Barbatul din Somerton

33 0 0
                                    

În dimineaţa zilei de 1 decembrie, 1948, cadavrul unui bărbat a fost descoperit pe plaja Somerton din Australia. Se crede că bărbatul avea în jur de 40 de ani şi avea o condiţie fizică bună. În mod ciudat, nu avea niciun fel de etichete pe hainele pe care le purta şi cauza morţii lui (sau identitatea) nu a putut fi identificată nici măcar de către medicul legist al Scotland Yard.  

Mai mult, în pantalonii bărbatului, într-un buzunar secret, a fost descoperită o bucată de hârtie pe care erau scrise cuvintele „Tamam Shud“. Bucăţica de hârtie era smulsă dintr-o ediţie rară a cărţii „The Rubaiyat“, scrisă de Omar Khayyam. 

Fraza „Tamam Shud“ înseamnă „s-a sfârşit“ şi pe spatele cărţii s-a descoperit un cod secret care nu a fost spart nici în zilele noastre Atenţia publică a fost semnificativă din cauza anumitor factori: evenimentul s-a desfăşurat într-o perioadă de tensiuni politice în timpul Războiului Rece, ceea ce pare a fi un cod secret a fost găsit în buzunarul bărbatului, lipsa de identificare şi folosirea unei otrăvi secrete.

Urban LegendsWhere stories live. Discover now