Κεφαλαιο 31 (μερια Βιολετας)

286 16 1
                                    

3 χρόνια μετά
Ετοιμαζόμαστε για πικ-νικ. Μετά από εκείνη την περιπέτεια που είχα ο Αχιλλέας εκανε τα πάντα για να αποδείξει ότι η πρώην του ήταν υπεύθυνη για όλα. Τελικά τα κατάφερε και μπήκε στη φυλακή. Ενοιωσα ανακούφιση γιατί ήξερα ότι δεν θα μας ξανά ενοχλούσε ποτέ. Εκείνο το διάστημα είχα πέσει σε κατάθλιψη επειδή έχασα το μωρό. Ο Αχιλλέας μου στάθηκε πολύ και έκανε τα πάντα για να καταφέρω να το ξεπεράσω. Βάζω τα τελευταία σάντουιτς και φρούτα μέσα στο καλάθι. Νοιωθω κάποιος να τραβάει την μπλούζα μου γυρίζω να κοιτάξω πίσω να δω τι έγινε:
«Μαμάκα ο μπαμπάς λέει να κανείς γρήγορα σε περιμένει.»
«Έρχομαι Αλεξάνδρα μου. Πάρε την ζακετουλα σου και τρέχα στον μπαμπάκα τώρα.» λέω και τρέχει γεμάτη χαρά.
Ξέχασα να σας πω. Μετά από εκείνο το ατύχημα και αφού ξεπέρασα την κατάθλιψη έμεινα έγκυος. Η μικρή μας Αλεξάνδρα είναι 2 χρόνων και σε λίγους μήνες θα αποκτήσει και έναν αδερφό. Ναι, έχουμε και τέταρτο μέλος στην οικογενεια. Παίρνω το καλάθι στο χέρι και βγαίνω έξω. Κλειδώνω την πόρτα. Ο Αχιλλέας βγαίνει έξω τρέχοντας.
«Δεν σου ειπα να μην κουβαλάς βάρη;» λέει και παίρνει το καλάθι το οποίο τοποθετεί στο πορτμπαγκάζ. Χαμογελάω. Στη συνέχεια βάζει την μικρή πίσω στο κάθισμα της. Εγώ στην πόρτα κάθομαι και τους χαζεύω. Εδώ είναι το σπίτι μου, εδώ είναι η ζωή μου. Η οικογένεια είναι σαν μουσική. Κάποιες νότες είναι ψηλές, άλλες είναι χαμηλές αλλά πάντα υπάρχει η μελωδία την ευτυχίας. Έτσι νοιωθω κάθε ημέρα που περνάει. Και ο Αχιλλέας; Κλασσικος χαζομπαμπάς. Έτσι τον περίμενα. Και το γεγονός ότι μ'αγαπάει είναι το μεγαλύτερο επίτευμα που μπορούσε να πετύχει στη ζωή του. Και το γεγονός ότι μπορεί να μπυ μιλάει μόνο με τα μάτια με κάνει να νοιωθω όλο και πρισσοτερο ότι ανοίξω εδώ.

Το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου.®Where stories live. Discover now