Capitolul 19:Water fun

2.2K 189 4
                                    

"Femeia, prin frumuseţea ei fizică şi morală, este marele stimulent al vieţii pentru omul normal, pictor, sculptor, muzician, poet, filosof şi om de ştiinţă, ca şi când în fiinţa ei şi-ar fi dat mâna toate cele nouă muze, fiice ale lui Zeus şi ale zeiţei Mnemosina.

****************

Singurul lucru care a reusit sa ma trezeasca a doua zi a fost un ciocanit in usa mea.Imi ridic capul de pe perna sa mai aud odata, in cazul in care mi se parea.Imi frec ochii cu palmele pentru a alunga somnul ce incerca mereu sa ma faca sa ma culc la loc.Eram obosita rau!Corpul meu trecuse prin stari pe care cu greu le invinsesem asa ca nu ma mir ca se resemna si voia odihna.Inca un ciocanit se aude de data asta mai puternic.
-"Oricine ai fi..vino in doua zile." tip spre usa lasandu-ma inapoi pe perna.Iau a doua perna si mi-o pun peste cap cand ciocanitul se aude iar.La naiba!Lovesc patul cu picioarele nervoasa.De ce nu ma lasa sa dorm.Ei nu au vazut ce puternic este Regele lor?Cum sa am puterea sa il infrunt iar, daca nu sunt odihnita.Ma storsese de energie ieri si ma luptasem cu el maxim jumatate de ora.Parca nici nu ma antrenasem in Academie atatia ani.

Nota pentru mine:Spune-le celor de la Academie ca au antrenamente slabe.

Nu pot sa mint si sa spun ca nu ma ajutase in lupta cu viermii ..dar cu Regele era cu totul altceva.Parca avea forta a o suta de viermi.
Persoana din spatele usii hotaraste sa intre vazand ca este ignorat.
-"Asa primire nu am avut de mult." se aude un chicot si imi scot capul de sub perna.In sfarsit un chicotit caci ma saturasem de maraituri si priviri incruntate.Parul imi blocheaza vederea dar il inlatur imediat de pe fata.Rick se misca elegant, de parca nici nu atingea pamantul, spre canapea lasand pe masa o tava cu micul dejun.Ma ridic privindu-l fascinata de miscarile lui line parca calculate si fara cusur.Il scanez pe corpul bine facut si incep sa ma intreb daca se antrenau sau muschii veneau odata cu puterile de vampir?

-"Buna dimineata." ii spun fara sa vreau in timp ce il masuram.Se intoarce spre mine si ramane putin uimit cand ma vede cum ma holbam.Incepe sa ranjeasca cu coltul gurii ridicat in directia mea, multumit ca ma prinsese cu ochii lipiti de corpul lui.Imi aduce aminte de Tyler cand ranjea ca idiotul la mine.Cand privirile ni se intalnesc, acesta ridica din sprancene la mine.

-"Buna dimineata.Ai dormit ceva.." ma anunta el si dau sa ma uit pe geam dar vad inca perdelele negre trase.
-"Cat am dormit?" il intreb neavand nici un ceas pe langa mine.Urasc sa fiu asa pierduta in spatiu.Nici macar nu stiam de cate zile ma aflu aici.Dupa socoteala mea asta trebuia sa fie a doua zi sau a treia.Oare sa incep sa fac liniute pe tabla patului?

-"Mai mult de 12 ore.Hai la masa printeso." imi arata cu mana spre farfuria plina cu clatite care emana un miros de iti lasa gura apa.Imi trag picioarele din pat asezandu-mi parul pe spate rasucindu-l.Trebuia sa fac rost de ceva cu care sa il prind.
-"Miros delicios." mormai in timp ce ma asezam pe canapea.Rick se aseaza langa mine si priveste spre farfurie trist."Vrei si tu?" il intreb vazandu-i ochii rosii cum scanau inca mancarea.
-"As vrea sa mai pot gusta mancarea ca inainte." ofteaza."Dar stii bine ca noua ne saliveaza gura dupa altceva acum."

Cum poate cineva sa saliveze la gustul de sange?Il simtisem de multe ori pe limba,bineinteles pe al meu, dar nu pot sa spun ca imi placuse, nici nu mai zic de salivat.Erau o enigma a stiintei din moment ce ceva in creierul lor facea clic începând sa le placa numai un singur gust.Ma gandeam la mine care adoram gustul de inghetata, de mancaruri diverse, de ciocolata.Cum sa devii dintr-o data obsedat de un singur gust si acela nu unul placut.De ce naiba nu erau si eu dependenti de ciocolata?Cate vieti erau salvate daca se intampla asta?

Ne uitam amandoi la farfurie de parca se afla acolo cine stie ce avere.Eu ca muream de foame..el ca murea de pofta sa mai simta gustul lor altfel.Oftam amandoi in acelasi timp.Imi era mila sa mai mananc din ele cand el le privea asa.
-"Rick.Pot sa te intreb ceva?" decid sa profit un pic de bunatatea lui care mi-a aratat-o in ultimele ore.Stiu ca nu este frumos dar incearca sa stai tu captiva la omul pe care il urasti cel mai mult pe lumea asta.Apoi mai vorbim.Iti vine sa te imprietenesti si cu gandacii.
-"Poti,dar sa stii ca nu am voie sa iti raspund la toate intrebarile."

Sângele Evei (Completa)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum