*Hoofdstuk 2*

2.5K 66 0
                                    

P.O.V. Caitlyn
Ik loop zachtjes naar beneden en kijk om het hoekje. Ik zie mijn moeder zacht huilend in de armen van mijn vader. Ben ik te hard geweest? "Pap, mam, mag ik misschien Sarah en Quincy uitnodigen om hier te blijven te logeren zodat we nog wat tijd kunnen doorbrengen?" Vraag ik zacht. "Tuurlijk schat. Nodig ze maar uit" zegt mijn vader. "Dankjewel" zeg ik. Ik geef ze allebei een knuffel en ren weer naar boven. Ik open mijn app en stuur de meiden een appje.

3ever
Ik: Hey meiden. Ik wil jullie iets vertellen... kom rond 20:00u hierheen met je slaapspullen!
Quin💗: Wat is er?
Saar💗: Wat is er?
Ik: Hahaha. Ik vertel het vanavond...
Quin💗: Oké. Tot vanavond😘
Saar💗: Tot vanavond❤💋
Ik: Tot vanavond🤗💋

Ik zucht en maak de bedden alvast klaar. Als ik klaar ben roept mijn moeder ons voor het eten. Ik loop naar beneden en ga aan tafel zitten. "Hoe laat komen Sarah en Quincy?" Vraagt mijn moeder. "Rond 20:00u. Is dat goed?" Vraag ik. Ze knikken en gaan ook aan tafel zitten.

Na het eten loop ik naar boven om al een beetje mijn koffer in te pakken met spullen die ik de eerste dagen echt nodig heb. Als we daar aankomen is het nog zomervakantie en kunnen we alles een beetje verkennen. Eigenlijk is het best wel cool om in New York te gaan wonen, maar ik vind het gewoon niet fijn om alles hier achter te laten.

Ik ben zo in gedachten gezonken dat ik de tijd niet door had en de bel hoor gaan. Ik ren naar beneden en zwaai de deur open. Ik zie Quincy en Sarah staan met hun tassen. "Kom maar binnen." Zeg ik. Ze lopen naar binnen en ik doe de deur weer dicht. "We gaan naar mijn kamer" zeg ik. Ik loop de trap op en loop mijn kamer binnen. Mijn koffer heb ik al ingepakt, dus ik hoef morgen alleen nog maar de verhuisdozen in te pakken.

"Ga even zitten" zeg ik tegen Sarah en Quincy. Ze gaan op hun matras zitten en ik op bed. "Ik vertel het maar gelijk. Ik ga overmorgen verhuizen" zeg ik tegen ze. "Wat?!" Zeggen ze allebei tegelijk. "Ik ga verhuizen" zeg ik nog een keer. "We hebben het dus echt goed gehoord" zegt Sarah zacht. "Waarom en waarnaartoe. We komen sowieso 1 keer in de 2 weken langs, ook al is het 4 uur rijden." "Mijn vader heeft een veel betere baan aangeboden gekregen, maar het is geen 4 uur rijden. We verhuizen naar New York" zeg ik op het laatst heel zacht, maar nog wel dat ze het kunnen horen. "Je verhuist naar f*cking New York! Dat is zo cool!" Zegt Quincy. "Inderdaad!" Roept Sarah nu ook. "Weet ik. Ik vind het alleen zo stom dat ik nu alles achter moet laten" zeg ik zacht. "We Skypen, bellen en appen elke dag!" Zegt Quincy terwijl ze me knuffelt. "Dat doen we zeker!" Zegt Sarah instemmend. "Ik weet niet wat ik zonder jullie moet meiden" zeg ik lachend. "Wij ook niet zonder jou" zeggen Sarah en Quincy in koor.

Na een hele lange avond, gaan we uiteindelijk slapen. Quincy en Sarah moeten morgen namelijk gewoon naar school, en ik moet alle verhuisdozen inpakken. Ik sluit mijn ogen en val langzaam in slaap...

————

We worden allemaal kreunend wakker door de wekker. "Het is zo vroeg" zeg ik. "Klopt" zegt Quincy. Ik open mijn ogen en rek me uit. Ik stap uit bed en loop slaapdronken naar de badkamer met een setje kleding. Ik moet vandaag nog wel één lesuur naar school om mijn klas gedag te zeggen en mijn boeken in te leveren. Na een tijdje komen de andere ook de kamer inlopen en maken zich ook klaar. "Ik ga alvast ontbijt klaar maken" deel ik mee aan de meiden. "Is gwoed" zeggen ze met een tandenborstel in hun mond. Ik loop hoofdschuddend naar beneden. Ik ga ze ontzettend missen...

Ik maak het ontbijt klaar en eten voor school. We gaan aan tafel zitten en eten ons ontbijt op terwijl we nog vrolijk met elkaar aan het kletsen zijn. Als het 10 voor 8 is, lopen we naar boven om onze tassen en telefoons te pakken. We springen op de fiets en fietsen met z'n drieën naar school.

We zetten de fiets in de fietsenstalling en lopen naar binnen. Ik loop gelijk door naar mijn kluis waar ik alles uit haal. Ik loop naar de receptie en lever mijn kluissleutel en boeken in. "Veel plezier nog in New York" zegt ze receptioniste met een glimlach. "Dank u wel mevrouw" zeg ik terwijl ik weg loop, terug naar Quincy en Sarah.

Samen lopen we naar het lokaal toe waar we mentor begeleiding hebben. Het komt wel precies uit dat we het vandaag het eerste uur hebben. Na een tijdje stopt de docent met praten. "Caitlyn. Kun je even naar voren komen?" Vraagt hij. Ik knik en loop naar voren. Hij knikt naar me zodat ik kan beginnen met praten. "Vanaf zometeen ga ik jullie verlaten. Ik ga verhuizen naar New York omdat mijn vader daar een beter betaalde baan aangeboden heeft gekregen. Ik heb het gisteren pas te horen gekregen en morgen vliegen we al naar New York. Dat wilde ik even mededelen" zeg ik. Ik loop weer naar mijn vaste plek toe en ga weer zitten.

Als de bel is gegaan zeg ik mijn mentor gedag en loop naar buiten met Quincy en Sarah. "Ik ga jullie echt enorm missen" zeg ik met tranen in mijn ogen. "We blijven elke dag contact houden, oké?" Vraagt Sarah. Ik knik en geef ze allebei nog een dikke knuffel. "Doei" zeg ik terwijl ik weg fiets. "Bye" zeggen ze allebei terug.

Ik fiets naar huis toe. Als ik thuis ben mag ik lekker alle dozen in gaan pakken...

My changing life •Dutch• {voltooid} (herschreven)Where stories live. Discover now