Zombie

25 0 0
                                    

  Zombie apar regulat pe ecranele televizoarelor, pe măsură ce tot mai multe "Poveşti ale morţilor vii" sunt create pentru noi. Dar, surpriză! Zombi pot exista în realitate!
Zombi provin din insula caraibeană Haiti. Ei sunt oameni care au fost aproape ucişi, fiind mai apoi aduşi la viaţă dintre oamenii aproape morţi de către preoţii woodoo, pentru a fi folosiţi ca sclavi tot restul vieţii lor mizerabile. Zombi se pot mişca, pot mânca, auzi şi vorbi, dar nu au memorie şi nu conştientizează starea în care se află. Legendele despre zombie există de secole, dar un caz real nu a fost documentat decât în 1980.
Povestea începe în 1962, în Haiti. Un bărbat pe nume Clairvius Narcisse a fost vândut unui stăpân de zombie de către fraţii săi, din pricină că acesta a refuzat să îşi vândă cota-parte din pământul familiei. La scurt timp, Clairvius a murit „oficial" şi a fost îngropat. Cu toate acestea, el a fost mai târziu dezgropat şi pus să muncească pe o plantaţie de zahăr, alături de mulţi alţi zombie. După ce stăpânul de zombie a murit în 1964, Clairvius a hălăduit de-a lungul şi de-a latul insulei într-o transă psihotică, timp de 16 ani. Medicamentele care îi induseseră psihoza începeau, treptat, să îşi piardă efectul. În 1980 s-a întâlnit, întâmplător, cu sora sa într-o piaţă şi a recunoscut-o. Ea nu l-a recunoscut, dar a convins-o de identitatea sa povestindu-i diferite momente din copilăria lor, pe care numai el ar fi avut cum să le ştie.

Urban LegendsUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum