◤Semmiség ♡ Haru ◢

1.5K 195 11
                                    

Koncentrálni a tanulásra a mai napon? Szinte lehetetlennek tűnt. Délután szorgosan próbáltad elvégezni feladataid, de folyton a barátod, Haru járt a fejedben. Nem is ő, inkább az edédszünetben való cselekedete. Haru egy lánnyal beszélgetett és mi volt ebben a legidegesítőbb számodra? Mosolygott és kuncogott! Haruka Nanase, aki folyton póker arcot vág, még sokszor veled is, aki általában komoly és rideg vagy érdektelen.... egy ilyen lánnyal közvetlen? Neked bezzeg teperned kellett rendesen, hogy ilyen legyen veled, erre az a csaj beszambázik és vele elsőre cuki meg minden?

És ha... tetszik neki?

Neeeeeeeem, nem, nem.. 

Ugye nem?

"(T/N) chan?" szakította félbe gondolataidat Haru, majd adott arcodra egy puszit üdvözlésképp.

Tényleg. Ki is ment a fejedből, hogy mára megbeszéltétek, hogy együtt tanultok.

"B-bocs, csak elkalandoztam" szabadkoztál őt nézve, majd vissza vezetted tekinteted füzetedre és folytattad a feladatot. 

Legalábbis, szeretted volna. Haru felállított székedből, leült, majd öledbe ültetett, hogy így folytasd. Kezeivel átölelte derekadat. Boldog is voltál, de helyben le is tudtad volna fejezni. 

"Ma elég halk vagy (T/N) chan" jegyezte meg mialatt nyakadba fúrta fejét. "Talán bánt valami?"

"Semmi bajom" tagadtad le egyből.

"Hmm, biztos?"

"Mindegy. Semmiség."

Haru elhallgatott, ahogyan te is. Nem akartad felhozni ezt, akármennyire is zavart és utáltad érte. Hiszen még is mit mondanál? Megtiltanád neki, hogy más lányokkal.. legyen barátságos vagy más lányokkal beszéljen? Miféle önző dolog lenne korlátozni abban, mit tegyen? Hiszen.. ő sem teszi ezt veled, akkor mi jogod lenne erre kérni? Egyáltalán erre akarnád kérni?

"Ha nem mondod el, akkor ne mondd el" mondta sértődötten, leszálltál róla ő kiegyenesedett, felkapta a táskáját és kész volt magadra hagyni. Szavakba nem lehetett önteni, mennyire felhúzott ezzel a reakcióval.

"Tch, ez annyira jellemző rád, még te sértődsz meg?" csattantál föl egyből.

"Úgy nem tudok veled mit kezdeni, ha nem mondod el, kihúzni belőled pedig nincs kedvem" közölte veled szuper nyugodt hangnemben, amitől jobban felmérgesedtél.

"Menj csak. Flörtölj más lányokkal, vigyorogj rájuk, tök nyugodtan. Máskor a szemem láttára, ha kérhetném!" szaladt ki a szádon bosszúsan.

Haru ott állt előtted pár lépésnyire. Egymást néztétek. Ő döbbent arckifejezéssel kémlelt téged, míg te gyilkos pillantással ajándékoztad őt. 

"Ő csak jelentkezni akart az úszó klubba! Azért voltam vele olyan kedves.. de hogy flörtöltem volna, az nem rémlik!" közölte veled egyenesen szemeidbe nézve.

"Dehogynem. Flörtöltél vele. Mikor szoktál te kuncogni és mosolyogni idegenekre?"

"Csupán rájöttem, hogy ugyan úgy imádja a vizet, min én. Ez akkora baj?" értetlenkedett Haru.

Az író asztalodhoz léptél, kivetted a vázádból a virágot ami ott pihent, s a benne megmaradt vizet Haru arcába öntötted.

"Remélem járni is akar majd veled!" puffogtál morcosan.

Haru arcáról a padlóra hullottak a kósza víz cseppek. Oda lépett hozzád és a vállára emelt.

"Hé, tegyél le, de most!"

"Kérj bocsánatot!"

"Nem!"

"Kérj bocsánatot!" parancsolt rád immáron erélyesebben.

"NEM" makacskodtál továbbra is.

Haru a fürdő szobádba vezetett a kádba tessékelt és megnyitotta a tusolót. Hideg vízzel locsolt meg, de bőven kapott belőle ő is. A tusoló fejéért harcoltatok, közben hangosan nevettetek, hiszen szinte már nevetségessé vált ez a buta kis vita köztetek. Ahogy lihiggadtatok, Haru elfeküdt a kádban, te pedig mellkasának döntötted a hátad. Karjaiban megnyugvásra leltél. Vicces helyzet volt, főleg, hogy mindketten vizes ruhában feküdtetek az alig pár centis vízben.

"Csak kedves akartam lenni, ne bonyolítsd túl a dolgokat. Nincs olyan lány, aki a nyomodba érne" nyugtázta Haru és arcon puszilt.

"Hát.." sóhajtottál frusztráltan, s kézfején körkörös mozdulatokat tettél ujjbegyeddel. "Még is van bennetek közös, n-nincs mi miatt aggódnom?"

"Aggódni? Mire gondolsz?"

Most komolyan, minden pasi átvált ostobába, ha a barátnője féltékenykedik?

"Mondjuk arra, hogy beleszeretsz?"

"Szerinted az olyan könnyen megy?"

"Miért ne?"

"(T/N), nem biztos, hogy mindig jól fejezem ki amit érzek, de fontos v-vagy nekem és nem fog ilyen megtörténni. Rajtad és az úszáson kívül nem igazán érdekel más" békített meg szavaival.

"Igaz is, ki bírná elviselni, hogy egésznap csak erről fecsegsz?" jegyezted meg gúnyosan, mire újabb csatába kezdtetek.

Akárhogy is, hittél Harunak és tudtad jól, hogy tényleg te vagy az egyetlen aki egy ilyen ufót elfogad és úgy szeret, ahogy van.

𝑨𝒏𝒊𝒎𝒆 ☆彡𝑰𝒎𝒂𝒈𝒊𝒏𝒆𝒔Where stories live. Discover now