Triunghiul Mortii (Marea Neagra)

100 5 0
                                    

Numeroase articole și lucrări din preajma anului 2013 dar și povestiri rusești mai vechi susțin că în Marea Neara ar exista un triunghi al morții, asemănător Triunghiului Bermudelor.

Triunghiul morții din Marea Neagră ar avea o suprafață de cca. 8-10 km și s-ar deplasa constant dinspre Crimeea  spre apele teritoriala romanesti . În Marea Neagră, de-a lungul timpului, au avut loc dispariții misterioase de nave, avioane și oameni. Întâmplări în această zonă sunt descrise și în unele povestiri rusești din secolele al XIII-lea și al XIV-lea, dar și în mărturii mai recente ale unor martori sau supraviețuitori. Povestirile rusești relatate de martori descriu un fel "vârtej alb" care ducea la fundul mării păsări, nave și mici insule.

Fenomenele sunt puse pe seama anomaliilor manetice  din Marea Neagră. Potrivit lui Emil Strainu , o altă explicație ar fi că în adâncul Mării Negre este un rezervor uriaș de hidrogen sulfurat care formează bule foarte periculoase, inflamabile și toxice. Potrivit ABC News , acumulări de gaze ies la suprafață în Triunghiul Morții ca și în cel al Bermudelor și ard la suprafața apei cu un foc ciudat (ca o gheață care arde).

O poziție a triunghiului morții ar fi în imediata vecinătate a Insulei Serpilor , la 45 kilometri nord-vest de Sulina.

Urban LegendsWhere stories live. Discover now