Spalatorul de cadavre

62 3 1
                                    

Umbla vorba ca la morga din Botosani lucra un spalator de cadavre caruia îi erau dragi mortii. Unii zic ca nu era la Botosani, dar asta conteaza mai putin. Altii zic ca nu-i placeau toate cadavrele, dar nici asta nu conteaza foarte tare.

În orice caz, povestea e ca, la un moment dat, a ajuns la morga o fata foarte tânara si frumoasa. Iar spalatorul de cadavre s-a angajat ca fata de familie s-o aranjeze cât se poate de frumos, caci fata urma sa fie îmbracata în mireasa, fiind foarte tânara. Si se zice ca era fata asa de frumoasa, încât spalatorul nostru de cadavre s-a simtit foarte atras de ea – unii zic ca mai facuse asta si altadata, altii ca nu – în tot cazul, cert e ca spalatorul de cadadre a socotit ca nu va pati nimic daca violeaza fata moarta.

Doar ca, în timp ce actiona, fata s-ar fi trezit la viata – nefiind moarta, ci doar într-o stare cataleptica rar întâlnita.

Vorba vine ca spalatorul de cadavre a fost arestat si condamnat, iar ca familia fetei îl vizita la puscarie, aducându-i pachete de multumire ca le-a redat fata.

Exista aproape o legenda urbana despre cum aceasta poveste a ajuns sa-l inspire pe celebrul regizor spaniol Pedro Almodovar pentru „Hable con Ella". Se zice ca un ziar din Sibiu ar fi publicat legenda asta urbana imediat dupa 1990.

Ca o agentie de stiri ar fi preluat-o si ca, în felul asta, povestea ajuns sa circule în întreaga lume, fiind publicata inclusiv de un ziar spaniol. Un editor curios, vazând stirea si sesizându-i potentialul, ar fi trimis în România doi reporteri sa investigheze cazul.

Acestia ar fi mers pe urma stirii la Sibiu, apoi la Botosani, nereusind în cele din urma sa-l gaseasca pe spalatorul de cadavre, chestiune care arunca un semn de întrebare asupra întregii întâmplari. Cu toate ca au banuit ca nu e ceva adevarat, ci doar o legenda urbana, jurnalistii spanioli ar fi publicat doua pagini incendiare si inventate în presa din Spania despre cazul necrofilului din Botosani. Pagini pe care i-ar fi cazut ochii lui Almodovar, care, aflat în cautare de subiecte, ar fi zis: bingo!

 Pagini pe care i-ar fi cazut ochii lui Almodovar, care, aflat în cautare de subiecte, ar fi zis: bingo!

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.


Urban LegendsUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum