*Hoofdstuk 40*

1K 35 0
                                    

P.O.V. Caitlyn
Onderweg naar het lokaal vraagt Claire wie het waren. "Caleb en zijn zoontje Max. Ik logeerde bij hen voor die paar weken" zeg ik. "Hij is echt schattig" zegt ze. "Ja, heel erg!"

We lopen het lokaal in en Claire en ik gaan ergens in het midden zitten. "Dus, jij en Colin" zeg ik grijnzend. "Wat?" Vraagt ze verbaasd, terwijl haar wangen langzaam rood worden. "Ik zag jullie wel naar elkaar kijken in de pauze" zeg ik. Ze zucht. "Oké, ik vind hem echt leuk. In die paar weken dat jij weg was hebben we elke pauze bij elkaar gezeten en hebben we soms na school afgesproken." Zegt ze. "En hij heeft nog geen stap gezet?" Vraag ik. Claire schudt haar hoofd. "Ik ga met hem praten" zeg ik, weer grijnzend. "Als je het maar subtiel doet" zegt Claire zuchtend. "Ik doe gwn hetzelfde als bij jou" zeg ik.

————

Na schooltijd rijd ik met Claire mee naar haar huis. Ik bedenk me nu pas dat ik hier nog nooit ben geweest...

Als we zijn aangekomen bij haar huis, stappen we allebei uit. Het is typisch een huis wat je in Amerika vindt. Vrijstaand en groot.

Ik volg Claire naar binnen en ik doe mijn jas en schoenen uit. "Wil je wat drinken?" Vraagt ze. "Ja lekker. Doe maar iets van sap" zeg ik. Ik loop mee naar de keuken en daar geeft ze me het glas aan die ze heeft ingeschonken met multivruchten-sap.

Dan lopen we naar de woonkamer en samen gaan we op de bank zitten. "Dus, wat wilde je vertellen?" "Nou, ik ging niet zomaar terug naar Nederland"

En voor de vierde en hopelijk laatste keer vertel ik mijn hele verhaal, van begin tot eind.

————

Als ik klaar ben met mijn verhaal, blijft Claire me met grote ogen aankijken. Ze zegt niks en ik geef haar de tijd om het verhaal te verwerken.

Plotseling slaat ze haar armen om mij heen en zitten we in een knuffel. "Ik vind het echt cool" zegt ze enthousiast als ze zich terugtrekt. Ik moet grinniken."Ik ben blij dat ik het eindelijk heb kunnen vertellen" zeg ik. "En ik ben blij dat je het me hebt verteld" We geven elkaar nog een knuffel en dan besluiten we om een film te gaan kijken.

"Trouwens, vorige maand gaf Tyler toch een feestje? Ben je daar nog heen geweest?" Vraag ik nieuwsgierig. "Ja! Ik heb er een paar leuke meiden leren kennen die op een andere school zitten, dus daar heb ik de avond mee doorgebracht. Ik heb de nummers, dus misschien kunnen we een keer met z'n allen afspreken." Zegt Claire enthousiast. "Lijkt me leuk" zeg ik glimlachend.

Na de film besluit ik om weer naar huis te gaan, want het is bijna etenstijd. Ik zeg Claire gedag en maak dan mijn wandeling richting huis. Ik zet muziek op en geniet van de omgeving.

Al snel ben ik thuis en roep ik dat ik thuis ben. "Kom je gelijk naar de keuken? Ik ben net klaar met het eten" roept mijn moeder vanuit de keuken. "Ik kom eraan" Ik doe mijn jas en schoenen uit, gooi mijn schooltas in de hoek van de gang en loop dan naar de keuken toe. Mijn ouders en broer zitten al aan tafel en ik ga erbij zitten. "Hoe was het bij Claire?" Vraagt mijn moeder nieuwsgierig. "Het was heel gezellig. Ik heb mijn verhaal verteld en daarna hebben we nog een film gekeken" "Oh, en vatte ze het goed op?" Vraagt mijn vader. "Ja, ze zei dat ze het cool vindt" zeg ik grinnikend. "Typisch" hoor ik mijn broer met een glimlach mompelen. Hij krijgt het zometeen nog zwaar te verduren...

Als het tijd is om naar boven te gaan, loop ik naar de kamer van Colin als ik helemaal klaar ben met mijn avondroutine. Ik klopt op zijn deur en als ik hoor dat ik binnen mag komen, loop ik naar binnen.

Colin trekt net een shirt aan en hij kijkt me vragend aan. Ik spring op zijn bed, ga in de kleermakerszit zitten en kijk hem grijnzend aan. "Wat is er?" Vraagt hij verbaasd. "Ik weet van je nieuwe liefde" zeg ik. "Wat?" Vraagt hij, nog steeds verbaasd. "Claire" zeg ik op een duh-toon. "Oh" zegt hij droog, maar ik zie zijn wangen rood kleuren. "Dus, wat ga je doen als date?" Vraag ik. "Date? Ze vindt me niet eens leuk" mompelt hij, terwijl hij naast me komt zitten.

Ik geef hem een klap op zijn achterhoofd. "Au, waar was dat voor nodig?" "Ik probeer je hersenen aan te sporen om je ogen goed te gebruiken, want je bent blind aan het worden. Ze is gek op je!" Zeg ik enthousiast. "Echt?" Vraagt hij. "Ja, ik heb haar natuurlijk overhoord toen ik jullie blikken zag in de pauze" "Nou, als dat echt zo is... wat zou ze leuk vinden?" "Een cliché date. Neem haar mee naar een restaurant of organiseer een picknick. Als het maar iets is waarbij jullie gezellig kunnen kletsen en niet bijvoorbeeld de bioscoop waar je ongemakkelijk stil moet zitten." Zeg ik.

"Oké, thanks" zegt hij. "Geen probleem! Jullie passen bij elkaar" zeg ik glimlachend. We geven elkaar nog snel een knuffel en dan loop ik naar m'n eigen slaapkamer.

Ik hoop dat ze samen gelukkig worden, net zoals Sander en ik...

———————————————————————
Hey guys,

Ik had niet zoveel inspiratie meer de laatste hoofdstukken, dus dit is het laatste hoofdstuk van 'My Changing Life' 🥺

Hierna komt gelijk de epiloog online!

Xxx Eline

My changing life •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu