10. Στο τρένο

9.2K 729 62
                                    

Ο θυρωρός μου ανοίγει την πόρτα και περνάω στο λόμπι του κτιρίου. Ο τύπος στο ασανσέρ μιλάει στην ενδοεπικοινωνία και κατευθύνεται προς το μέρος μου.

-Κυρία Ράνεση παρακάλω ακολουθήστε με, μου λέει και μπαίνω σε ένα γυάλινο ασανσέρ.

-Διαμέρισμα 18, καλό σας βράδυ , μου λέει και βρίσκομαι σε ένα λεπτό να περιμένω έξω απο την πόρτα του.

Δεν ανοίγει.

Ούτε τώρα.

Ακούω το ηλεκτρονικό ήχο ξεκλειδώματος της πόρτας και αυτό που βλέπω μπροστά μου , με κάνει να τα χάσω.

Φοράει μια μαύρη στενή φόρμα και ένα t-shirt. Φαίνεται σαν να είναι 25 χρονών. Μου φαίνεται επίσης πολύ περισσότερο μυώδης χωρίς το κουστούμι του. Τι κορμί έχει ο άτιμος!Τα μαλλιά του είναι αναμαλλιασμένα και φαίνεται σχεδόν το μισό τατουάζ  ψηλά στο μπράτσο του . Μου φαίνεται πως είναι πάνθηρας αλλά δεν είμαι σίγουρη. Μου θυμίζει κάτι ..

-Θα στέκεσαι για ώρα εκεί και θα με κοιτάς?μου λέει και βάζει τα χέρια του στην τσέπη. 

-Εξαρτάται πότε θα αποφασίσεις να με καλέσεις μέσα, του λέω και κάνω τιτάνειες προσπάθειες να συγκεντρωθώ στο βλέμμα του.

-Απέκτησες και τρόπους?

-Ένα κορίτσι της τάξης μου πάντα ακολουθεί το savoir vivre, λέω και διορθώνω τον κότσο μου. Ρίχνω και μια κλεφτή ματιά στο καβάλο του. Αυτή η φόρμα παρατονίζει κάποια σημεία..

-Ωραίος ε? μου λέει με στραβό χαμόγελο.

-Πάντα. Ψώνιο.. λέω και τον ακούω να γελάει καθώς τον προσπερνώ.

Περνάω στο εσωτερικό και κοιτάω εντυπωσιασμένη. Ο Δημήτρης στέκεται απο πίσω μου αμίλητος και με κοιτά που περιεργάζομαι το σπίτι του.

 Η χλιδή του κτιρίου δεν με προετοίμασε γι αυτό που βλέπω. Το σπίτι του είναι ένα industial loft, ένας τεράστιος χώρος χωρίς δωμάτια, βαμμένο σε γκρί αποχρώσεις. Κυριαρχεί το τσιμεντένιο δάπεδο , ένας τεράστιος τοίχος απο μαύρα τούβλα, ένα ίνοξ τζάκι σαν εστία στην μέση και μια απίστευτα μεγάλη βιβλιοθήκη. Στο βάθος βλέπω ένα ξύλινο πάγκο εργασίας με πολλά εργαλεία , όλα τακτοποιημένα μεθοδικά. Μα τι φτιάχνει εδώ μέσα? Ούτε ένας πίνακας, ούτε μια φωτογραφία.

Α! και τι άλλο βλέπω?

Πάνω στο υπέρδιπλο κρεβάτι, η Σίσσυ ντύνεται. Μου κάνει ένα νεύμα χαιρετισμού.

Τι λέει το savoir vivre γι αυτές τις περιπτώσεις? Κάνω ένα νεύμα κι εγώ και νιώθω ελαφρώς τα μάγουλα μου να καίνε.

Δάσκαλος στον έρωταΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα