7. Η Παρθένος Μυρτώ

9K 716 74
                                    

-Σταμάτα τώρα , μου λέει ο Δημήτρης χαμηλόφωνα και μου παίρνει το ποτήρι απο το χέρι. Χαμογελά ελαφρά στον πατέρα μου και στους υπόλοιπους απο την παρέα μας σαν να μην συμβαίνει τίποτα και καταλήγει το βλέμμα του σε εμένα να με αγριοκοιτά.

-Έχω κουραστεί να κάνω αυτό που όλοι μου λέτε, είμαι δυστυχισμένη και θέλω να πιω! λέω και ξανά παίρνω το ποτήρι μου στα χέρια. 

Ο Μιχαλάκης χορεύει με την κοκκινομάλλα. Και όχι Κatty Perry..εγώ έπρεπε να χορεύω τώρα μαζί του!

-Σταμάτα να τον κοιτάς συνέχεια, έχεις γίνει θέαμα και σταμάτα να πίνεις. Τουλάχιστον σεβάσου τον πατέρα σου. Φέρεις ένα όνομα!μου λέει μέσα απο το σφιγμένο του στόμα και εγώ σηκώνομαι πάνω. 

-Πάω να χορέψω κι εγώ!λέω γεμάτη αυτοπεποίθηση. Απορώ που την βρίσκω.

-Κάτσε κάτω, σε βλέπω να σωριάζεσαι , μου λέει και με τραβά απο το χέρι.

-Α! Εξαιρετική ιδέα παιδιά μου! Δημήτρη θα συνοδεύσεις την Μυρτώ μας στο χορό?λέει ο πατέρας μου που είδηση δεν έχει πάρει απο το δράμα που εκτυλίσσεται. Στον κόσμο του!

-Δεν θέλω εγώ καβαλιέ..πάω να πω αλλά με διακόπτει απότομα ο Δημήτρης.

-Εννοείται κύριε Ράνεση , αυτό ακριβώς θα κάνουμε, λέει και με σκουντά ελαφρά για να περπατήσω.

-Αν ήσουν λίγο έξυπνη θα με ευχαριστούσες που έρχομαι μαζί σου για χορό, μου λέει και νιώθω την ανάσα του στο πρόσωπο μου. Με κοιτάει και με εκείνο το βλέμμα-ακτινογραφία.

-Σιγά μην σου πω κι ευχαριστώ! Μια χαρά θα πήγαινα μόνη να λικνιστώ δίπλα απο τον Μιχαλάκη, να δει τι χάνει! λέω και δείχνω το θείτσικο ταγιέρ Chanel. 

Με σκουντά και με οδηγεί στο κέντρο της πίστας. Τον κοιτάω και μου ρίχνει πάνω απο ένα κεφάλι. Σηκώνω τα χέρια και τα βάζω στους ώμους του ενώ ψάχνω να εντοπίσω τον Μιχαλάκη.

-Βασικά θα έπρεπε να με ευχαριστείς γιατί αν ενδιαφέρεται έστω λίγο , με το που θα δει με ποιόν χορεύεις θα ζηλέψει..ανόητη..μου λέει και βάζει τα χέρια του χαλαρά στην μέση μου. 

Τώρα γιατί εγώ νιώθω ξαφνικά ένα μούδιασμα σε όλο το κορμί και μια..μια..κάπως ..αναστάτωση, ειλικρινά δεν ξέρω γιατί. Θα φταίει το κρασί.

-Η αλήθεια είναι λέω σαν να σκέφτομαι δυνατά, πως ωραίος άντρας είσαι..αν και μεγάλος σε ηλικία , κρατιέσαι..και είσαι και διευθυντής, άρα θα ζηλέψει δεν θα ζηλέψει?

Δάσκαλος στον έρωταΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα