21. AteşDağlı "Kaçırılma"

18.6K 1K 118
                                    

Sonunda sessizliğini bozdu. "Herşey yolunda mı?" diye sordu.

***

Sanki vereceğim her cevap aleyhime işleyecek gibiydi. İkilemde kalmamın  her ayrıntısını inceleyen bir adamın karşısında ezilip büzülmek yerine artık cevap vermem gerekliydi.

Sanırım battı balık yan gidecekti. Şu halime baksanıza durumum resmen içler acısıydı. 

şaka gibi.

Yusuf sorduğu soruyu inatla beklemeye devam ederken, ikinci kez telefonuma gelen mesaj sesi duyuldu.

'Kahretsin ! Tamda sırasıydı.'

Yüzüm biraz daha fazla şekilden şekle girerse adam haklı olarak bana gerizekalı muamelesi yapacaktı.

Sadece o değil!  Bu duruma düştüğümü gören herkes bana o muameleyi gösterirdi. Çünkü şuan bu gezegen üzerindeki en geri zekâlı insan bendim. 

'Susma Konuş artık cevap ver.'

"E-vet" dedim.

Şükürler olsun verdiğim cevaba bakın  bumu yani kısa titrek bir cevap ah olamaz ! Gerizekalı dan ötesi varmı.

Karşındaki kişi Yusuf Azra ! O seni susuz getirir susuz götürür ! Sen şuan  adamı sadece Kandırmaya çalışmakla kalmadın resmen kendini aptal yerine koydun. ne zannediyorsun onun bunu anlamadığını mı.

Olamaz adamın Bakışları sertleşti.

Ah şimdi kalbim duracaktı.

Daha fazla bu duruma devam edemezdim. Bakışlarımı hızla kaçırıp, elimde tuttugum telefona yoğunlaştım. zaman kaybetmeden gelen mesajı açtım.

"SENİ KAPININ ÖNÜNDE BEKLİYORUM!"

"ZAMANIN DARALIYOR AZRA ! BENİM ORAYA GELMEM SENİN İÇİN HİÇ İYİ OLMAYACAĞINI BİLİYOR OLMALISIN"

Son gelen tehdit içerikli mesaj kanımın donmasına neden olurken, elim ayağım boşalmışcasına tüm bedenim korkuyla titredi.

Eğer Haşmeti biraz tanıyorsam, dışarı gelmediğim takdirde söylediklerini uygulamaktan korkmayacak bir insandı.

"Sanırım bu leke çıkmayacak. Müsadenizle lavaboya gitsem iyi olacak" dedim. Oturduğum yerden kalktım.

"Elbette Azra hanım.. Müsade Sizin " diye Tekin beyin karşılık vermesine tebessümle bulduğum yerden Yusufun bakışları üzerimde hissederek zaman kaybetmeden uzaklaştım.

Haşmetin buraya kadar gelip özellikle Yusuf yanımdayken benimle konuşması ufak bir göz dağı gibi görünsede o yaşlı şeytanın aklından geçen düşüncelerini kimse tahmin bile edemezdi. ama suan ki gözdağı yakında yapacaklarının ufak bir göstergesiydi.

Onunla yapmış oldugum bu iğrenç anlaşma yüzünden düştüğüm bu duruma lanetler savururken, bu çirkin anlaşmadan kurtulabilmek için en yakın zamanda ondan aldığım parayı biryerlerden bulup ona geri vermeliydim.

Ama nasıl !

Hala borç içinde kıvranıp dururken, çiftliğin sadece kendini çevirmesi ve gelen mahsullerin dışarıya satılmasından kalan cüzi miktar ne yazık ki şimdilik giderleri anca karşılamaya yetiyordu.

Haşmetin Bu fikrini en başından kabul etmemem gerekirken bir anda köşeye sıkışmamın verdiği çaresizlik belkide hayatım en yanlış kararıydı. Babam hayatta olsaydı bu yaptığım yüzünden biliyorum, beni asla affetmezdi.

Dışarıda bekleyen Haşmeti görür görmez, bulunduğu kısma seri adımlarla ilerlediğimde etrafıma bakındım. Görünüşte kimsenin olmadığına karar verdikten sonra yanına yaklaştım.

ATEŞDAĞLIWhere stories live. Discover now