Capitolul 48: Plab B!

1.7K 173 0
                                    


„Un scop fără un plan este doar o dorință."    — Antoine de Saint-Exupery

*************

Ma uitam in jurul nostru cu gura deschisa de uimire cum totul se intunecase.Nu puteam sa fac nimic sa schimb situatia.Nu aveam putere sa ridic acele obloane de fier care lasase casa intr-un intuneric bezna si pe noi intr-o liniste mormantala.Priveam neputincioasa la ferestrele si usile care ne prinsesera acolo si aveam pentru prima data sentimentul unui soarece de laborator prins intr-un labirint.Iar senzatia imi lasa un gust amar.Imi indrept privirea catre colegii mei care priveau in jurul lor la fel se surprinsi ca si mine.Apoi unul dintre ei este cel care taie linistea din bucatarie in momentul in care apasa pe tragaci lasandu-l pe idiotul de bodyguard lat pe podeaua bucatariei.Ma reped spre el și spre singurul buton care stătea înfipt în perete căutând altul care sa ne elibereze și sa ridice fierul greu căzut peste geamuri.Nu găsesc decât unul singur și apăs de câteva ori pe el dar...nimic.
Logic!Doar nu era ca Seth sa ii dea puterea sa ridice obloanele celui care ne-a prins aici.Cu siguranta numai el avea acces la o astfel de telecomanda sau panou de control.Nu m-ar mira ca butonul 'magic' sa fie exact deasupra patului său amplasat.

Speram ca fetele sa fi apucat sa iasa in siguranta.Stiam ca soarta noastra va fi una crunta.Imi prinsesem colegii in capcana si era numai vina mea.Vom fi morti toti in cateva minute.Ramasi singuri in bucatarie incepem sa ne asiguram armele si scoteam tot ce aveam la noi pentru un inventar rapid pana ce vampirii nu vor da navala peste noi.Macar vom lupta pana la ultima suflare si daca aveam sa murim aici speram sa iau destui cu mine, caci nu cred ca ceilalti de afara aveau sa gaseasca vreo solutie salvatoare pana ce noi sase nu vom fi macelariti.
Exact!

Asta era cuvantul potrivit pentru ce va urma aici.

-"Trecem la planu B."anunta unul dintre ei si ma uit intrebatoare la el.Nu stiam ca avem asa ceva.
-"Care e ala??"intreb.
-"Asteptam sa fim vanati sau mergem noi la vanatoare.Casa este destul de mare cat sa incepem noi vanatoarea."
Altul aproba din cap imediat la planul sau .Ba mai mult adauga:
-"Mai bine ii luam noi unul cate unul decat sa vina toti aici sa ne prinda.Ne despartim."
Parca printr-un sincron aprobam toti din cap si schimbam imediat munitia din pistoale.Aruncam gloantele normale si le inlocuim cu cele din lemn.Nu omoram pe nimeni cu ele dar ii lasam pentru ceva timp intinsi la podea pana se vindecau.
-"Daca gasim o cale de iesire anuntati prin microfoane.Setati pe frecventa trei."le spun in timp ce imi prindeam cutitul la spate in cureaua lui.

Frecventa folosita de toti pana acum nu mai era buna cat timp eram prinsi intre fiarele geamurilor iar cei de afara nu ne puteau contacta.Dar schimband pe o frecventa care ne permitea sa comunicam in interiorul casei, aveam sa pastram legatura intre noi doar.

Dupa ce totul a fost setat fac primul pas sa ies din bucatarie, nu inainte de a le spune in ce  parte o iau.
-"Eu iau etajul.Acolo e Seth!"iar daca cineva ii facea fata atunci stiam cu siguranta ca eu sunt aceea.
-"Eu iau subsolul."anunta altul.
-"Vin cu tine." il bate pe umar colegul lui.Subsolurile erau cunoscute ca fiind alese pentru intunecimea lor, asa ca erau destule sanse sa fie acolo mai multi vampiri decat se asteptau.Ideea de a merge in doi nu era deloc rea.
Dupa ce si ceilalti s-au impartit pe etaje,unul ramand aici la parter si altul insarcinat sa gaseasca o cale de iesire plecam fiecare pe drumul său.
Fac stanga imediat si le trimit un zambet incurajator celorlalti.Vampirii cu singuranta auzisera deja casa sigilindu-se , ceea ce insemna ca se asteptau la o invazie.Pentru ei ...cineva fusese destept sa sigileze casa, asa ca erau in alerta.

Scarile care duc sus la etaj stateau in fata mea, parca indemnandu-ma sa nu iau calea lor.Casa era in intuneric dar imediat ce am pasit pe prima treapta, lumini puternice se aprind in jurul meu.

Sângele Evei (Completa)Where stories live. Discover now