Omul-Molie

143 5 0
                                    

 Point Pleasant, din statul Virginia, un orasel cu aproximativ 5000 de locuitori, este asociat cu una dintre cele mai infioratoare si misterioase legende urbane spuse vreodata: Omul-Molie. Era in seara de 15 noiembrie 1966, cand seriful Millard Halstead s-a pomenit la usa cu cinci tineri absolut ingroziti de o fiinta monstruoasa care ii urmarise prin intuneric.

Totul incepe cand niste adulti se aflau intr-o zona favorita a tinerilor din Point Pleasant, o veche fabrica de dinamita, abandonata din timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand o prezenta cu totul neobisnuita le-a atras atentia. Initial au crezut ca o masina cu doua faruri rosii orbitoare ii priveste din intuneric, dar apoi au sesizat ca farurile erau de fapt doi ochi enormi atasati unei siluete intunecate de aproximativ 2m. Ingroziti, tinerii au pornit cu viteza catre oras. Spre surprinderea lor, silueta intunecata a deschis o pereche de aripi enorme si a inceput sa ii urmareasca pe drumul pustiu. Abia cand aproape au intrat in oras creatura a abandonat urmarirea si s-a pierdut in noaptea rece de noiembrie. Aceasta a fost prima aparitie oficiala a Omului-Molie, creatura a intunericului care avea sa inspaimante pentru aproape un an locuitorii micului orasel din Virginia.

Aparitiile Omului-Molie au avut un rol profetic, caci pe 15 decembrie 1967, Silver Bridge, un pod de otel care unea statele Ohio si Virginia, principalul drum de acces in Point Pleasant, s-a prabusit. Bilantul a fost devasatator pentru un orasel asa de mic – 46 de morti. Numerosi martori au declarat ca inainte de prabusire, au zarit silueta intunecata a Omului-Molie planand deasupra podului. Micutul orasel din Virginia din Vest fusese avertizat. Moartea zburase cu aripi enorme deasupra lor, timp de un an, apoi si-a colectat cu lacomie sufletele dupa care venise. Din 15 decembrie Omul Molie nu s-a mai aratat niciodata in Point Pleasant. 

Urban LegendsWhere stories live. Discover now