Κεφάλαιο 24 (μεριά Αχιλλέα)

168 14 1
                                    

Είμαι στο αεροδρόμιο. Ώρα να τελειώσει αυτό το θέατρο. Έχω δώσει την βαλίτσα μου ως αποσκευή και κατευθύνομαι προς τον έλεγχο για να περιμένω έξω από την πύλη μου. Ευτυχώς που ήρθα πιο νωρίς γιατί έχει παρά πολύ κόσμο. Αφού πέρασα μετά από μισή ώρα περίπου τον έλεγχο με σκυμμένο κεφάλι προσπαθώ να βάλω τα πραγματα μου σε μια σειρά. Τώρα ξέρω πως όλα έχουν τελειώσει. Αν με ήθελε δεν θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά. Βουρκωνω και προσπαθώ να διώξω τις σκεψεις από το μυαλό μου για να μην αρχισω να κλαίω. Ναι κυριες και κύριοι κλαίνε και τα αγόρια. Ακούω κάποιον να φωνάζει το όνομα μου, σηκώνω το κεφάλι του για να δω ποιος με φωνάζει και αν φωνάζει τελικά εμένα. Εντόπισα μια γνώριμη φυσιογνωμία πίσω από το πλήθος. Είναι αυτή. Ποσό όμορφη είναι. Και ποσό τρελή για να φτάσει μέχρι εδώ «Σ'αγαπαωωωω!!» λέει χαμογελωντας και με δάκρυα στα μάτια. Ακόμα και από αυτή την απόσταση μπορώ να καταλάβω ποτέ δακρύζει. Της ανταποδίδω το χαμόγελο. Ο κόσμος χειροκροτά και η ασφάλεια έρχεται και την πιάνει για να την βγάλει έξω. Κάνω την κίνηση να βγω αλλά ο υπάλληλος που ήταν εκεί μου είπε ότι αφού πέρασα τον έλεγχο δεν γίνεται να ξανά βγω. Όχι δεν θα την αφήσω τώρα που ήρθε. Την στιγμή που δεν κοιτούσε βγαίνω έξω τρέχοντας και προσπαθώ να την βρω. Πηγαίνω κατευθείαν έξω και την βλέπω στα πάρκινγκ με γυρισμένη πλάτη. Είναι έτοιμη να μπει στο αυτοκίνητο. Πάω από πίσω της και την αγκαλιάζω. Αυτή ταγμένη γυρίζει και όταν με βλέπει ανακουφίζεται
«Γιατί τόση αδιαφορία τον τελευταίο καιρό;» λέει αλλά το πρόσωπο της είναι ήρεμο.
«Αν ήμουν αδιάφορος δεν θα ήμουν εδώ αυτή τη στιγμή.» λέω και την φιλάω. Ποσό μου έχει λείψει το φιλί της. Ήρθε η στιγμή που πάντα περίμενα. Ήξερα ποια θα ήταν δίπλα μου. Τίποτα άλλο δεν ήθελε η ψυχή μου για να ηρεμίσει, μόνο αγάπη. Και βρήκα τον πιο καταπληκτικό άνθρωπο να μου την προσφέρει. Την  φίλησα με όσο πάθος είχα εκείνη τη στιγμή.
«Μη φοβάσαι δεν θα σε πληγωσω.» της ειπα μέσα από το φιλί μας «και εγώ σ'αγαπάω» πρόσθεσα και χαμογέλασε. Όταν υπάρχει αυτό το χαμόγελο, υπάρχει ελπίδα σε αυτό τον κόσμο.

Το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου.®Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα