13.

216 15 4
                                    

Šly jsme po cestě a zabočily. Mám teď dobrý sluch a zaposlouchala jsem se do jejího rozbušeného srdce. ,,Klid." řekla jsem. Najednou jsme je zahlídly. Pořád si kopali a Majk se k nám otočil.

Pofukoval větřík a Mej poletovaly vlasy. Majk se na nás podíval a já jsem se na Mej usmála. Ona mi úsměv oplatila a prohrábla si vlasy. ,,Ahoj Mejny." pozdravil ji Majk a já jsem se znovu usmála. ,,Ahoj." začervenala se Mej.

Nezastavovaly jsme se a šly směrem k louce a lesu. ,,Děkuju." poděkovala mi Mej s vděčným úsměvem. ,,Nemáš zaco." oplatila jsem jí úsměv. ,,Závod ke konci louky." řekla rychle Mej, proměnila se a rozběhla. Já jsem to rychle zaregistrovala a pokusila se proměnit. Naštěstí se mi to podařilo a tak jsem se rozběhla za ní. ,,To není fér, ty jsi měla náskok a máš v rom praxi." uchechtla jsem se. ,,No jo, ale jsi větší." řekla. ,,Ne o moc." běžela jsem za ní, jak jsem nejrychleji dovedu.

Vběhly jsme do lesa a já následovla Mejny. ,,Kam to běžíme?" ,,Na jedno místo." Zpomalila. ,,Vyhrála jsem." Řekla. Klusaly jsme lesem vedle sebe a povídaly si.

,,Tady to je." řekla Mej a proměnila se. Já se taky proměnila a šla za ní.

,,Je to tady nádherné." rozhlédla jsem se. Stály jsme na útesu, dole tekla řeka a ptáci tu nádherně prozpěvovali. ,,Jo, já... Něco slyším." řekla a postavila se do obranné pozice. Ze strany se tryskově vynořil vlk a druhý vlk se vynořil ještě rychleji od kud jsme přišly. Ten rychlejší vlk po nás skočil a ve skoku se proměnil a byl to Sem. V letu nás chytil a shodil z útesu. Všichni tři jsme spadli do vody.

Probrala jsem se na břehu řeky vedle sedícího Sama a Mejny. ,,Jsi v pořádku?" zeptal se mě Sam. Pohla jsem se a byla jsem vpoho, tak jsem si taky sedla. ,,Jo, jsem vpoho." usmála jsem se. ,,Už vás nikdy samotné nikam nepustím." zpřísnil Sam hlas. ,,Kdybych nebyl ve vlčí podobě a neslyšel Henryho mysl, tak by si to nemusela přežít. A ty taky ne." otočil se na Mejny. Ona jen smutně přikývla.

,,Jdeme." řekl Sam a proměnil se. Já s Mej jsme se taky proměnily a rozběhly jsme se za Samem. ,,Je jí něco?" zaslechla jsem Jackův hlas. ,,Ne, je vpořádku." ohlídl se na mě běžící Sam. ,,Už ji nikdy nezpouštěj z dohledu, alespoň, dokud na to nebude sama připravena." poručil Sam. ,,Ona nebyla sama." připletla se do toho Mej. ,,Jo, ty ji úplně ochráníš." řekl Jack. Mej zakňučela. ,,Promiň, nemyslel jsem to tak, jenomže ty ještě nemáš tolik síly na to, aby jsi ji ochránila." omluvil se Jack. Já jsem raději mlčela. ,,Už jsem vyhlásil po Herym pátrání. ho najdem, tak ti dám vědět." Řekl Jack a asi se proměnil.

Cestu zpět jsme mlčeli. Každý jsme si drželi své myšlenky na uzdě. Proběhli jsme lesem a potom přes louku až do vesnice, kde jsme se proměnili. Došli jsme k chatce a vešli dovnitř.

,,Jak se dostal ven?" Špitla jsem. ,,Má svoje taktiky." zamyslel se Sam. ,,Hmm." taktiky, já nechci vědět taktiky, já chci vědět jak se dostal ven! Zasmála jsem se nazlobeně sama pro sebe.

Šla jsem nahoru a lehla si do postele. Zavřela jsem oči a přemýšlela, co asi teď dělá babička, mamka... Usla jsem.
•••
,,Clar. Vztávej, za půl hodiny máš tréning." zatřepal se mnou jemně Sam. Otevřela jsem oči a posadila se. ,,Už vztávám." protáhla jsem se a zívla si. ,,Na stole máš snídani." řekl Sam. ,,Same? Ty si na mě naštvaný?" zeptala jsem se. ,,Ne, nejsem." ,,Já jenom, že se chováš tak, jinak." sklopila jsem hlavu. ,,Já a jinak? Haha." zasmál se a byl zas jako dřív. Já se usmála, postavila se a šla ke dveřím. Sešla jsem schody a Sam hned za mnou.

U stolu už seděla Mejny a jedla volské oko. Byl tam i talíř pro mě, tak jsem poděkovala a sedla si. Podívala jsem se na hodiny a bylo třičtvrtě na osm. Rychle jsem do sebe zbylá vajíčka naházela a talíř odnesla do dřezu. ,,Děkuji moc, bylo to výborné, ale teď už se musím běžet převléct." mlela jsem při chůzi ke schodům. Vyběhla jsem je a vlítla do pokoje. Tam jsem se oblékla a šla se trochu upravit so koupelny.

Bylo za pět osm a já vyběhla z koupelny a seběhla schody. ,,Tak já jdu!" zavolala jsem a otvírala dveře. ,,Né tak rychle." ozvla se Sam a přišel ke mě. ,,No, už můžeme jít." vystrčil mě ze dveří. Vzdychla jsem, ale nic jsem nenamítala. Zamířila jsem rychlým krokem k louce a Sam mi šel po pravém boku.

Došli jsme na louku a tam stál Jack. Sam s Jackem na sebe kývli a Sam odešel. ,,Ahoj." přišla jsem blíž k Jackovi. ,,Dobré ráno Claro." pozdravil mě s úsměvem. ,,Tak co dneska budu dělat?" čekala jsem na odpověď.

Ahoj. Omlouvám se, že dlouho nevycházela kapitola, ale byla jsem na lyžáku. Budu ráda za každý comm a tu hvězdičku dole😂😂❤️

•Wolf girl•Where stories live. Discover now