Capitolul 35:In your hands

1.9K 181 4
                                    


"Increderea nu se pierde decat o data."
Nicolae Iorga

*****************************

Am gonit înapoi în Agenție în cea mai mare viteza.Nu am ținut cont de semafoare sau claxoane,telul meu era sa îl prind pe Papa Bear care nu îmi răspunsese la telefon.Eram toți în pericol,pana și David.Trebuia sa ii spun.

Ajunsa înapoi alerg disperata către biroul lui Papa dar ma opresc când observ luminile stinse.Unde naiba a plecat asa repede?
Scot telefonul și ii mai formez odată numărul.Hai Papa răspunde!Răspunde!
Nici la al cincilea apel nu mi-a răspuns asa ca ii trimit un mesaj disperat ca suntem în pericol sa se întoarcă în Agenție.
Cobor scările către subsol și ma îndrept către cubul de sticla în care David statea pe scaun cu capul plecat pe masa.
Ma apropii de agenți și le ordon sa îmi deschidă ușa.Executa imediat și intru așteptând ca ușa sa se închidă în spatele meu.Cum ma vede David se ridica imediat în picioare.
-"Ce s-a întâmplat?"Ma întreabă repede parca citindu-mi pe chip panica.
-"Ești un prost!Ești un idiot!"Ma reped la el lovindu-l cu pumnii în piept."Ne-ai pus pe toți în pericol pentru ca te-ai lăsat prins!"Tip spre el impingandu-l de data asta cu palmele în piept reușind doar sa îl dau un pas mai spate.
-"Despre ce vorbești?"Ma întreabă incruntat.
-"Despre Seth care ne va ataca din cauza ta!"Scuip cuvintele cu ura."Și te vrea pe tine mort."
-"De unde știi?"
Nu se mira,nici măcar nu se incrunta.Ramane la fel de calm ca întotdeauna în timp ce eu mai aveam putin și îmi vomitam inima care îmi stătea în gat.
-"Știai ca te vrea mort?"
Își pleacă capul înjurând în barba câteva cuvinte colorate.Pana și acum arata la fel de bine.
-"Bănuiam, dar sa fie asa de prost nu îl credeam."

-"Eva!"Se aude vocea lui Tyler în niște difuzoare și îl caut cu privirea în încăpere."Ce s-a întâmplat?"
Îi găsesc ochii limpezi și ma apropii de geam.
-"Tyler cheamă oamenii înapoi în Agenție,nu dau de Papa.O sa fim atacati.Trebuie sa îl mutam pe David de aici."
Acesta se uita confuz la amândoi dar nu mai zice nimic.Isi duce mana la casca și începe sa vorbească repede în timp ce degetul sau părăsea butonul difuzorului.Ma întorc spre David care începuse sa facă pași nervoși masurand cubul mic.
-"Dă-mi drumul Eva și ma voi ocupa de asta."
Ce?Nu e normal?Cum sa ii dau drumul tocmai acum?În primul rand ca încă nu știam dacă el este criminalul părinților mei și apoi dacă Seth îl voia mort atunci nici el nu era în siguranță.
-"Cine știa ca ești aici in afara de Rick?"Imi pliez mâinile la piept începând sa gândesc mai în profunzime subiectul.
-"Nu multi."Răspunde dar apoi ochii i se maresc puțin semn ca realizase ceva."La naiba!Cineva m-a turnat lui Seth!"
Aha!Bingo!Se pare ca însuși Regele trebuie sa aibă cârtițe în interiorul regatului său.Ha ha!Ironic nu?
Ridic o sprânceana în direcția sa când începe iar sa înjure.Ma amuza sa știu ca în sfârșit ceva îl face sa își schimbe expresia aia blank de pe fata.Acum stătea incruntat la maxim și parca ii vedeam rotitele începând sa se pună în funcțiune în timp ce în capul său probabil încerca să descopere cine fusese cel care îl tradase.
Îmi schimb privirea în afara cubului și vad agitație pe lângă noi,semn ca Tyler ii punea în mișcare pe agenți.Se înarmau deja iar mie mi se părea parca prea devreme?
Apoi îl vad pe Tyler care alerga la pupitru apăsând butonul cu care puteam sa îl auzim.
-"Suntem deja atacați Eva!Ramai înăuntru,nu au cum sa intre în cub."Apoi pleacă grăbit către ieșirea în încăpere.
Ma ridic în picioare imediat alergând spre geam și lovindu-l cu pumnii.
-"Nu Tyler!"
Ah la naiba!Nu eram încă pregătiți pentru asa ceva.Nu avusesem timp sa chemam toți agenții înapoi.Nici Papa nu era de găsit!
Imediat o lumina roșie a început sa pâlpâie în încăpere și o sirena ne sparge timpanele,semn ca se dăduse alarma.Ma duc la usa cubului și vreau sa introduc codul dar mana lui David ma oprește.
-"Eva,ești mai în siguranță aici decât acolo."
Ma uit incruntata la el și confuza.De ce sa stau aici când ei aveau nevoie de mine acolo!
-"Trebuie sa ii ajut!"Îl pleznesc peste mana vrând sa ma reîntorc la tastele din fata mea.Ma trage puternic înapoi și ma tine cu forța de mâini.
-"Nu înțelegi ca ei nu au nici o șansă acolo?"Se rasteste la mine dar nu îl mai ascult.Capul meu tipa sa ma duc după ei,sa îl ajut pe Tyler!
-"Lasă-mă David!"Mârâi și ma zbat sub puterea sa aducându-mi aminte de zilele în care fusesem captiva.Aproape ca uitasem cat de greu era sa îl înving.
Dar nu ma asculta deloc,ba din contra ma lipește de geamul cubului în timp ce trupul sau se lipise de al meu tintuindu-ma pe loc.
-"Asculta-ma odată!Vei muri acolo împreună cu ei,nu ai cum sa ii ajuți!"
Privirea mea plina de furie se întâlnește cu a sa care redevenise lipsita de orice expresie.
-"Nici dacă stau aici nu ajut la nimic."Il împing imediat din fata mea și dacă nu se dădea singur la o parte atunci stiam ca nu aveam șansă să îl urnesc.Ma reped către taste dar o silueta își face apariția și rămân cu mana în aer.
Oh la dracu Seth!
Avea ranjetul specific vampirilor și scana geamul cubului pana ce privirea i s-a întâlnit cu a lui David.Au marait amândoi unul la altul.Seth găsește repede butonul și apasă auzindu-se în difuzoare.
-"Mai să fie..daca nu sunt chiar porumbeii."Vorbește îngâmfat și superior către noi.
-"Ești ca și mort Seth!"Il amenință David dar nu pare prea speriat de asta.Ba din contra își lasă capul pe spate și rade malefic.
-"Cred ca pot spune același lucru despre tine..Rege!"Spune ultimul cuvânt în scârbă, scuipandu-l mai mult."Toți s-au saturat sa aibă un Rege slab în preajma.Uita-te la tine..prins împreună cu curva ta într-un cub de sticla de Văduva Neagra și amărâții ei de agenți."
Fac un schimb de priviri cu David parca spunandu-ne amândoi în același timp sa tăcem.Daca Seth nu știa încă cine sunt atunci cu atât mai bine.Iar privirea lui îmi spusese clar ca nu avea sa ma dea de gol.
-"Aduceti-l."Tipa Seth în direcția intrării și îmi mut privirea către cei doi viermi cate aduceau cu forța un corp mai mult mort decât viu,ținându-l de brate.Un îcnet îmi scăpa printre buze când ochii odată limpezi a lui Tyler acum ma privesc de sub niște pleoape mari și vineti,semn ca îl bătusera înainte.
-"Tyler."Șoptesc imediat și David vine lângă mine parca vrând sa ma susțină în ce va urma.
Viermii îl arunca în fata cubului și Seth ii ordona imediat.
-"Deschide ușa!"Il lovește Seth punându-l jos la podea în genunchi.
Tyler ranjeste spre viermi și clatină din cap.
-"Nu am codul."
Ochii mi se maresc și clatin din cap la el.Mințea pe fata un vampir bătrân de sute de ani și nu avea sa se termine bine.
Seth se apropie de spatele său și ii ridica capul în sus violent.
-"Îți dau 5 secunde sau mori."Mârâie la urechea lui Tyler care nu își dezlipește ochii de la mine.Lacrimi încep sa se acumuleze în ai mei în timp ce stăteam lipita de geamul imens.
Seth face semn cu capul spre viermii lui și aceștia încep sa tragă în geam.
David vine imediat lângă mine și ma pune la pământ acoperindu-ma cu corpul sau.Mainile le avea pe capul meu protejându-l iar trupul lui îmi proteja restul.Inchid ochii la șirul de gloanțe trase în geam așteptând sa termine.
Cateva secunde mai târziu se opresc și deschid ochii uitându-mă în jur.Gloantele lăsasera urme în geam dar nu se sparsese.
Seth înjură și vine iar la Tyler în spatele său lovindu-l peste cap cu pistolul.Scot un icnet impingandu-l pe David după mine.
Se pare ca numai Tyler este uimit de gestul lui David de a ma proteja căci se uita incruntat spre noi doi,în ciuda faptului ca era rănit.
-"Timpul a expirat!"Anunță Seth care ii pune pistolul la cap lui Tyler.
-"Nu!"Tip către ei bătând cu pumnii în geam.
Ochii lui Tyler se întâlnesc cu ai mei și îmi zâmbește trist parca știind ca este ultimul pe care mi-l va mai da.Plang bătând cu pumnii dar nu induiosez pe nimeni.David ma prinde de umeri și ma tine strâns lângă trupul lui.
-"Seth,cu mine ai treaba nu cu ei."Își încearcă și el norocul dar Seth doar rade lăsându-si pistolul în jos iar eu răsuflu ușurata pentru moment.
-"Nu înțeleg de ce tarfei tale ii pasa de niște oameni care o țin captiva oricum?"Întreabă Seth incruntandu-se în direcția mea.
-"Știi cum sunt oamenii.."Ii explica David."Chiar dacă ne-au ținut aici s-au comportat bine cu noi."Minte cu fața lipsita de expresie.
Seth se uita în jos la Tyler apoi înapoi la mine.
-"Dacă îți pasa asa mult de el..convinge-l sa deschidă ușa."
Ochii mi se maresc și un nod în piept îmi împiedică plămânii sa mai primească aer.In alte cuvinte ma pune sa aleg intre Tyler și David.
-"Oricum ne omori pe toți chiar dacă îl convinge."Se aude vocea lui David care ma face sa tresar deși ochii mei erau ațintiți pe Tyler care clatină din cap sa nu fac ce îmi spusese Seth.
Acesta maraie în direcția lui David și îl ridica pe Tyler de jos ținându-l în fata sa.
-"Am pierdut prea mult timp cu un om nesemnificativ."Își coboară colții apoi ii înclină capul lui Tyler în fata mea.Ochii încep sa ii sticleasca imediat și își înfige fără mila dinții în pielea gatului lui Tyler,făcându-l pe acesta sa tipe nervos.
-"Nu!Nu!Lasă-l,te rog!"Il implor pe Seth dar nu se mai lasă înduplecat pana ce ochii lui Tyler nu încep sa se închidă încet, încet.
Nu!La naiba!Îl seaca de sânge!
David lovește cu pumnul în geamul gros făcându-l sa tremure.
