Pisicile negre

32 1 0
                                    

  Se spune ca daca o pisica neagra iti taie calea atunci e semn de ghinion si trebuie sa faci trei pasi in spate si apoi sa scuipi in san ca sa scapi de paguba. Apoi poti doar sa te rogi si sa speri ca ghinionul te va ocoli. Sau poti sa te indrepti spre ea si sa o mangai pe cap. Se spune ca pisicile negre sunt foarte iubitoare si aduc noroc. Daca sunteti confuzi in legatura cu pisicile negre, atunci nu sunteti singurii. De-a lungul secolelor omenirea a fost in aceeasi masura indragostita si ingrozita de pisicile negre. Dar oare cu ce vraji ne-au sucit mintile micile feline?  

  Inainte de a fi temute pisicile au fost adorate, chiar ridicate la rangul de mini-zeitati. In Egiptul antic toate pisicile, inclusiv cele negre erau considerate animale sacre. Uciderea unei pisici era considerat un pacat capital si se pedepsea conform legii. Egiptenii iubeau atat de mult pisicile incat dupa moarte le mumificau si in semn de doliu isi radeau sprancenele. Exista si o zeita pisica, Bast care proteja familia, casa, femeile insarcinate si bineinteles pisicile. 

 In Evul Mediu obsesia oamenilor pentru vrajitorie si diavol a afectat pisicile, care si-au pierdut statutul de super-star si au devenit un simbol asociat cu lumea intunecata a ocultismului. Misterul, gratia si ochii patrunzatori ai acestor mici feline au capatat proportii supranaturale in ochii fanaticilor religiosi. Cele negre au fost si mai afectate intrucat se credea ca vrajitoarele se pot metamorfoza in pisica neagra. Secole de-a randul vrajitoarele au fost vanate si ucise si din pacate pisicile le-au impartasit soarta. Zeita Bast avea sa se razbune insa pe cei care au masacrat pisicile secole de-a randul. Odata cu scaderea dramatica a numarului de pisici a crescut periculos de mult populatia de rozatoare si odata cu rozatoarele a aparut si ciuma neagra, cel mai mare blestem cu care avea sa se confrunte Europa. Ciuma neagra a ucis intre 30% si 60% din populatia Europei.

Revenind in prezent, se pare ca pisicile au cucerit din nou lumea. Nu credeti? Aruncati un ochi pe orice retea sociala. Ghemotoacele adorabile de blana fac furori si castiga in fiecare zi noi admiratori, chiar si printre cei care se declara fani infocati ai cainilor. Pisicile negre si-au pastrat ceva de misticismul de odinioara si sunt legate inca de o gramada de superstitii:

• Chiar daca in general se spune ca daca o pisica neagra iti taie calea e semn de ghinion, in Asia se intampla exact pe dos. Pisicile negre sunt considerate norocoase. In Yorkshire, Anglia proprietarul unei pisici negre este considerat norocos.• Atunci cand o pisica neagra iti apare in vis e semn bun. In acelasi timp poate sa insemne ca esti deschis catre o trezire spirituala sau ca urmeaza sa ai o experienta supranaturala.• Daca la o inmormantare apare din senin o pisica neagra atunci se crede ca in scurt timp va mai muri cineva din familie.• Aduce noroc daca gasesti un fir de par alb in blana unei pisici negre, dar atentie nu il smulge, altfel norocul se transforma in ghinion.• Daca o pisica neagra se aseaza pe patul unui bolnav atunci suferindul isi va gasi curand sfarsitul• O pisica neagra sezand pe prispa unei case e semn de abundenta si noroc pentru proprietari.

Urban LegendsWhere stories live. Discover now