Rebel-Station

22 3 0
                                    

Scott és Evelyn kialvatlanul, a fáradtságtól vörös szemekkel pillantotta meg az egyik bástyát mely az adott koordinátákon feküdt.
-Ez egy kibaszott vár.
Ásított nagyot Evelyn.
Scottról minden elmondható csak az nem, hogy valaki ilyen rövid idő leforgása alatt átvegye szókincsét.
-Nem vagyok vak.
Eközben ment egyenesen csukott szemmel neki egy fának.
Hosszú útjuk volt. Egy perc alvás sem jutott nekik. Valami a nyomukban volt egész este. Nappal pedig a pusztítók ólálkodtak mindenfelé. A nyomorultak is folyton közeledtek (magyarázat: Evelyn találkozott velük Scottal való találkozása előtt.)
Mögöttük egy pusztító kidöntött egy fát, mely scott mellé esett. Kishíján bal keze bánta ezt a bealvást. Ettől egyből felpattant és kardját megforgatta. Ekkor lövés dördült. Nem megszokott, elektromos fegyver hangja. Három fán keresztüllőtt majd átvitte a lény fejét és a falba fúródott.
Egy Jeep hangja hallatszott majd rövid időn belül már mellettük állt meg.
Scottot egy erős férfias kéz segítette beszállni. Evelynt egy női kéz, melyen horogkereszt díszelgett. Egymás mellé kerültek.
-ezt megszoptuk...
Majd Evelyn elaludt.
-várfal sétány negyven nyolc...
Mondta scott kábultan.
-ki a fasz vagy te?
Hallatszott az ismerős hang.
-Thomas Wild, alias Raider?
Nyögte ki Scott.
- amint beértünk kurvára elbeszélgetünk.
Mondta ingerülten Raider majd padlógázzal elindultak a várba.
Másnap reggel ébredtek, ruha nélkül egy laborban. Egy orvos volt mellettük, természetesen másik teremben, azonos nemű doktorral.
-Tehát... Neve?
Hallatszott el a kérdés felettük.
-Scott Wild.
Mondta kábán Scott.
-igazságszérum van a véredben nyugodj meg, Attól vagy kába.
Mondta a doktor vigyorogva.
-tehát, az ön bátyja Thomas "Raider" Wild?
Tudakolta kíváncsiskodott a doktor.
-igen.
Hangzott a gyors válasz.
-Mikor látta utoljára?
Vágta rá a kérdést.
- 3hónapja.. Egy pusztító csapat megölte és elfogyasztotta.
Könnyekbe lábadt Scott szeme.
Innentől az alapdolgok következtek, eddigi túlélésükről és a személyiségükről.
Majd ennek a végén eléjük dobtak egy egy testre szabott vörös öltözéket.
Ezeket felöltve a hatalmas várudvarra léphettek. A vár hatalmas falai 3 négyzetkilóméter hosszam húzódtak. Hatalmas építmény, melyet az egész kezdete előtt 10 évvel kezdtek építeni robotokkal. Egyik falon látszott az emberi munka. Rozogább és egyenletleneb volt a fal. Lakóházak, ellátó létesítmények voltak többnyire. Egy park a gyerekeknek, és természetesen kocsma, és egy Night-Club.
- a Night-club ba önként vannak a dolgozók? Nézett gyanusítóan a férfira aki Scottot kísérte.
-Természetesen nem. Kanadai rabszolgák. Alsóbbrendű agresszív rohadékok voltak.
Magyarázta a férfi.
-Innen átveszem őket.
Mondta ingerülten Raider, majd szinte odébb dobta a doktor urat. A nő ki sem jött a laborból.
Miközben szállásukhoz vezette őket, Raider az aktáikat olvasta. A Punk lázadás óta egy laborban volt. Mindössze 3 hónapja szabadult ki.
-Tehát azok a gecik klónokat tenyésztettek helyettünk...
Szidkozódott Raider majd földhöz vágta a tömbjét.
-Itt szabadelvűség uralkodik. Mindenki azt csinál amit akar, minimális munkakötelezettségetek van.
Majd mielőtt akárki akármit is mondhatott volna megérkeztek a lerobbant házhoz. Egy roncs autó is tartozott hozzá.
-ha jobbat akarsz dolgozzatok érte gerlék.
Mondta gúnyosan majd otthagyta őket.
Az ajtót kinyitva annak le is tört a pántja. A villanyt felkapcsolva egy ideig félig meddig pislákolt majd kiégett a körte. A hűtőben megrohadt élelem és patkány ürülék díszelgett. Egy rádió volt még ezen kívül és egy rozoga ágy. Párnák és lepedők a kamrában hevertek. Rajtuk egy egy patkány éppen "munkát" végzett. Az egész molyrágta lepedő használhatatlan volt. Míg Scott ezeket fedezte fel a 3 szobás (illemhely, konyha, hálószoba) "otthonukban" Addig Evelyn a falra szögezett levelet. Olvasgatta. Egy minőségibb tőrrel volt odatűzve melyet már pókhálók borítottak.
" Üdv Rebel-Station patkányház lakó/lakói. Eligazítás és tájékozódás a főegységet képző falhoz épített épületekben."
-Scott van egy kis dolgunk.
Mondta evelyn a levelet zsebébe téve.
-Tudom a doki elmondott mindent, de látszik mocskos Kanadai vagy.
Mondta szarkasztikusan Scott majd a tőrt levéve a falról hozzáfűzte:
-A fegyver az első.
Majd elindultak az adminisztrációra.
Mivel már nagyon régen voltak új emberek itt nem kellett sokat várniuk. Kaptak fejenként egy kártyát melyen a következők álltak:
Név
Patkányház
Származás
Napi fejadag.
A fejadag éppen elég volt egy átlag embernek. Ha megelégednek ennyivel csak élniük kell. De Scott első dolga már az volt, hogy a vándorokhoz beírassa magát. Ők feleltek a környező bázisok felderítéséért. Akiktől nem kaptak rádiójelet egy ideje. Fegyvereit követelte, de az első megbízásig semmiféle éles (lő)fegyvert nem birtokolhatott, sem szúrásra alkalmas tárgyat. Evelyn mióta ez az egész tart Kanadában élt a disznóval. Most végre ő is kiteljesedhet gondolta, így hát az első dolga a munkavállalás volt. Egy új életet kezdtek. Egy szabad életet. Teltek a hetek, hónapok, eltelt egy év. Úgy ahogy rendbe hozták a házat. Közelebb kerültek egymáshoz. Időközben Raider meghalt tüdőrákban. Majd felkelt, és megölt 13 embert. Azóta tudják, ha nem is változtak át, holtukkal a mutációk kibontakoznak, a test újraépül, majd gyilkolni kezd miután a maradék emberi hajlama is elszállt. Ez az idegrendszerben dől el. Az erősebb idegzetűek akár napokig önmaguk még ezután. Raider esetében ez mindössze 15 perc volt. Ő egy laborban volt már a Punk lázadások óta. (20 éve) Scott és Raider sohasem találkoztak újra. Csak két idegen voltak egymásnak, akiket csak a vérük kötött össze. Vicces is az élet. A klón sokkal többet tett Scottért mint a bátyja valaha tett volna. A laborból való menekülés közben ugyanis Raider lemészárolta barátait és a holttesteket a lények elé vetve menekült meg. Édesapjuk is így halt meg. Agyonlőtte, mivel le akarta jelenteni mint bujdosó szökevényt. A családját kiírtotta volna, hogy beteges ötletei végbemenjenek. Apjuk helyén is egy klón volt a tudtuk nélkül. Erre Scott egy fennmaradt Excordia töredékből tudta meg. Melyet egy még félig működő bázison talált. Majd eljött Scott élete nagy napja. Házasságra lépés Evelynnel. Habár keresztény szokás, és tudjuk a démoncsillagos kardja nem éppen keresztény jelkép volt, mégis úgy érezte ez a helyes. Habár közös boldog életük kezdetét vette, nem tarthatott tovább egy évnél. Hogy miért? Evelynnek nyoma veszett, és egy levél várta a véres házban melybe Scott egy este hazatért.

"Még emlékszünk rád Scott!

Hagytál minket meghalni a gépen,

Nem haragszunk. Josh, Mina, Hedvig, Coppy Scott

Ha valaha életben akarod látni Evelynt, a következő koordinátákon várlak szeretettel:

Nina."

Scott maga alá került. Nem számíthatott senkire. Senki nem kockáztatta volna életét értük. Hiszen ők sem segítettek soha senkinek. Egyedül volt a kardjával, és egy revolverrel. Sem ideje, sem reménye nem volt. Egyedül indult el a koordinátákra. De elkésett. Csak a lefejezett Hedviget találta meg, egy véráztatta levéllel együtt.

"Nem a szabályok szerint játszol Scott! 

Ez nem tetszik sem nekem, sem Clarknak.

A következő halott Mina vagy Josh lesz.

Mikor a nap delel legyél a következő koordinátákon."

Ez egy kelepce volt. Egyikük így is, úgy is meghal. Mindössze Scottot akarják kifárasztani majd elragadni. Azaz, ez volt az alapterv. De időben érkezett a koordinátákra. Josh és Mina nem volt ott. Evelyn sem. Csak Nina.  A fején sisakot formáló csápok felnyíltak.

- Beszélnünk kell.

mondta már embertelen horgő hangon a fehér szemű fehér arcú lány.

The Divine InfectionWhere stories live. Discover now