*Hoofdstuk 16*

1.3K 45 0
                                    

P.O.V. Sander
Het is bijna 19:00u en ik kom aan bij de sportschool. Ik parkeer mijn auto, pak mijn tas van de achterbank en stap dan uit. Ik loop naar de kleedkamers en kleed me daar snel om.

Ik denk aan vrijdagavond. Ik vond het geweldig om Caitlyn zo dicht bij me te hebben en vast te kunnen houden, maar ik was vandaag echt bang dat zij zich niet zo voelt en niks meer dan vrienden met me wilt zijn. 

Dat werd meer bevestigd door hoe ze in de armen van die man sprong. Het voelde alsof er een mes in mijn hart gestoken was.  

Toch wil ik aan haar vragen of ze een keer met me uit eten wilt, als date. Ik kan alleen de moed niet vinden. Misschien moet ik het maar gewoon na het sporten doen...

Ik strik nog even snel mijn veters en loop dan naar de sportzaal toe. Als ik binnenkom, kijk ik rond of ik Caitlyn ergens zie.

Al snel zie ik haar op de loopband en loop ik er met een glimlach naartoe. Ik ga op de loopband naast haar staan en zeg haar gedag. "Hey" zegt ze vrolijk, maar hijgend. Ik kijk naar de tijd en zie dat ze er al een kwartier op staat. "Ben je er al lang?" "Ja, ik was klaar met eten en had daarna niks meer te doen, dus ik dacht: een half uurtje langer kan geen kwaad" zegt ze met haar mooie glimlach.

Ik begin ook te rennen en na 10 minuutjes zijn we er allebei wel klaar mee. We gaan naar de gewichten. "Wie was die man eigenlijk die bij school stond?" Vraag ik nieuwsgierig. Ik pak een gewicht van 5 kilo en begin mijn rechterarm te trainen.

"Een goede vriend uit Nederland. Hij is hier twee weekjes op vakantie en wilde me zien" "Is hij niet een beetje oud om een vriend te zijn?" Vraag ik grinnikend. "Voor sommigen zou dat zo lijken, maar we kunnen het goed met elkaar vinden en voor mij maakt de leeftijd dan echt niet uit."

Ik begin mijn andere arm te trainen en kijk Caitlyn aan. Ze is zich aan het optrekken aan zo'n stang die in de ruimte hangt. Nu zie ik pas dat haar armspieren goed ontwikkeld zijn.

"Doe je dit al lang?" Vraag ik. "Twee jaartjes nu, ik weet niet echt of je dat lang vindt" zegt ze, terwijl ze zich laat vallen van de stang en haar armen uitschudt.

"Dat is aardig lang" zeg ik grinnikend.

Als laatst gaan we naar de bokszaal en trekken we allebei een paar handschoenen aan. We beginnen om de beurt een paar oefeningen te doen, totdat we allebei uitgeput zijn.

————

Ik loop de kleedkamer uit en wacht op de afgesproken plek op Caitlyn. Al snel komt ze de kleedkamer uit en dan lopen we naar buiten. Ik begin zenuwachtig om me heen te kijken, denkend of ik het wel of niet moet vragen...

"Is er iets?" Vraagt Caitlyn. "Nee, hoezo?" "Je bent zenuwachtig aan het doen" zegt ze grinnikend. "Ik wil je iets vragen" zeg ik dan maar. "Wat?" Vraagt ze nieuwsgierig, terwijl ze stil staat bij haar fiets.

"Ik vond het vrijdagavond op het feest heel erg gezellig en vroeg me af of je een keer iets wilde doen, samen, als date. Maar als je dat niet wilt, dan is dat-" Verder kom ik niet, want ik voel twee zachte lippen tegen de mijne aan.

Al snel trekt ze weer terug en kijkt ze me onschuldig aan. "Dat lijkt me erg leuk" zegt ze glimlachend. "Ik app je nog wel met de datum en tijd, als je dan kan" "Is goed"

Ze stapt op haar fiets en fietst weg. Ik zwaai nog snel naar haar en ze zwaait terug, totdat ze de hoek om is.

Van binnen doe ik een vreugdedansje en stap dan snel in mijn auto om naar huis te gaan.

————

We zijn een aantal dagen later en vanavond heb ik mijn date met Caitlyn. Ik ben me aan het klaarmaken in mijn kamer, als ik mijn deur open hoor gaan. Ik kijk om en zie Chloe binnen komen. "Wat ga je doen?" Vraagt ze. "Ik ga uiteten met Caitlyn. Weet je nog dat meisje die ik een paar dagen geleden had meegenomen?" Ze knikt. "Zij was lief" Ik glimlach. "Ja he" "Ben je verliefd?" Vraagt ze met pretoogjes. Ik moet grinniken. "Dat weet ik nog niet beauty, maar ik vind haar zeker wel heel leuk" zeg ik. "Ik hoop dat jullie vriendje en vriendinnetje worden." Zegt ze blij. Ik moet weer grinniken. "Ik kan niks beloven" zeg ik met een knipoog, terwijl ik haar begin te kietelen. Ze schatert van het lachen en dat maakt me blij.

Een kwartiertje later loop ik naar beneden. Chloe was al naar onze moeder gegaan, die aan het koken is. Ik loop de keuken in. "Het ruikt weer heerlijk" zeg ik glimlachend. "Dankje schat" zegt ze, terwijl ze zich omdraait. Haar ogen worden groot. "Waar heb jij je zo voor opgedoft?" Vraagt ze grijnzend. "Ik ga uiteten met Caitlyn" mompel ik, terwijl ik een glas water pak. "Oh wat leuk! Mijn kleine jongen wordt groot" zegt ze, terwijl ze me vanuit ren ongemakkelijke positie een knuffel geeft.

"Ik ga er vandoor!" "Veel plezier schat!" "Dankjewel!" Ik loop naar mijn auto die op de oprit staat en stap in. Ik zet mijn muziek hard op en begin naar het huis van Caitlyn te rijden.

Aangekomen bij het huis van Caitlyn, stap ik uit mijn auto. Ik loop naar de voordeur en bel aan. Al snel wordt de deur opengemaakt door Caitlyn, die me met een glimlach begroet. "Wauw, je ziet er prachtig uit" zeg ik. Ze heeft een rood jurkje aan met zwarte sneakers. "Thanks" zegt ze glimlachend. "Kom je mee?" Ze knikt en roept haar ouders en broer nog gedag, voordat ze de deur achter haar dichttrekt en meeloopt naar m'n auto.

"Waar gaan we heen?" Vraagt ze nieuwsgierig. "Dat is een verrassing" "Ik haat verrassingen" zegt ze zuchtend. "Daarom vind ik het juist nog leuker" zeg ik grinnikend, waardoor ze me een speelse klap op mijn arm geeft. Toch zie ik wel een glimlach op haar gezicht ontstaan.

————————————————————————
Jeetje, dit is wel weer heel lang geleden😅

Ik heb het zo druk met school en de laatste week wilden al mijn boeken niet openen, dus kon ik niks.

Xxx Eline

My changing life •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu