Legenda criminalului de sub pat

42 3 1
                                    

Intr-o seară, părinţii unei fete (în majoritatea versiunilor este un copil de 8-12 ani) trebuie să lipsească de acasă. O lasă singură cu frumosul şi curajosul ei câine, atenţionând-o să încuie bine toate uşile şi ferestrele şi să nu deschidă nimănui uşa.

Înainte de a merge la culcare, fata verifică uşile şi ferestrele şi descoperă o fereastră de la baie (în alte versiuni, de la subsol) deschisă. O închide şi merge în camera ei împreună cu câinele, care se culcă lângă pat, la locul său. Fata îi urează noapte bună companionului ei şi îl mângâie, lăsându-l să-i lingă mâna în semn de afecţiune.

La un moment dat în timpul serii, fata se trezeşte auzind un enervant picurat – pic, pic, pic. Îşi întinde mâna şi câinele o linge consolator, iar ea încearcă să adoarmă la loc. Dar nu reuşeşte – picuratul este prea sâcâitor. Aşa că ea coboară din pat şi fuge până în bucătărie. Strânge cât poate de bine robinetul şi se întoarce în pat. Îşi întinde mâna şi prietenul ei i-o linge din nou. Liniştită, fata încearcă să revină la somn. Dar zgomotul continuă – pic, pic, pic.

Enervată, se ridică şi merge spre baie unde, aprinzând lumina, îşi vede oripilată câinele spânzurat de perdeaua de la duş şi cu burta despicată; sângele său curgea pe jos – pic, pic, pic. Înspăimântată, fata fuge înapoi în camera sa, unde în locul câinelui ei, vede un bilet pe care scrie „şi oamenii-ţi pot linge mâna, drăguţo”…

Urban LegendsUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum