2. Σαν το σκύλο με την γάτα

10.5K 710 91
                                    


Ο άτιμος με έχει λιώσει στην δουλειά, έχει πάει πέντε η ώρα και δεν λέει να σταματήσουμε να μελετάμε την δικογραφία. Βλέπω την Φανή να μου κάνει νόημα απ' έξω να φύγουμε, αλλά δεν βλέπω τον γάιδαρο να με αφήνει σύντομα απο εδώ. Της κάνω νόημα μέσα απο το γυάλινο γραφείο και της δείχνω διακριτικά τον Δημήτρη. Σηκώνω τους ώμους μου απογοητευμένα και ξεφυσώ. Μου κάνει ένα νεύμα αποχαιρετισμού και την βλέπω να φεύγει. Υποτίθεται πως θα πηγαίναμε για καφέ μετά την δουλειά. Χάλια η προσωπική μου ζωή. Ή θα τρέχω για την πτυχιακή και τα μαθήματα μου ή θα είμαι εδώ και θα λιώνω στην δουλειά.Δεν βγαίνω ποτέ, δεν κάνω τίποτα για μένα. Τα τελευταία οχτώ χρόνια για την ακρίβεια είμαι στρατευμένη στο σκοπό να διαδεχτώ επάξια τον πατέρα μου. Απο τα δεκαπέντε μου ξεκίνησα ένα γολγοθά διαβάσματος και δραστηριοτήτων και ακόμη δεν έχω σταματήσει. Πώς θα βρω τον έρωτα της ζωής μου αν έχω τόσο λίγο χρόνο για μένα? Πάλι απο τις εννιά θα κοιμηθώ. 

Βλέπω τον Δημήτρη να σημειώνει ακατάπαυστα. Καλά αυτός δεν κουράζεται ποτέ? Δείχνει λες και ήρθε πριν απο λίγο για δουλειά. Και αυτό το armani κουστούμι , εσαεί ατσαλάκωτο. Άχτι έχω να τον δω μια φορά με φόρμες. Να δεις που με κουστούμι κοιμάται.

-Κουράστηκες? μου λέει αδιάφορα και ούτε που σηκώνει το βλέμμα του απο τα χαρτιά. Σιγά μην του δώσω την ικανοποίηση οτι με κούρασε, είμαι εγώ σκληρή γυναίκα!

-Καθόλου! του λέω επίσης αδιάφορα και διακριτικά βγάζω κάτω απο το γραφείο τα δεκάποντες γόβες μου. Αυτό το dress code του γραφείου με σκοτώνει. Με σκοτώνουν και τα ηλίθια chanel συνολάκια , με σκοτώνει να βάφομαι κάθε πρωί και  με σκοτώνει να μαζεύω κότσο τα μαλλιά μου πάνω. Λες κι έχουμε απόκριες κάθε μέρα νιώθω.Αλλά τι να κάνω που ο πατέρας μου πιστεύει πως μια δεσποινίς της τάξεως μου πρέπει να είναι πάντα comme il faut. Δηλαδή ντυμένη σαν κυρία επί των τιμών.

-Σου χάλασα και την έξοδο με την Φανή, μου λέει με απαθες ύφος  και συνεχίζει να γράφει. 

Αυτό που κάνει οτι είναι απασχολημένος με κάτι και όλα τα παίρνει είδηση με εκνευρίζει απίστευτα. Γενικά τον έχω προσέξει οτι μπορεί να κάνει ταυτόχρονα πολλά πράγματα.  Βασικά είναι συνολικά ένας εκνευριστικός άντρας. Απορώ πως έχει τόσες κατακτήσεις, εγώ αν ήμουν κοπέλα του θα του έσπαγα το κεφάλι κάθε μέρα. Με τηγάνι!Το φαντασιώνομαι νοερά..

-Δεν πειράζει , προηγείται η δουλειά! λέω χαρωπά και θέλω να του εκτοξεύσω την δικογραφία στο κεφάλι. Να δεις που με κρατάει απο σπάσιμο ο αλήτης. Νομίζει οτι επειδη εχει την εταιρεία ο πατερας μου, θα ειμαι απο εκείνα τα κοριτσακια που το παιζουν ιστορία. Αλλά δεν θα σπάσω κύριε Μελεμή! Δουλευω σκληρα για να εχω την θεση που έχω!

Δάσκαλος στον έρωταΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα