4.AteşDağlı " İzin Vermem!"

31.9K 1.7K 171
                                    

Derin nefes alarak Dikkate almadığım sözleri duymazdan gelirken başımı dik tuttum. Yanında bulunan Kadının koluna dokunması ile gözlerim dokunduğu kısma kaydığında Yusufun Bakışları bir anlıkta olsa o anda gözlerim ile kesişti.

Sılanın Sesi duyulması ile, dikkatler dağıldığında, " Hanım Ağam Hadi gelin Halayın Başını Siz çekin" diye elimden tutup çekiştirdi.

" Sıla Ben.." diye itiraz edeceğim sırada

" Hanımım lütfen hadi kalkın, Bugün bizim günümüz hadi lütfen " dedi ısrar ederek..

O an şaşkın bir şekilde Nediyeceğimi bilmezken Yusufun yanında bulunan Kadının Alay edecesine, "Şehirli bir kız Halay çekmekten ne anlar " demesi ile tek kaşım havalanırken duyduğum cümleyi duymamazlığa vererek Sılaya gülümsedim.

" Pekala " dedim. ayaklanarak.

Masada bulunan Bütün Ağalar Yapmış olduğumun çok ayıp  bir şeymiş gibi Tavır sergilediğinde, Köy halkı benim kalkmam ile bakışları bana doğru yöneltti.

Şimdi herkesin gözü üzerimde olduğunu bilirken, Suan en önemlisi Yusuf ve yanında bulunan Kadının bakışları idi. 

" Hanımım Hiç korkmayın siz sadece benim adımlarımı takip edin " dedi Sıla.

Bakışlarımı ona doğru yönelterek elindeki mendile uzandım.. Gülümseyerek Davulcunun Yanına doğru ilerledim. Davulcunun yanına yaklaşıp kulağına çalması gerekeni söyledikten sonra Tek kaşım havalandı. 

Sılanın ve diğer konukların şaşkın bakışlarına gülümsemem yayılırken elimi uzatarak,"Bakma öyle şaşkın Gel buraya " dedim.

Sıla şaşkın olan tavrı ile gözlerini kapıyıp tekrar açtığında kendine gelmeye çalışırken, " Sen oynamayı Biliyorsun" dedi. ve koşarak elimi tuttu. Köyün diğer kızlarıda Sılanın Elini tutması ile Davulcuya çalması için işaret verdiğimde Bakışlarım ağaların bulunduğu masaya kaydı. 

Hepsine Başımla selam vererek Yusufun Yanında bulunan kadına Tek kaşım havalandığında, Gözlerim Yusufun gözlerini buldu.

o somurtkan yüzünde tuhaf bir bakış yer edinirken; Gülümsemem yüzüme yayıldı.

Kendimi Oyuna bırakmam ile o an Gözlerim Sultan Dadımı buldu. İşte bu benim kızım diye bakarken, onun sayesinde örfünü ve adetimi hiç unutmamıştım. ve Her nekadar zengin bir hayat içersinde yaşasamda Örfümü ve Adetimi Bana hiç bir zaman unutturmamış ve her defasında bunu hatırlamıştı.

Dudaklarımı hafifçe oynatarak "Teşekkür ederim Dadı" dedim..

Dadımın karşımda gülümsemesi derinleşirken Sıla ile aramıza giren parmaklara başımı kaldırıp baktığımda, " İbrahim Ağa !?" dedim şaşkın bir halde,

Gülümsedi, " Ağalar Halay çekemez diye bir kanun göremiyorum " dedi.

İbrahim ağanın gözlerindeki parıltı dikkatimden kaçmazken, Üzerimizde olan bakışlara düşman çatlatırcasına baktığımda, Gözlerim Yusufa kaydı.

Gerilen yüz hatları ile gözlerini gözlerime kenetlendi ve Masanın üzerinde olan elini yumruk haline getirdiğinde, Oturduğu yerden bir hışımla kalktı.

yine neye sinirlendiği çok merak ederken yanında bulunan kadınında Yusufun ardından kalkması ile kendimi İbrahim ağanın eşliğinde  Oyuna bıraktım.

************

" Ayak tabanlarım Ağrıyor sıla dahada oynamam " dedim.

" Ama çok teşekkür ederiz Hanımım bugün bizi hiç kırmadınız, bizi çok mutlu ettiniz " dedi Sıla.

ATEŞDAĞLIWhere stories live. Discover now