Kard és Balta

37 5 0
                                    

Josh és Jonathan megérkeztek a toronyhoz. Miközben benyitottak Scott és Mina éppen egymáson voltak.
- Scott bazdmeg! - ordította oda Josh. De nem jött válasz.
Közelebb lépve megpillantotta, hogy Scott eszméletlen és bal oldalából egy pengeszerű nyelv áll ki. Ezt egy olyan lény csinálta, amivel még Nina és Rosie előtt találkozott. Mina-ban is volt egy ilyen nyelv. Miután kitépte mindkettőjükből a két fegyvernek használható tárgyat és ellátta sebeiket körül kémlelt a toronyban és a környékén. Sehol semmi. Jonathan sem értette, ha a lény elkábította őket, miért nem vitte őket magukkal, illetve miért nincsenek megcsonkítva? Nina és Rosie is visszatért a toronyba. Ők sem értették ezt az egészet.
- Meg kell várnunk míg felébrednek, mást nemigen tehetünk. - mondta Josh.
- Repülősó talán? - gondolkodott el Nina, majd előkapta táskájából és elhúzta Scott orra előtt. Scott ennek hatására felkapta a fejét, lendületből felült, és összefejelt Nina-val, aztán mind a ketten hátraestek. Scott bevágta a fejét a padlóba és ismét elájult.
- Na ne basszál fel! - fogta a fejét Nina. Majd újra eljátszotta ezt vele, kicsit jobban figyelve ezekre a részletekre.

Scott elmesélte mi történt, és igaza lett Jonathan-nak. Habár a lények okosodnak, olyannyira ostobák hogy egy ajtót nem bírnak kinyitni. Scott majdnem elájult mikor a kis lény az arca felé futott és megnyalta.
- Ez mi a faszom?! - ordított fel miközben hátramászott.
Nina is dermedten odébb ugrott és fegyverét kereste mikor Josh megállította őket.
- Á, ő csak Rex. Azaz a házban az volt a kis könyvében. - mondta, miközben elővette az előbb említett tárgyat.
- Eszem-faszom megáll. - jelentette ki Scott, majd felállt fájó fejével.
- Tehát vegyük át... A lény a lőrésen bedugta a nyelvét és oldalba lőtt mindkettőtöket? - kérdezte Josh meglepődötten.
- Igen... - Scott elszégyellte magát és elpirulva az eszméletlen Mina-ra nézett.
- Nebassz, ti ketten... - majd Nina oldalba könyökölte húgát, aki egy elegáns visítással odébb ugrott.
- Jó, tehát a lőréseket le kellene fednünk, de akkor füstmérgezésben megdöglünk. - Josh félve gondolt bele abba, hogy a lények már ennyire kiokosodtak.
- Vághatnánk egy rést a 2. szintre. - javasolta Jonathan.
- Más esélyünk nincs... - támogatta Scott.
Majd hosszas szóváltás után Josh fájó szívvel kivágott egy kisebb területet a 2. szintről. Eközben Mina is felébredt, és Rosie-val találta magát szemben, aki fenyegetően nézett rá, majd megijedve azzal, ahogy Mina visszanézett rá ijedten elfordult és elsétált. "Kis picsa...", gondolta Mina megvetően. Miután felállt felfedezte a kötést az oldalán melyet Josh kötött. Igyekezett visszagondolni mi is történt. Beugrott neki, mikor Scott lekapta, majd szúrást érzett az oldalában és elájult. Kiropogtatta nyakát, bemelegített esetleges rohanáshoz, ahogy szokta. Apja végre nem állíthatja meg, hogy önmaga legyen. Soha többé nem kell lealacsonyodnia és szörnyű dolgokat megtennie. Élvezte ezt a szabadságot. Felkapta Scott bőrkabátját és kiment a bejáraton. Jonathan éppen egy farönkkel sétált a torony felé.
- Merre mész? - vonta kérdőre a lányt.

- Keresni valami használható fegyvert. - mondta Mina ügyet sem vetve az óriási farönkre, mely éppen elment a feje mellett.
- Rendben, de vigyázz magadra! Túl szép ez a nap egy barát elvesztésére. - mondta Jonathan, majd ledobta a rönköt és elkezdte feldarabolni.

Mina útközben elgondolkodott Jonathan szavain. "Barát"... Nem is ismeri senki sem a csoportból. Azt hiszik, hogy ő olyan aki fél mindentől. Mindössze annyi történt, hogy Mina legjobb barátját, Steve-et az apja fejbe lőtte, majd kirángatta az autóból. Ezért volt megzuhanva. Egyre csak arra gondolt, hogy lelécel. A telken több lény is elsétálgatott, de egyikük sem támadt rá, mivel kísérője Rex volt. Mina egyből érezte, hogy egy hűséges társ jár mögötte. Josh-ra gondolt eleinte.
- Nem vagy kissé naiv, Josh? - kiáltotta hátra majd hátranézett.
A válasz Rex-től dörgölőzés volt. Mina nem ijedt meg a lénytől, mivel emlékezett rá a toronyból.
- Ohh, csak te vagy az? - mosolyodott el és vakargatni kezdte a lény páncéllemeztelen hasát.
Rex ezután már Mina mellett sétált szorosan, mígnem a lények, melyeknek kecskére hasonlító szarvaik voltak és izomrugós lábaik. Éppen jöttek ki az erdőből velük szemben. Mina tudta, hogyan kerülje ki őket, így hát fordulatból bebújt az alacsony betonkerítéshez Rex-et magához szorítva. Rex konkrétan reszketett. A lények a torony felé vették irányukat, így hát kikerülték Mina-t és Rex-et. Rex megpillantott egy lejáratot fűvel letakarva. Odarohant és kaparni kezdte.
- Ügyes! - mondta Mina büszkén és megsimogatta Rex állát.
Mina felfeszítette a lejáratot. Csalódás várta csak odalent viszont. Horogkeresztek díszelegtek, egy két Luggerr-el, és rövid kis késsel.
- Bárkié ez a birtok, ezt hatalmas titokban tarthatta. - eközben Rex leugrott, őt követve Mina is.

The Divine InfectionWhere stories live. Discover now