-"Seth jur ca te omor cu mana mea!"Amenință David fără nici un succes.In curând genunchii lui Tyler cedează,viermele îl tine doar de gat sugand ultima fărâmă de viata din el.
Cad pe podeaua rece implorand în continuare sa îl lase în pace,iar când ochii lui Tyler s-au închis am izbucnit într-un țipat dureros.
Ii lasă corpul sa cada inert la picioarele sale și își șterge sângele de pe bărbie cu palma sa.
Scena este groteasca și îmi face stomacul sa se strângă parca vrând sa vomite tot ce mâncasem.
Știu ca David îl amenințase ca îl va omora cu mana lui dar cu siguranță nu va apuca căci viermele asta va muri doar de mana mea.Furia începe sa se adune în mine întunecandu-mi gândirea și vederea în același timp iar maraitul gutural scos de mine îl face pe David sa ma strângă mai aproape de el.
-"Calmează-te Eva!"Îmi poruncește pe tonul său care odată îmi ridica parul în sus,acum doar ma face sa ma enervez mai rău.
-"Lasă-mă!"Ii ordon înapoi dar nu ma asculta.
-"Te dai de gol dacă faci ceva."
Asta ma trezește un pic și ma uit în sus spre el.Daca deschideam ușa acum as fi omorât probabil doar viermii lui Seth care se uitau la noi cu armele îndreptate spre geam dar cu siguranță nu puteam sa îl omor pe Seth.
Respirația mi se calmează puțin când ochii sai albastrii se uita cu tristețe la mine.Stie ca am pierdut pe cineva drag dar nu îmi arata mila ci doar consolare.
-"Șefu,vin agenți mai multi."Anunță un vierme iar Seth maraie nemulțumit.Probabil Papa Bear care se mobilizase intre timp venea cu întăriri.
-"Asta nu rămâne asa David."Scuipa Seth cuvintele către noi și începe sa se îndrepte către ieșire.
-"Cu siguranță nu."Ii răspunde David înapoi.
Planul lor eșuase pe jumătate.Atacasera agenția cum voia el,dar nu reușiseră nici sa își omoare regele, nici pe Văduva Neagra, ceea ce schimba probabil tactica lui Seth.Acum ca se răsculase împotriva regelui avea să se ascundă pana ce va găsi o cale sa îl atace iar.Iar mie îmi va fi mai greu sa îl găsesc.Dar dacă reușisem sa îl găsesc tocmai pe Rege, nu cred ca îmi va fi greu sa îl găsesc tocmai pe Seth.
Ramanem amândoi singuri în încăpere și tastez codul deschizând ușa.Ma duc imediat spre Tyler și ii încep sa îl zgaltai.
-"Hai Tyler deschide ochii!"Ii mangai fata apoi."Te rog Tyler!"
Corpul din bratele mele refuza sa îmi dea ascultare și rămâne la fel de inert.
-"Eva trebuie sa plecam de aici."
Nu îl ascult nici eu pe David rămânând lângă trupul fără suflare a lui Tyler sperand sa deschidă ochii măcar.David în schimb vine lângă mine și își pune degetele pe gatul lui Tyler.
-"E mort Eva!"
Ce?!Nu!Nu este posibil asa ceva!Nu poate fi mort!
-"Nu!!"Refuz sa cred cuvintele lui David dar acesta ma trage de cot în sus imediat.
-"Nu ai ce face!Este mort!"Se incrunta spre mine parca neînțelegand de ce reacționez asa doar pentru un agent.Dar Tyler nu este orice Agent!As fi vrut sa am puterea sa ma lupt împotriva prizei lui care refuza sa îmi părăsească cotul dar nu reușesc.Ma las tarata mai mult către ieșire uitându-mă numai la Tyler care rămăsese întins pe podea.
Când am pășit afara zgomotul unei lupte ajunge la urechile mele.Imi scot un cuțit din bocanc și îl pregatesc pentru orice am fi întâlnit pe drum spre ieșire.
