Masca Noh

54 0 0
                                    

Legenda măştii Noh este una extrem de veche, avându-şi originile undeva în jurul anilor 500 e.n. Mitul măştii Noh este clasificat drept unul dintre cele mai terifiante legende Japoneze.

În general măştile Noh sunt folosite de artiştii japonezi în spectacolele de operă sau teatru. Măştile sunt confecţionate manual iar cei care îşi doresc o astfel de mască o pot achiziţiona, însă preţul nu este deloc unul de ignorat.

Însă legenda nu se referă la orice mască Noh, ci la una anume, prima mască Noh, lăsată moştenire de la o generaţie la alta. Masca este creată în aşa fel încât dă impresia că jumătate din faţă râde în timp ce cealaltă jumătate plânge. Se spune că prima masca Noh are puterea de a absorbi aurele de energie negativă (furie, ură, durere) de la cel care o deţine.

Însă de aici povestea capătă o turnură terifiantă.

Pentru a putea absorbi aceste energii, masca trebuie purtată de proprietar. Din această cauză, prima mască Noh va încerca întotdeauna să-l domine pe cel care o deţine. Conexiunea o dată stabilită, masca Noh va consuma atât aura negativă cât şi pe cel care o poartă. Corpul victimei va fi vlăguit de energia vitală iar carnea va începe să putrezească. Însă masca nu va abandona cadavrul golit de viaţă. După ce masca va găsi un nou proprietar, vechiul corp va fi „îndesat" în noua „haină" iar procesul se va repeta.

 După ce masca va găsi un nou proprietar, vechiul corp va fi „îndesat" în noua „haină" iar procesul se va repeta

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Urban LegendsWhere stories live. Discover now