*Hoofdstuk 27*

1.2K 35 4
                                    

P.O.V. Caitlyn
Blijkbaar hoorde Caleb de deur opengaan, want hij komt vrolijk aangelopen. "Hey" zegt hij glimlachend, terwijl hij mij een knuffel geeft.

"Oh, is er iets gebeurd?" Vraagt hij bezorgd als hij de rode ogen van Quincy en Sarah ziet. "Ik moet het ze gaan uitleggen" fluister ik schuldig. Hij zucht en sluit zijn ogen. "Het spijt me, maar het kon niet anders" Hij kijkt me dan glimlachend. "Dat weet ik"

"Ik ben Caleb" stelt hij zichzelf dan voor, terwijl hij zijn hand uitsteekt. Quincy en Sarah nemen hem om de beurt aan en stellen zich dan ook voor.

"Willen jullie iets drinken?" Vraag ik aan de dames. "Nee hoor, dankje" zegt Sarah. "Mag ik een glaasje water" zegt Quincy. "Ja natuurlijk" "Ik ga het wel halen. Wil jij ook?" Vraagt Caleb aan mij. Ik knik.

We gaan in de woonkamer zitten en ze kijken me allebei aan. Al snel komt Caleb er aan met twee glazen water en dan loopt hij weg om ons alleen te laten.

En dan begin ik voor de derde keer het hele verhaal te vertellen...

————

Mijn hele verhaal is verteld en Quincy en Sarah kijken me met grote ogen aan. "Ik had veel verwacht, maar niet dit" zegt Sarah. Quincy knikt instemmend. "Ik ben blij dat ik het aan jullie heb verteld" zeg ik glimlachend.

Mijn telefoon gaat af en ik kijk wie het is. Als ik zie dat Sander mij video wilt bellen, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. "Is dat je vriendje?" Vraagt Sarah, terwijl ze haar wenkbrauwen wiebelt. Ik knik en meteen zitten ze allebei naast me.

Ik neem op en meteen zie ik het hoofd van Sander tevoorschijn komen. "Hey" zeg ik glimlachend. "Hey babe. Hoe gaat het?" "Goed hoor! Met jou?" "Ik mis je" "Awh, ik jou ook" zeg ik met een pruillipje. Ik hoor de meiden naast me ook een awh-geluidje maken.

"Is er al wat gebeurd daarzo?" Vraagt hij. "Nee, we gaan een meeting regelen waar ze allemaal heen moeten gaan en dan eisen we dat ze moeten stoppen, want anders gaan ze neer" "Ik hoop dat dat snel gebeurd" zegt hij. "Ik ook" "Wat heb je al gedaan?" "Ik heb m'n twee beste vriendinnen opgezocht" zeg ik glimlachend, terwijl ik mijn telefoon verder van me vandaan houdt, zodat Sander ze allebei kan zien. Quincy en Sarah zwaaien naar de camera en Sander doet dat terug.

We kletsen nog even en dan moet ik ophangen, want Caleb roept mij voor het eten. "Willen jullie mee-eten? Ik heb weer veel te veel gemaakt" zegt Caleb glimlachend. Quincy en Sarah knikken en appen dan hun ouders dat ze hier blijven eten.

We lopen naar de keuken en gaan aan de tafel zitten. Caleb schept voor iedereen op en dit hadden we inderdaad niet met z'n tweeën kunnen opeten.

————

Na het eten besluiten Quincy en Sarah om naar huis te gaan, want ze moeten morgen natuurlijk gwn naar school. Ik geef ze allebei een knuffel en dan lopen we naar buiten. Ik zwaai nog naar ze, totdat ik ze niet meer zie.

Ik loop terug naar binnen en ga naast Caleb op de bank zitten. "Dus, wat is er gebeurd?" "Een overval in m'n favo café. Ik wilde niet dat ze met de buit weggingen, dus ik heb ze tegengehouden door de 'baas' te schieten in z'n been" "Wij geven volgens mij ongeluk. Wij zijn nog niet eens twee dagen in Nederland en je maakt al een overval mee" zegt Caleb grinnikend. "Echt hè" zeg ik lachend terug.

————

Het weekend is voorbij. Caleb en ik zijn zaterdag samen naar het strand gegaan om ons nog even te ontspannen. Zondag had hij afgesproken met een vriendin, waarvan ik denk dat het meer is, en heb ik met Quincy en Sarah afgesproken. Ik wil ze nu zo vaak mogelijk zien voordat Caleb en ik weer weg gaan.

Hey is dus maandag en Caleb en ik zijn druk bezig om een meeting te organiseren waar alle Spikes heen moeten komen, ook degene uit andere landen.

We hebben het account van The Spikes gehackt en een BREAKING NEWS naar ieder lid gestuurd waarin staat dat iedereen donderdag naar de afgesproken plek moet gaan en dat de 'nieuwe leider' zich voor gaat stellen.

Er is natuurlijk geen nieuwe leider, maar dat weten zij niet.

Als alles tot in de puntjes geregeld is, besluiten Caleb en ik om naar de sportzaal in zijn huis te gaan om nog even te sporten. We moeten in goede conditie zijn als we donderdag Spikes tegenkomen die ons graag in elkaar willen rammen.

Na een tijdje hoor ik de deurbel gaan en kijk ik Caleb vragend aan. Hij haalt zijn schouders op en samen lopen we bezweet naar boven, want de sportzaal bevindt zich in de kelder.

Caleb opent de deur en er komt een onbekende vrouw tevoorschijn. "Hey, zo te zien stoor ik" zegt ze zenuwachtig, als ze ons ziet staan. "Oh nee hoor, kom maar binnen" zegt Caleb.

Oehh, zou dit die 'vriendin' zijn?

De vrouw loopt binnen en stelt zich dan aan mij voor. "Ik ben Marjolein, een vriendin van Caleb." "Ik ben Caitlyn, ik woon een tijdje hier" "Oh ja, ik heb al veel verhalen over je gehoord" zegt ze glimlachend. Ik kijk Caleb vragend aan, terwijl hij me onschuldig aankijkt, waardoor ik lachend mijn hoofd schud. "Ik ga me even opfrissen" Deel ik dan mee. "Ja ik ook, ik ben zo terug" zegt hij als laatst tegen Marjolein. "Ik wacht wel in de woonkamer" Caleb knikt en dan lopen we samen naar boven.

"Duss, zomaar een vriendin?" Vraag ik aan hem, terwijl ik met mijn wenkbrauwen wiebel. Caleb valt stil en vlucht zijn kamer in, waardoor ik moet lachen. "Je bent heel slecht in het verbergen van je gevoelens!" Roep ik nog hard naar hem, dus waarschijnlijk heeft Marjolein het ook gehoord.

Ik loop 'mijn' kamer in en pak een stapeltje kleding en ondergoed, voordat ik naar de badkamer loop. Ik zeg de douche aan en in de tussentijd kleed ik mij uit en borstel ik mijn haren.

Na een half uurtje vind ik het mooi geweest en stap ik er weer onder vandaan. Ik droog me af en kleed me daarna aan, voordat ik naar beneden loop. Ik loop naar de woonkamer en net als ik iets wil zeggen, valt mij op dat Caleb en Marjolein een intiem momentje hebben.

Ik ga grijnzend tegen de deurpost staan en wacht totdat ze me doorhebben, wat al snel zo is. Caleb kijkt me betrapt aan. "Zomaar een vriendin, hè" zeg ik nog steeds grijnzend, terwijl ik tegenover ze ga zitten.

My changing life •Dutch• {voltooid} (herschreven)Where stories live. Discover now