Prima data dam de un agent și un vierme care se luptau pe scările care duceau spre parter și nu stau pe gânduri în timp ce ma reped către vierme înfigandu-i cuțitasul direct în ceafa.Agentul profita de asta și ii ia gatul imediat.Facem un schimb de priviri în care îmi mulțumește și plec mai departe.
Abia la parter îmi dau seama cat de tare ne lovise Seth.Trupuri de agenți și vampiri se înșirau spre ieșirea din clădire.Treceam pe la fiecare agent sa vad dacă mai este viu iar la vampirii care agonizau răniți le luam gatul imediat.Am vrut sa ma îndrept către birouri dar David ma trage de cot spre ieșire.
-"Trebuie sa plecam pana nu descoperă ca ești Văduva Neagra,atunci vei fi singura țintă."
-"Trebuie sa ii ajut!"Ma împotrivesc de data asta și îmi trag cotul din mana sa."Trebuie sa ma asigur ca Papa este bine."
Nu zice nimic dar ma urmează către birouri unde zgomotul de împușcături și țipete asurzitoare umpleau incaperea.Ma strecor înăuntru lângă doi agenți care trăgeau din spatele unei coloane către doi vampiri.
-"Unde este Papa Bear?!"Strig către ei sa ma fac auzita și aceștia îmi arata biroul lui.Ma uit după coloana în direcția arătată și îl vad cum trăgea la rândul lui din spatele unei uși.
-"Trebuie sa ajung la el sau va muri acolo!"Spun imediat cu ochii largi de teama ca va muri și el astăzi aici.
-"Stai aici!"Tuna vocea lui David din spatele meu și dispare imediat cu viteza lui spre biroul lui Papa.Il mai observ abia când se oprește în dreptul ușii și îl trage pe Papa de mana din spatele acesteia acoperindu-l cu corpul sau.Vorbesc ceva după care Papa se uita în direcția mea și aproba.Imediat David se mișca iar și ajunge lângă noi într-o secunda cu silueta dolofana a lui Papa.Ma întreb cum naiba l-a tras asa repede după el?
Papa se lasă jos gâfâind.
-"Eva trebuia sa pleci de aici!"Îmi spune el imediat ce ii revine probabil vocea.
-"Nu plec!"Ma incrunt eu spre el.
-"Pe tine te cauta!O vor pe Văduva Neagra!Dacă te stiu aici vom muri cu toții pana te găsesc.Daca pleci este posibil sa renunțe!"Îmi spune Papa repede în timp ce își trăgea sufletul.Un icnet înfundat se aude lângă mine și ma întorc spre sunet doar ca sa îl vad pe David ținându-se cu mana de umărul drept cu fața schimonosita de durere.Sange începuse sa ii curgă pe lângă rana , care după grimasa sa era mai grava decât arata.
-"Lemn.."Îmi spune printre dinți.
Dar gloanțe cu lemn foloseam numai noi..asta înseamnă că..
La naiba! fusese lovit de unul dintre ai noștri,probabil când îl salva pe Papa Bear.
-"Ia-l de aici și dispareți!"Îmi prinde Papa mana ca sa ma facă atentă la el."Când se potolește totul luam legătură."Îmi mai spune lăsând sa alunece în mana mea un telefon.
Ma uit la obiectul mic apoi înapoi spre Papa cu ochii plini de lacrimi.Am deschis gura sa ma opun ordinului dar el mi-o taie înainte.
-"Acum ar fi momentul sa ma asculți Eva.Du-te!"
David nu mai așteaptă de doua ori si ma trage de mana în direcția ușii ieșind cu mine într-o viteza care îmi face capul sa vuiasca.
O ultima privirea înapoi către Papa și prind momentul în care el tipa în direcția noastră.
-"Sa ai grija de ea!"
Asa multa încredere sa aibă Papa în David încât sa ma lase pe mana lui?De ce ii spune lui sa aibă grija de mine?
