Op Het Eerste Gezicht

140 6 2
                                    

Parker kan zien dat Riley niet gelukkig is. "Het schip maken duurt langer dan gepland, toch? Ga er dan heen en help ze. Geniet van de tijd die je wel met ze hebt, want als je dat voorbij laat schieten.. krijg je spijt." legt Parker uit. "Ik zie wel. Eerst wat gezelligs doen met jou, nu je er nog bent." antwoord Riley. "Wanneer ontmoet ik Sam eigenlijk?" vraagt ze, terwijl ze samen het lab uitlopen.

----------------------------------

"Peter, wat heb je gedaan met dat meisje?" vraagt Rocket. Hij veegt het zweet van zijn voorhoofd af. Dat schip is hard werken. "Waar heb je het over?" vraagt Peter. "Ze zou vandaag terug komen. Ons helpen, weet je nog?" vraagt Rocket dan. Peter draait zich om en werkt weer verder. Alsof hij dat zou vergeten. Hij kon niet wachten tot hij haar weer zou zien, maar nu lijkt het erop alsof ze niet meer komt. Zal hij haar afgeschrikt hebben? Misschien was het toch niet zo'n goed idee om met haar mee te lopen naar haar huis laatst..

Gamora neemt een slok water voor ze begint te praten. "Peter?" vraagt ze. Peter kijkt haar vragend aan. "Wat hou je achter?" vraagt ze. "Niets." antwoord Peter. "Hij liegt." zegt Drax. "Ik lieg niet." antwoord Peter. "Ja, je liegt wel! Dat doe je altijd! Geen idee wat je hebt gedaan, maar het is duidelijk dat het jou schuld is dat ze niet meer komt!" roept Rocket kwaad. "Ach man!" roept Peter terug, terwijl hij wat werkstukken omgooit. Hij staat op en loopt het schip uit om even een frisse neus te halen buiten. Even af te koelen voor een paar minuten.

"Wat is er mis met hem?" vraagt Rocket dan. Drax haalt zijn schouders op. "Het lijkt wel alsof je hem echt gekwetst hebt.." zegt Gamora voorzichtig. "Gekwetst? Volgens hem is het toch niet waar, hoe kan hij er dan gekwetst over zijn?" vraagt Rocket. Gamora zucht. "Ik weet het niet." antwoord ze. "Maar hij zit ergens mee, dat is duidelijk." vindt ze. "Maar wat?" vraagt Drax. "Wist ik het maar." zegt Gamora. Groot kijkt verdrietig van zijn vrienden, naar de deur van het schip. Dan besluit hij op de deur af te lopen.

"I am Groot?" vraagt Groot als hij ook naar buiten komt lopen. Peter gaat zitten op de grond. "Ja, het gaat wel." antwoord Peter. "I am Groot. I am Groot. I am Groot." vertelt Groot dan. "Het maakt niet uit of het wel of niet zijn bedoeling was. Hij zei het wel. Volgens hem ben ik altijd de schuldige." antwoord Peter. "I am Groot?" vraagt Groot, terwijl hij op Peter klimt om op zijn schouder te komen en daar te zitten. "Nee, ik ben niet de schuldige." antwoord Peter. "Hoop ik." zucht hij dan. "I am Groot?" vraagt Groot verbaasd. Peter zucht nogmaals.

"Misschien is er wel wat gebeurd die avond.." begint Peter. "Ik heb haar gezoend. Het voelde goed. Ik dacht dat zij er ook wel zo over zou denken.. maar misschien heb ik haar toch afgeschrikt." legt Peter uit. "I am Groot." zegt Groot. "Nee, de anderen mogen dit niet weten! Groot, beloof dat je niets zal zeggen." zegt Peter dan. "I am Groot." "Goed zo." Peter zucht diep.

"I am Groot?" vraagt Groot dan. "Ja, ik mis haar zeker. Wie had ooit gedacht dat ik zoveel kon gaan geven om iemand die ik nog niet eens zo lang ken." vertelt Peter. "I am Groot." vindt Groot. "Wat? Liefde op het eerste gezicht?" vraagt Peter lachend. Groot knikt. Peter schudt lachend zijn hoofd.

Dan kijkt hij weer heel serieus. "Als dat zo is heb ik mijn liefde op het eerste gezicht wel weggejaagd." zegt hij dan. "I am Groot." Peter kijkt Groot hoopvol aan. "Denk je echt dat ze gewoon wat tijd nodig heeft?" vraagt Peter dan. "I am Groot. I am Groot." antwoord Groot dan. "Ja, dat hoop ik ook." antwoord Peter. Dan staat hij op, met Groot nog steeds op zijn schouder. "Goed, laten we maar weer aan de slag gaan." zegt hij. Groot knikt. Dan lopen ze samen weer richting het schip.

Guardians of Love -- Peter Quill (Compleet)Where stories live. Discover now