig halkan felnevettem és Luke mellé ültem az ágyába.

- Na mutasd azokat a videókat - mondtam neki, és a fiúk kedvéért tényleg megnéztünk pár videót, jó hangosan, hogy ők is hallják.

- Videókat néznek, persze, én is ezt mondanám. Calum, pont Lyláról nem feltételeztem volna ezt - mondta Ashton Calumnak, amit pár másodperc csönd majd egy ajtócsapódás követett.

- Mikey, utána megyünk? - kérdezte Luke, gondolom Ashton elment valahová, nagyon dühösnek hangzott, úgyhogy örültem hogy elmennek.

- Tedd el az üveget egy pillanatra - keltem fel az ágyból, és kinyitottam az ajtót.

- Kérlek menjetek utána, legalább egy valaki, mi tényleg csak videókat nézünk. Fogalmam sincs, mi baja van Ashtonnak - adtam elő hitelesen magamat. Először csak Calum akart menni, de meggyőzte Mikeyt, hogy ketten együtt könnyebben megelőzhetik hogy bármi balhét csináljon, de azért a félig üres üveget elvitték, azt hitték hogy nincs több alkohol a házban és egyedül hagyhatnak minket Luke-kal.

- Na most indul a buli - kiabált Luke elhúzva a buli szó végét, elővett egy üveg narancslevet a hűtőből, és két pohárral együtt behozta a szobábjába, majd nekiestünk az üveg vodkának. Nem tudom, merre járhattak a fiúk körülbelül három órán keresztül, de amíg nem jöttek, mi tényleg videókat néztünk, a totális lerészegedés mellett.

Ghost Of You (5SOS fanfitcion)Where stories live. Discover now