Omul iepure

66 1 0
                                    

Această legendă înfiorătoare a luat naştere în anul 1904 în Virginia, după ce un azil destinat celor cu probleme psihice extrem de grave a fost închis la cererea comunităţii care nu îşi dorea o astfel de instituţie în preajmă.

Guvernul a aranjat ca toţi pacienţii să fie mutaţi, însă autobuzul care îi transporta către un alt azil a fost implicat într-un accident grav de circulaţie. Majoritatea pacienţilor au murit pe loc, însă câţiva bolnavi psihic au supravieţuit şi au reuşit să scape ascunzându-se în pădurea de la marginea oraşului. Autorităţile i-au urmărit şi capturat pe toţi, în afară de doi: Marcus Lawster şi Douglas Griffen.

În timp ce căutările fugarilor se aflau în plină desfăşurare, localnicii au început să descopere în zonă iepuri morţi, parţial îngropaţi sau atârnaţi în copaci. Cadavrele erau jupuite de blană şi parţial consumate, probabil de cel care ucisese animalele.

După mai multe zile de căutări, autorităţile l-au găsit pe Marcus Lawster, sau ceea ce mai rămăsese din el. Corpul acestuia, jupuit de piele şi parţial consumat, a fost găsit atârnând sub un pod. Criminalul s-a dovedit a fi celălalt pacient evadat, Douglas Griffen. În ciuda eforturilor depuse de autorităţi, bărbatul nu a fost prins, acesta sărind în faţa unui tren în momentul în care poliţia a încercat să-l aresteze. Podul sub care a fost găsit trupul lui Lawster a fost denumit de localnici „The Bunny Man Bridge" (Podul Omului Iepure), nume care a fost păstrat până astăzi.

De la întâmplările din 1907 şi până în prezent, zona a fost un adevărat punct fierbinte pentru fenomene inexplicabile. De exemplu, în anul 1970, mai mulţi localnici au raportat prezenţa în zona podului a unui individ suspect îmbrăcat în costum de iepure. Bărbatul era înarmat cu un topor şi avea un comportament extrem de agresiv. Apariţii similare au mai fost raportate şi în anii care au urmat, de fiecare dată poliţiştii veniţi la faţa locului negăsind nimic suspect.

 Apariţii similare au mai fost raportate şi în anii care au urmat, de fiecare dată poliţiştii veniţi la faţa locului negăsind nimic suspect

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Urban LegendsWhere stories live. Discover now