1.

562 20 0
                                    

,,Co se to...?" řekla jsem a spadla na postel. Hlava mě bolela a promítaly se mi obrázky utíkajících vlků po louce. Po pěti minutách jsem byla zase vpořádku.

Ale bylo to divné. Jako kdybych tam stála a ti vlci běželi kolem. Byla to nádhera. Ta huňatá srst.

Ale dost přemýšlení, musím do školy.

Cestou do školy se mi pořád vybavovali vlci. Snažila jsem se na to nemyslet, ale marně.

Došla jsem ke škole a Ema, moje kamarádka mě pozdravila. ,,Ahoj." ,,Ahoj Em." oplatila jsem ji pozdrav. ,,Co se děje?" zeptala se mě. Uvědomila jsem si, že na mě jde asi vidět nervozita. ,,Nic." usmála jsem se nevinným úsměvem.

,,Opravdu?" nenechala mě na pokoji. ,,Opravdu." zalhala jsem znova. Vešly jsme dovnitř a šly ke skříňkám. Tam jsme potkaly Toma. ,,Čau holky." řekl Tom. ,,Ahoj." řekly jsme s Em zároveň. A já se pokusila o úsměv.

•••
Po škole jsem šla domů a na příjezdové cestě stálo auto mámy. Vešla jsem dovnitř a pozdravila. ,,Ahoj, jsem doma!" zavolala jsem.  ,,Ahoj Claro." řekla máma.

,,Jak bylo ve škole?" zeptala se, i když jí to zas tak moc nezajímalo. Uajímaly jí jenom známky a vysvědčení. Chtěla mít ze mě právničku, jako je ona. Ale já jsem nechtěla. Už tak mě přinutila jít na gympl. ,,Fajn." řekla jsem a šla do pokoje.

Moje hlava. Zase mě začala bolet a ti vlci, byli tam zas. Zatřepala jsem hlavou a rychle se vzpamatovala. Co to zase bylo?

Pozítří je konec školy. Dostaneme vysvědčení, možná se mi to děje z toho, že jsem přepracovaná každodením učením, do kterého mě mamka nutí.

Hned na začátku prázdin jedu k babičce na statek. Mamka se mě prostě chce zbavit, tak jsem raději nic nenamítala.

Lehla jsem si na postel a zavřela oči.
Ti vlci... byli nádherní. Běželi sněhem a skákali. Byli šťastní.

Najednou mě zase začala bolet hlava, ale dvakrát silněji. Chytla jsem se za spánky a schoulela do klubíčka. Polekala jsem se, když jsem zahlédla vlka, střeleného uspávající šipkou.

Ahoj, jak se vám líbil první díl?  Co se tomu vlkovi stalo? A proč má Clara takové vidění? Jestli to chcete vědět, tak počkejte na další kapitolky.

•Wolf girl•Where stories live. Discover now