Capitol Bonus ( Craciunul victorian)

34 1 0
                                    

Stiati ca in epoca victoriana Ajunul nu era sarbatorit cu vin fiert, urari si colinde ci cu povesti cu fantome spuse in jurul caminului? Daca totusi doriti sa traiti pe picior victorian si acum in secolul XXI, iata lista noastra cu povesti horror cu si despre Craciun:

The Black Lady of Brin Tor de GuyBoothby
O poveste victoriana clasica, despre o familie care se muta intr-o casa noua, in preajma Craciunului.Aparent exista o veche locatara care se incapataneaza sa ramana, cu toate ca...e moarta. The Black Lady of Brin Tor a fost scrisa in 1904 de GuyBoothby, autor australian prolific cunoscut pentru seria Doctor Nikola si pentru povestile sale cu fantome.

A Strange Christmas Game de Mrs J.H. Riddell
Fratii John si Clare se vad fortati sa isi petreaca iarna in sumbra mosie Martingdale, conac izolat unde noaptea spiritele prind viata si bantuie coridoarele intunecate. Ce se intampla cu adevarat in Martingdale si unde a disparut acum 40 de ani fostul proprietar, Jeremy Lester? E nevoie de magia noptii de Ajun ca cei doi frati sa elucideze misterul. Mrs J.H. Riddell aka Charlotte Riddell a fost o scriitoare victoriana cunoscuta in special pentru povestile ei cu fantome.

Tarnhelm de Hugh Walpole
Tarnhelm este o poveste victoriana horror celebra despre un baietel care isi petrece sarbatorile de Craciun alaturi de unchii sai, Robert si Constance. Doar ca unchiul Robert ascunde in turn un secret teribil, un coif magic Tarnhelm, care se presupune ca ar fi apartinut insusi lui Wotan, iar baietelul incepe sa fie bantuit de prezenta terifianata a unui caine galben.

Smee de A. M. Burrage
Un mod agreabil de a va petrece Ajunul intr-un conac victorian ar fi un joc de-a v-ati ascunselea pe intuneric. Ca totul sa devina mai incitant incercati sa faceti asta intr-o casa bantuita de spiritul unei fete care a murit acum 10 ani intr-un accident nefericit, in timp ce se juca...v-ati ascunselea.

Urban LegendsWhere stories live. Discover now