Praten

144 6 2
                                    

Dan kijkt hij weer heel serieus. "Als dat zo is heb ik mijn liefde op het eerste gezicht wel weggejaagd." zegt hij dan. "I am Groot." Peter kijkt Groot hoopvol aan. "Denk je echt dat ze gewoon wat tijd nodig heeft?" vraagt Peter dan. "I am Groot. I am Groot." antwoord Groot dan. "Ja, dat hoop ik ook." antwoord Peter. Dan staat hij op, met Groot nog steeds op zijn schouder. "Goed, laten we maar weer aan de slag gaan." zegt hij. Groot knikt. Dan lopen ze samen weer richting het schip.

-------------------------------

De volgende dag stapt Riley haar bed uit, met gedachten weer in het lab van haar broer te werken. Ze pakt haar spulletjes en besluit eerst de douche onder te stappen.

Ze opent de kraan en laat het warme water over zich heen glijden. Douchen vind Riley fijn. Het is heerlijk om onder het warme water te staan, maar vooral omdat ze hier meestal het beste kan nadenken. Het moment dat het water haar lichaam raakt voelt ze zich plots gewoon zo op haar gemak. Hetzelfde met zwemmen, of zelfs met enkel haar handen wassen. Elke keer als ze in aanraking komt met het water voelt ze zich.. verbonden.

Dan schijnt er plots weer licht in haar hoofd. Ze heeft hun beloofd te helpen. Ze kan hen toch niet zomaar in de steek laten? Toch zal ze eerst met Peter moeten praten.. Ze moet hem duidelijk maken dat...

"Riley!?" Riley schrikt wakker uit haar gedachtes. "Wat!?" roept ze geïrriteerd terug. "Ben je klaar?" Het is haar broer. "Bijna!" roept Riley terug. "Je staat er al een half uur onder!" roept Tony terug. Wow.. een half uur? De tijd vliegt. Riley merkt nooit hoe lang ze onder de douche staat. Zodra ze eronder stapt is het net of er geen tijd meer is. Ze zou er uren onder kunnen blijven staan. "Riley kom op! Ik moet plassen!" roept Tony weer. Riley rolt met haar ogen. "Zo'n groot huis en maar 1 badkamer met wc!" roept ze geïrriteerd.

Riley doet de kraan uit. Droogt haar lichaam en dan haar haren. Ze pakt een tweede handdoek en wikkelt deze om haar lichaam heen. Ze haalt de badkamer deur van het slot af. "De badkamer is vrij." zegt Riley, terwijl ze Tony erin laat. "Ik moet zeker een badkamer erbij laten maken!" roept Tony geïrriteerd, terwijl hij naar binnen rent. Riley knikt. "Mee eens, broertje. Mee eens." lacht ze. Dan loopt ze richting haar kamer.

Half uur later is ze er helemaal klaar voor. Ze pakt haar telefoon en loopt haar kamer uit. "Goedemorgen, wil je ook wat eten?" vraagt Pepper, als ze Riley aan ziet komen lopen. Riley schudt haar hoofd. "Nee bedankt. Ik heb niet zo'n trek. Beetje last van m'n buik." legt Riley uit. "Oei, dat is niet best." antwoord Pepper. "Maar je moet wel wat eten." vindt ze. Riley schudt nogmaals der hoofd. "Als ik dat doe, geef ik over."

"Duidelijk. Geen eten dus. Wat te drinken?" stelt Pepper voor. Riley knikt. "Een glaasje water, maar dat kan ik ook wel zelf pakken." zegt Riley. Ze wilt al richting de keuken kastjes lopen om een glas te pakken, maar Pepper houdt haar tegen. "Nee, ga lekker zitten. Ik doe het wel." antwoord Pepper. Riley knikt. "Dank je wel." zegt Riley als ze een glas water krijgt.

"Moet je eigenlijk niet even langs de huisarts?" vraagt Pepper dan. "Hoezo?" vraagt Riley. "Nou, met je buikpijn en misselijkheid." antwoord Pepper. "Oh, dat komt wel goed." antwoord Riley weer. Pepper knikt. "Wat jij wil." Riley neemt een slok van haar water. Ze is niet ziek, dat weet ze zelf ook wel. Ze is gewoon zenuwachtig.. omdat ze over enkele minuten weer voor Peter zal staan.. Riley neemt diep adem en drinkt haar glas leeg. "Dank je wel. Ik moet nu gaan. Ik zie jullie later weer." zegt Riley dan. "Is goed. Tot straks!" roept Pepper nog, maar Riley is al weg.

"Goedemorgen liefje." zegt Tony als hij de keuken in loopt. Hij loopt op Pepper af en geeft haar een zoen op haar wang. "Waar is Riley?" vraagt Tony. "Ze is weggegaan." antwoord Pepper. "Weggegaan? Waarheen?" vraagt Tony verbaasd. "Geen idee. Heeft ze niet gezegd. Ik gok dat ze naar haar nieuwe vrienden is, je weet wel. Die mensen die ze helpt." legt Pepper uit. "Serieus?" Tony rolt met zijn ogen. "Wat is er?" vraagt Pepper. "Niets." moppert Tony. Pepper schudt lachend haar hoofd. "Wil je wat eten?" vraagt ze.

"Goh, kijk eens wie er toch nog komt opduiken!" roept Rocket geïrriteerd. "Oh, ik kan ook gewoon weer gaan hoor." zegt Riley, die is aangekomen bij het schip. "Best!" roept Rocket. "Nee! Niet best. We kunnen je hulp goed gebruiken." geeft Gamora toe. "Waar was je? Je had beloofd dat je zou komen?" vraagt Peter dan, voorzichtig. "Ja.. er kwam iets tussen." antwoord Riley. "Luister, ik kom jullie weer heel graag helpen, maar eerst.." begint Riley. Dan loopt ze naar Peter toe. "Kunnen wij even praten?"

Guardians of Love -- Peter Quill (Compleet)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu