30. λίγο πριν το τέλος

10.3K 688 13
                                    

Ένα μήνα μετά

Είμαι στον πάγκο της κουζίνας και τον παρατηρώ να με κοιτά ανυπόμονα. Δεν αντέχω και γελάω με την καρδιά μου.

-Σου είπα θα το φάω!Αφού ξέρεις οτι είσαι ασυναγώνιστος μάγειρας προς τι τόση ανυπομονησία?του λέω και μυρίζω το φαγητό μου. Ο Δημήτρης μας μαγειρεύει συχνά και καθόμαστε με τις ώρες στην κουζίνα. Τρώμε , γελάμε πολύ και λέμε ιστορίες ασταμάτητα για το παρελθόν μας. Μου είναι απίστευτα ξεκούραστο να είμαι μαζί του, δεν χρειάζεται να υποκρίνομαι στο ελάχιστο για το ποιά είμαι και επίσης ποτέ δεν περίμενα να ακούει κάποιος με τόσο ενθουσιασμό τις ιστορίες μου. Τις περισσότερες φορές με κόβει στα μισά για να μου πει μια παρόμοια ιστορία.

Γενικά αυτός ο μήνας ήταν απροσδόκητα καλός. Πρώτον tα βοτάνια δείχνουν να πιάνουν και ο πατέρας μου πάει πολύ καλά. Μας ανακοίνωσε πως σε ένα δίμηνο θα επιστρέψει και είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε τέλεια.

Δεύτερον ανακοίνωσα στον Δημήτρη πως αφού σταθεροποιηθεί ο πατέρας μου θα του συζητήσω οτι θέλουμε να πάρουμε διαζύγιο. Βασικά και αυτό το ανακοίνωσα στον Δημήτρη, δεν το σχολίασε αλλά ξέρω πως ανακουφίστηκε.

Τρίτον, απο την στιγμή που ξεκαθάρισα μέσα μου οτι το πρόβλημα μου να έρθω πιο κοντά ερωτικά με έναν άντρα είναι η αγάπη , ένιωσα να φεύγει απο πάνω μου ένα μεγάλο βάρος. Το βράδυ που επιχείρησα να κάνω έρωτα με τον Δημήτρη μου έγινε ξεκάθαρο. Δεν έχω κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα . Το γεγονός οτι φρίκαρα κάθε φορά που πήγα να κάνω σεξ, πηγάζει μόνο οτι μου έλειπε όλες οι φορές η αγάπη. Αν λοιπόν η αγάπη μου λείπει θα κάνω υπομονή να την βρω. Σίγουρα κάποιος εκεί έξω κάποτε θα με αγαπήσει.Αρκεί να έχω υπομονή και πίστη. Και τότε όταν κάνω έρωτα θα είναι μαγευτικά .Το πιστεύω αλήθεια. 

Τέταρτον , αφού αποφάσισα πως χωρίς αγάπη δεν μπορώ να συνυπάρξω σε ερωτική σχέση, αυτόματα ένιωσα πιο ξεκάθαρα απέναντι στον Δημήτρη. Αφού εκείνος δεν έχει αγάπη για εμένα  , εγώ δεν θέλω κάτι απο εκείνον. Κι έτσι ούτε δοκίμασα να τον διεκδικήσω. Ήταν καθαρτικό γιατί απο τότε χαλάρωσα και πραγματικά μπόρεσα να τον πλησιάσω. Έστω σαν φίλη. 

Πέμπτον, εννοείται λιώνω κάθε φορά που τον βλέπω. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Αλλά είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις την ωριμότητα να αποδέχεσαι πως δεν μπορείς όλα στην ζωή να τα αλλάξεις. Και ο Δημήτρης ήταν ξεκάθαρος απέναντι μου και ειλικρινής . Μου ξεκαθάρισε πως ποτέ στην ζωή του δεν ανέπτυξε ρομαντική σχέση και πως γενικά την ζωή του δεν την είχε φανταστεί να την μοιράζεται με μια γυναίκα. Έχει μάθει να ζει μόνος, σε ένα συγκεκριμένο στυλ ζωής και δεν θέλει να αλλάξει στα 32 του. Δεν έχει μάθει διαφορετικά. Δεν επιχειρηματολόγησα ενάντια σε αυτό. Ίσα ίσα το σεβάστηκα. 

Δάσκαλος στον έρωταΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα