Varcolacii

106 3 0
                                    

  Luna plina se spune ca isi exercita magia asupra celor care sunt atinsi de un greu blestem. Este vorba de licantropi, in special oameni-lupi, care in noptile cu luna plina isi leapada pielea umana si constiinta si se transforma intr-o bestie feroce. Mitologia romaneasca abunda in povesti stranii despre varcolaci.

Varcolacii se transforma in fiinte jumatate om-jumatate lup in noptile cu luna plina. Mai mult decat atat, varcolacii influenteaza fazele lunii si eclipsele. Tineti minte luna sangerie? Ei bine se crede ca varcolacii pot urca pana la Luna si ajunsi acolo musca din ea facand-o sa sangereze. De asemenea, varcolacii "fura Soarele" cauzand eclipsele totale sau partiale.

Varcolacul este nascut dintr-un copil mort, nebotezat, dar poate proveni si dintr-o anomalie care strica ordinea generala a lucrurilor (exemplu: un om care si-a ucis un frate sau o sora). E interesant de urmarit etimologia cuvantului varcolac, deoarece credinta in astfel de fiinte fabuloase dateaza la noi inca de pe timpul dacilor. Latinescul vermicolacius este folosit de Ovidiu pentru a desemna un varcolac. Cuvantul romanesc varcolac provine din bulgara sau din sarba, vylx dlaka, si inseamna par de lup.  Varcolacul este o fiinta murdara, demonica. Se hraneste cu sange si carne de om si este purtator de boli. Varcolacii sunt sensibili la zgomot. Astfel, un varcolac poate fi alungat prin zgomote metalice, cum ar fi tragerea de clopote sau ciocnirea unor fiare intre ele.

Urban LegendsWhere stories live. Discover now