Capitolul 28: Bees and flowers talk

2.1K 178 4
                                    

"Dacă un bărbat te doreşte nimic nu o să îl poată ţine departe de tine. Dacă nu te vrea, nu o să îl facă nimic să rămână lângă tine."

************


Cand m-am trezit nu am fost mirata sa constat ca nu era langa mine.Ma asteptam la asta.De cand deschisesem ochii intinzand mana in pat mi-am dat seama ca nu am sa ating nimic.
Am ramas acolo reluand iar si iar in minte ce se petrecuse.Cedasem in fata lui dar nu ma mai invinovateam ca data trecuta.
Stiam ca vrusesem asta la fel de mult ca si el dar incercam sa imi explic mie insami ca facea parte din planul de ai castiga increderea.
Stiu,stiu,ma minteam singura!
Dupa un dus prelungit, in care am evitat sa ma uit la chipul meu in oglinda, m-am schimbat si am asteptat sa apara Rick cu mancarea sau macar sa ma duca sa iau masa cu fetele.

Nu a intarziat mult venind cu tava dupa o jumatate de ora.
Nici nu am intrebat de ce nu mananc cu fetele caci foamea era prea mare acum.
Rick ma priveste cu o spranceana arcuita.
-"Ai ceva azi.."constata el si imi ridic privirea din farfurie catre el.
-"Ce?"
-"Hmm nu stiu..ai ochii mai deschisi la culoare si un zambet strengaresc de parca ai fost prinsa cu mana in borcanul cu prajituri, dar nu iti pare rau.."
Incep sa rad cu pofta la descrierea lui.Da bagasem mana in borcanul cu prajituri si fusesera al dracului de delicios, si nu,nu imi parea rau.
Ceea ce ma facuse el azi-noapte sa simt era greu sa mai descriu in cuvinte.Senzatiile si emotiile fusesera prea puternice.Nu ma mir ca te faceau dependenta de el.As fi vrut sa ne trezim impreuna si sa reluam de unde ramasesem...
Ma stramb la gandul asta...

-"Am dormit bine.."ma scuz eu in fata lui dar nu inghitise minciuna caci isi rostogoleste ochii la mine.
-"Cum a fost la petrecere?"ma intreaba si ma incrunt imediat.Imagini cu fetele imi revin in minte si imping farfuria din fata mea.Imi pierise toata pofta de mancare..
-"Rick, daca stii unde am fost aseara atunci explica-mi un lucru.De ce dracu permite sa se intample toate astea?"
Imi fusese clar un lucru.Imi daduse dreptate aseara ceea ce insemna ca nici el nu era impacat cu ce vazuse, apoi imi aduc aminte ca ma prevenise inainte sa plecam ca tot ce vad sa uit.Dar de ce nu opreste tot?El se comporta bine cu fetele care traiau sub acoperisul ..de ce nu impunea asta si celorlalti?
Rick ofteaza clatinand din cap.
-"Eva..lumea voastra nu este diferita.Gandeste-te in felul asta:liderii tarilor stiu bine de nedreptatile care se petrec in alte tari.Uita-te la razboaiele care se duc acum,la oamenii care mor de foame si saracie in alte tari.De ce presedintii nu fac nimic?"
Raman cu ochii fixati pe el procesand ce imi spusese.Ma gandeam la un documentar pe care il vazusem mai demult cu situatia din Africa in cand aratasera copii slabi murind de foame.Chiar asa?De ce nu se stopa asta?Daca toti presedintii de tari si-ar fi unit fortele si ar fi ajutat cu ce puteau ar fi rezolvat situatia intr-o tara saraca peste noapte.
-"Dar el este unul singur."ma trezesc ca imi dau glas unui gand.
-"Exact."imi raspunde Rick."Daca presedintii atator tari nu pot schimba cursul intr-o alta tara,cum poate unul singur sa schimbe in toata lumea?"imi zambea trist facandu-ma sa cad mai mult pe ganduri.El era Regele atator vampiri,raspanditi in toata lumea.Nu avea cum sa controleze tot ce faceau ei pe alte continente.Pun pariu ca avea elita lui imprastiata peste tot dar nu era de ajuns la cati vampiri noi apareau mereu.
Ramanem in tacere pentru tot restul mesei probabil fiecare cazut in gandurile sale.La plecare Rick imi spune ca se va intoarce mai tarziu.Dar gandul meu era acum la altcineva.Oare el de ce nu vine?
Ramasa singura in camera iau cartea incepand sa citesc mai departe.

30 Aprilie 1457
Printul Vlad s-a schimbat enorm.Am crezut ca micuta Alexandra il va face sa uite de moartea domnitei Mia.Din pacate este mai rau.Nu vrea nici sa o vada spunand ca ii aduce aminte de ea.In schimb ochii i-au devenit rosii iar comportamentul este mai brutal ca inainte.
Am facut greseala sa il urmaresc intr-o noapte.Stiam ca va merge sa vaneze in padure dar nimic nu ma pregatea pentru imaginea din fata ochilor mei.Printul nu mai vana animale salbatice..ci oameni.Profita de drumurile din padure atacand pe bietii oameni, probabil rataciti.Simt ca ma cuprinde furia.Este Printul meu dar daca va continua asa voi lua masuri.

Sângele Evei (Completa)Where stories live. Discover now