Gebroken

156 8 0
                                    

"Zeg alsjeblieft niets tegen Peter, oké? Dit blijft tussen ons." Gamora knikt. "Beloof ik." antwoord ze. "Ik denk dat ze onze hulp wel nodig hebben." valt Gamora op, als Rocket en Peter maar niet uit hun discussie komen. Gamora staat op en loopt op hun af, met Riley achter haar aan. "Alles oké?" vraagt Gamora. "Hij luistert niet." zegt Peter. "En hij is een idioot." zegt Rocket dan. "Wat zei je?" vraagt Peter geïrriteerd. "Ik kijk hier wel even naar. Nemen jullie maar even pauze." zegt Gamora dan. Rocket loopt gelijk weg. Peter loopt langs Riley. Zo dichtbij dat Riley even dacht dat hij haar hand weer vast zou pakken. Gelukkig deed hij dat niet. Hij liep haar zo voorbij. Al had ze graag zijn hand in de hare gehad..

---------------------

Tony, Pepper en Riley zitten aan tafel voor het avond eten. "Zeg, hoe gaat het eigenlijk met het repareren van dat schip?" vraagt Tony dan. "Ik hoor er nooit wat over." zegt hij er nog gauw bij. "Het gaat goed. Het is wel ontzettend veel werk en snel gaat het niet, maar er is zeker al vooruitgang." legt Riley uit. "Hoe lang ben je er nu al mee bezig dan?" vraagt Tony. "Uhm.." Riley denkt even na. "6 weken ongeveer." antwoord ze dan. Tony knikt. "Zal ik anders een keer mee gaan? Om te kijken wat ik kan doen." stelt Tony dan voor. Riley schudt haar hoofd. "Alsjeblieft niet." antwoord ze.

Tony kijkt haar aan met een opgetrokken wenkbrauw. "Hoezo dat?" vraagt hij. "Omdat jij altijd alle projecten naar jou toe laat gaan. Zodra jij ergens aan gaat helpen, maak je het je eigen project. Dit is mijn project." legt Riley uit. "Oh, kom op. Dat is niet waar." vindt Tony. "Dat is wel waar, schat." moet Pepper toegeven. "Dat deed je vroeger ook altijd.. met mijn school projecten." helpt Riley hem dan herinneren. Tony zucht. "Jij je zin." geeft hij toe. "Maar als je hulp nodig hebt dan hoor ik het wel." zegt hij er nog bij. Riley knikt. "Dat komt helemaal goed." antwoord ze.

De volgende dag is ze weer naar de anderen toe. Elke keer als ze daar is, praat ze amper met Peter. Eigenlijk alleen als het echt nodig is. Het is duidelijk dat ze elkaar proberen te ontlopen. "En.. hoe gaat het hier?" vraagt Riley als ze aan komt lopen. Peter draait zich om en loopt het schip binnen. "Het gaat wel. We hadden nu even pauze." legt Gamora uit. Riley knikt.

"Is er iets wat ik vast kan doen?" vraagt ze dan. "Ja, der is een plekje waar wij niet uitkomen. Misschien kun jij er even naar kijken?" vraagt Gamora dan. Riley knikt. "Waar?" vraagt ze, terwijl ze naar de buiten kant van het schip kijkt. "In het schip." antwoord Gamora. Riley's ogen worden groot. "In het schip?" vraagt ze. Gamora knikt. Riley zucht. "Oké dan." antwoord ze. Ze neemt even diep adem en stapt dan het schip binnen.

Als ze binnen komt ziet ze Peter zitten. Hij probeert iets te repareren, maar het lukt niet echt. Uit frustratie gooit hij een apparaat voor het schip weg. Het landt vlak voor Riley's voeten. Ze bukt en pakt het apparaat op. "Kan ik misschien helpen?" vraagt ze dan. Geschrokken draait Peter zich om. "Het lukt wel." antwoord hij. "Gamora zei iets over een deel waar jullie niet uitkwamen?" vraagt Riley dan. Peter wijst naar de plek waar hij zojuist mee bezig was. Riley knikt. Ze loopt ernaartoe en gaat naast Peter op de grond zitten.

Zonder iets te zeggen is ze bezig met het schip en probeert ze een oplossing te vinden. Peter blijft ernaast zitten en kijkt hoe ze bezig is. Na een tijdje, staar hij op en loopt weg. "Peter, zou je misschien.." maar Peter is al weg. Hij hoorde haar wel praten, maar liep gewoon door. Riley krijgt een rot gevoel. Ze wilt helemaal niet dat het zo gaat tussen hun. De afgelopen weken is ze alleen maar meer om hem gaan geven. Ze heeft geen idee wat ze nu moet doen. Met een diepe zucht gaat ze weer verder aan het schip.

Ongeveer drie kwartier later, komt Riley weer naar buiten lopen. "Als het goed is, is dat deel af. Er zat een ander stuk in, wat daar niet hoorde." legt Riley uit. "Je bent een topper!" roept Gamora. "I am Groot!" roept Groot dan blij. "Graag gedaan." lacht Riley.

"Hebben jullie eigenlijk nog wat eten of drinken nodig?" vraagt Riley dan. De laatste keer is alweer 2 weken terug geweest. "Ja! Wat van die lekkere chocolade." zegt Drax dan. Riley begint te lachen. "Is goed. Ik doe wel weer wat boodschappen voor zeker een week." antwoord Riley. De anderen knikken. "Peter, misschien kun je haar helpen? Dan is ze sneller." stelt Gamora voor. "Ik ben druk." antwoord Peter. "Het is oké. Ik ga wel even lopend, kleine moeite." zegt Riley dan.

Peter loopt terug het schip in, met Gamora achter zich aan. "Waarom doe je zo tegen Riley?" vraagt Gamora dan. "Het is wel alsof je haar expres probeert te negeren." valt Gamora op. "Ze helpt ons, hé. Vergeet je dat niet? Ze is hier bijna elke dag en.." "Ik weet het." onderbreekt Peter haar. "Waarom doe je dan zo?" vraagt Gamora. "Omdat ik haar probeer te vergeten!" roept Peter dan. Gamora is even stil. Dan schiet het haar te binnen. "Je vind haar leuk, hé?" vraagt ze dan. Peter zucht. "Ik probeer het uit m'n hoofd te zetten, maar het lukt niet. Het is alleen maar erger geworden afgelopen weken." geeft Peter toe. Gamora zucht.

Ze vind het rot om Peter zo te zien. Hij is echt gebroken. "Je weet dat ze ook om jou geeft, toch?" vraagt Gamora dan. "Nee. Ze houdt van iemand anders." zucht Peter. Alleen al die gedachten doet pijn. "Wat? Nee. Peter dat zei ze alleen maar omdat je haar anders niet los zou laten. Ze geeft echt heel veel om je, daarom wilt ze niets. Ze is bang dat als het schip af is en wij weer gaan.. dat ze geen afscheid zou kunnen nemen. Dat ze dat niet aan kan." legt Gamora uit. "Wat?" Hoe weet je dat?" vraagt Peter verbaasd. "Dat heeft ze me een keer verteld." antwoord Gamora eerlijk. "Maar dan.." Peter is stil. "Ik moet met haar praten."

Guardians of Love -- Peter Quill (Compleet)Where stories live. Discover now