Capitol Bonus ( Seriale horror)

188 7 1
                                    

1. Maters of Horror

  Tobe Hooper, Dario Argento, Mick Garris, Joe Dante, John Landis, John Carpenter sau Takashi Miike sunt doar cateva dintre numele sonore care semneaza regia antologiei "Masters of Horror". 13 povesti de o ora fiecare cat se poate de infioratoare, ne poarta de la H.P.Lovecraft pana in ciudata fauna a horrorului asiatic. 

2. The Returned ( Les Revenants)

  Uneori cei morti revin la viata si cand spunem asta nu ne referim strict la o poveste cu zombii sau vampiri. Cum ar fi daca mortii ar reveni la viata, fara o explicatie anume, fara sa fie constienti de propriul deces, si ar incerca in mod natural sa isi reocupe locul in familie si in societate? Asta se intampla intr-un orasel pierdut, de la poalele muntilor peste care pluteste un aer ciudat de Twin Peaks.

3. Hemlock Grove

  Hemlock Grove e un orasel cat se poate de ciudat, unde fiecare rezident ascunde un secret. Atunci cand o crima brutala scutura linistea aparenta din Hemlock Grove, nou-venitul Peter Rumancek, parese a fi principalul suspect. Oare va putea Peter sa elucideze misterul si in acelasi timp sa isi protejeze propriile secrete? 

4. Harper's Island

  Pe Harper's Island s-a intamplat o serie de crime oribile. Dar trecutul ar trebui sa ramana trecut, nu-i asa? Asta cred si prietenii care aleg insula ca destinatie pentru o nunta de vis. Doar ca ceva rau arde mocnit si nuntasii incep sa moara unul cate unul. Cine e criminalul si mai important ce legatura are asta cu trectul? 

5. Dead Set

  Ati participa la o emisiune de tip Big-Brother? Daca nu va suna foarte bine ideea de a fi izolat de restul lumii ganditi-va ca asta nu e un lucru foarte rau...intr-o apocalipsa zombii. Participantii Big-Brother au nevoie de ceva timp sa realizeze ca lumea de afara se destrama si asta nu poate sa dea nastere decat unor secvente comice amare. 

6. Fear Itself

  Daca va plac antologiile horror va recomandam Fear Itself, un fel de frate mai mic al celebrului Masters of Horror, de care v-am povestit mai sus. Ca un bonus, melodia de intro ii apartine lui Serj Tankian, solistul trupei System of a Down. 

7. The Strain

  Vampiri si Guillermo del Torro, si nu, nu ne referim la Blade. The Strain a plecat de la cartea omonima a lui del Torro si spune povestea infricosatoare a unei epidemii de vampirism care pune incet incet stapanire pe lume. Un serial plin de gore, plot twisturi, personaje fascinante si echipa de productie solida. De neratat pentru fanii serialelor cu vampiri si nu numai. 

8. Scream Queens

  Wallace University, Kappa Kappa Tau sorority, un paradis plin de fete frumoase. Doar ca misterul unei crime vechi de 20 de ani parese ca iese din nou la suprafata. Un criminal in serie imbracat in mascota diavolul rosu le vaneaza din intuneric pe fete. 

9. Night Visions

  Inca o antologie , dar de data aceasta nu la fel de sangeroasa ca Masters of Horror sau Fear Itself. Night Visions este un fel de Are You Afraid Of The Dark? sau un Twilight Zone putin mai dur. Povestile misterioase, cu final neasteptat, satirizeaza natura umana sau pun intrebari care va vor bantui mult timp imaginatia.  

10. Outcast

  Ca si The Walking Dead, Outcast s-a nascut tot din imaginatia intunecata a lui Robert Kirkman, doar ca nu este o poveste cu zombii. Vorbim despre posesiune demonica, exorcizari, personaje complexe torturate de trecut si o atmosfera cat se poate de apasatoare.

-----------------------------------------------------

Lume,lume, am terminat acest capitol bonus. Sper sa va placa aceste filme.  😘

Urban LegendsUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum