Werk Verbod

148 8 2
                                    

Riley weet niet wat ze moet zeggen, maar dat houdt Peter niet tegen. Hij drukt zijn lippen tegen die van Riley, terwijl hij haar weer wat dichter naar zich toe trekt. Riley twijfelt geen moment en geeft meteen toe. Ze slaat haar armen om zijn middel en houdt hem stevig vast. Ze had het mis. Dit is niet net als die avond. Dit is beter. Veel beter. Dit is perfect. Als Peter haar weer los laat, kijkt hij Riley vragend aan. "Daarna zien we wel weer verder." antwoord Riley lachend. Ook Peter krijgt een brede lach op zijn gezicht. "Daarna zien we wel weer verder." herhaalt hij, voordat hij weer zijn lippen op die van haar drukt.

------------------------

Niet veel later lopen Peter en Riley samen weer naar het schip. Als ze aan komen lopen krijgt Gamora een lach op der gezicht, aangezien ze Peter en Riley hand in hand aan ziet komen lopen. "We hebben de chocolade!" roept Riley. "Yes!" roept Drax blij, terwijl hij opkijkt. "Wow." zegt hij dan, als hij ook hun handen in elkaar ziet. "Die zag ik niet aankomen." geeft hij toe. Gamora begint te lachen. "Waar is Rocket?" vraagt Peter dan. "Verhaal voorlezen aan Groot. Hij is net in bad geweest." antwoord Gamora. "Groot is in bad geweest? Dat krijg ik nooit voor elkaar!" roept hij verrast. "Een verhaaltje kan wonderen doen." zegt Riley dan. Gamora knikt. "Precies."

"Ik ga de boodschappen even opruimen." zegt Riley, terwijl ze Peter los laat en richting Gamora loopt. "Je zou niets zeggen." fluistert ze. "Sorry." antwoord Gamora. Riley kijkt even naar Peter, die bij Drax staat, en dan weer naar Gamora. "Maar bedankt." Gamora knikt. Riley draait zich om en loopt het schip binnen. "Sorry, let niet op mij." zegt Riley als ze Rocket en Groot ziet zitten op een stoel. "Ik moet even de boodschappen opruimen." legt ze uit. "Dat doe ik wel!" roept Rocket snel. Hij staat op en loopt richting Riley. "Hier, lees jij dan even voor?" vraagt hij, terwijl hij het boek al aan Riley geeft.

Riley vind het geen probleem. Ze vind het heerlijk om met kinderen te werken en lekker voor te lezen. Ze loopt richting de stoel en gaat zitten. "Vind je het goed als ik je ga voorlezen?" vraagt ze aan Groot, die op de leuning zit. Groot knikt. "Goed dan. Luister goed." zegt Riley. Groot gaat er goed voor zitten en kijkt vol enthousiasme naar het boek die Riley open slaat.

Peter loopt het schip binnen. Als hij binnen komt ziet hij Rocket gebaren maken dat hij stil moet zijn. Eerst snapt hij het niet. Al helemaal niet waarom Rocket de boodschappen opruimt, maar zodra hij Riley's stem hoort snapt hij het maar al te goed. "'Nee wacht.' zegt Pien. 'Ik wil ook mee spelen'. Mag Pien ook meespelen?" vraagt Riley aan Groot. "I am Groot." Riley knikt. "Ja, hé. Dat denk ik ook. Laten we gauw verder lezen." Peter kijkt vol bewondering naar zijn vriendin. Hij gaat zitten op een stoel, terwijl hij blijft luisteren naar wat Riley verteld.

"Nou, was dat niet een spannend boek?" vraagt Riley een paar minuten later. "I am Groot!" roept Groot blij. "Ja en hij niet alleen." zucht Rocket. Riley draait zich om. "Dit grote kind heeft er ook van genoten." zegt hij, terwijl hij richting Peter wijst. "Peter?" vraagt Riley, terwijl ze opstaat. "Ik wist niet dat je hier zat." zegt ze dan. "Ik wou je niet uit je verhaal brengen." antwoord Peter. "Hij zat letterlijk te staren." moppert Rocket. "Wat kan ik zeggen.. zo een mooie stem.. daar moet je wel naar luisteren." zegt Peter. Riley moet lachen. "Wat ben je toch lief." zegt ze. Ze legt haar hand in zijn nek en geeft hem een kus.

"Wowww! Wat is hier gebeurd!?" roept Rocket dan. "I am Groot?" vraagt Groot dan, die vanaf de stoel mee zit te kijken. Peter begint te lachen. "Ja Groot, we zijn eindelijk samen." antwoord hij. Groot begint te lachen. Rocket zucht diep. Dan komen de anderen ook het schip in lopen. "Laten we weer aan de slag gaan." stelt Gamora voor. De anderen knikken. Iedereen gaat weer aan de slag. Drax, Gamora en Rocket werken allemaal aan een ander deel van het schip. Groot helpt Rocket hier en daar een beetje. Riley en Peter werken samen.

Riley zit op de grond, serieus aan het werk, terwijl Peter zijn hand in haar zij legt en haar aandacht probeert te trekken. "Peter, kom op." zegt Riley lachend.. maar Peter stopt niet. "Peter." waarschuwt Riley zacht. "Wat?" vraagt Peter alsof hij van niets weet. "Goed. Jullie hebben een samen werk verbod!" roept Rocket plots. "Als we aan het werk zijn, werken jullie niet meer samen!" roept hij dan. "En dat bepaal jij?" vraagt Peter. "Nee." zegt Gamora. "Maar ik wel. Ga aan de slag Peter en laat Riley met rust." zegt ze. "Wa..?" Peter kijkt Riley hoopvol aan. "Zeg, ze hebben gelijk." lacht Riley. "Best." geeft Peter toe, terwijl hij aan de slag gaat met een eigen deel van het schip, maar voor hij dat doet geeft hij Riley nog snel een kus in der nek. Riley krijgt, zonder dat ze het zelf in de gaten heeft, een glimlach op der gezicht, terwijl ze verder werkt aan het schip.

Guardians of Love -- Peter Quill (Compleet)Where stories live. Discover now