Ma las tarata pana în garaj unde drumul era liber și ma îndrept către motocicleta mea.David rămâne sprijinit de tocul ușii și ii observ culoarea palida ce ii inunda chipul.Se pare ca lemnul începea sa îl afecteze iar pierderea de sânge nu era în favoarea lui.Imi pun casca și pornesc motocicleta imediat apoi trag lângă trupul său.
-"Poți sa stai în spate sau luam masina?"
-"Pot și oricum cu asta ne mișcam mai repede."Îmi spune urcandu-se în spatele meu cu greu și icnind din timp în timp.Probabil îl durea ca dracu dacă pana și el se schimonosea de durere.
Întorc pe loc motocicleta și o turez la maxim la ieșirea din garaj,făcându-mă pierduta repede printre mașinile de la semafoare.
Unde naiba sa ma duc?Unde sa fiu în siguranță atât eu cat și David?Goneam dar nu știam unde..
Parca auzindu-mi gândurile David ma bate pe umăr făcându-mă atenta exact când vorbea.
-"Ia-o spre pădure."
Aprob din cap și iau ruta pe care îl așteptasem când am vrut sa îl prindem.
Abia când am ieșit din oraș m-am oprit pe dreapta exact înainte sa înceapă pădurea sa se vadă în fata noastră . Îmi dau casca jos dar rămân pe motocicleta.
-"Unde mergem?"Il întreb și ma întorc spre el.Ochii mi se maresc puțin când îl vad cum abia mai respira și era plin de broboane de transpirație pe frunte.La el acasă nu puteam merge căci era clar ca cineva de acolo îl tradase și trebuia sa se refacă ori riscam ca Seth sa vina după noi acolo profitând ca este rănit.
-"Nu știu nici eu, dar dacă mai pierd mult sânge trebuie sa ma hrănesc."
Acum înțelesesem de ce voia spre pădure.Ii trebuia sânge iar aici găsea dacă vana.Dar cum naiba o va face dacă este rănit și abia se tine pe picioare.Ne trebuia un loc sigur unde sa stam.
Apoi îmi vine o idee care ma face sa inghit în sec..cabana lui.Era în mijlocul pădurii și speram sa nu știe nimeni de ea in afara de David și Rick.
-"La cabana este sigur?"Il întreb și încerc sa ignor faptul ca și trupul sau se încordează imediat ce aude.
-"Da.Numai eu știu locația ei."Îmi confirma el exact ce bănuiam pe jumătate.Se pare ca nici Rick nu știa de ea.Dar cum naiba aveam sa îl urc pana colo?Erau aproape 3 ore de mers pe jos iar el cu siguranță nu mai făcea fata.O ultima privirea spre el îmi confirma ca amândoi singuri în pădure noaptea aveam sa ne rătăcim sau el va muri în bratele mele din cauza rănii încă deschise și a sângelui pierdut.
Pornesc motorul și ma îndrept spre fabrica de lemn de unde îl sunasem pe Papa Bear.
Ajungem abia după încă o ora și ma bucuram ca era liniște totala în jur.Opresc motorul și încep sa caut ceva care ne-ar putea ajuta sa urcam pana la cabana.
Erau utilaje mari dar nimic care sa ne ajute pana acolo.Coboara și David cu greu după motocicleta și se uita în jur.
-"Ce faci?"Ma întreabă.
-"Ma uit după un mijloc de transport pana sus la cabana."Ii răspund evitându-i privirea.Sa fiu iar singura cu el, închiși acolo, îmi făcea stomacul sa se strângă.
Își rostogolește ochii și se duce înapoi spre motocicleta mea.
-"Dacă tu ai fugit prin pădure nu înseamnă că nu există drum drept!Urca te conduc eu."
Abia atunci ma uit spre el.Se urcase pe locul meu asteptandu-ma ca eu sa ma urc în spatele lui.Nah Huh domnule!Asta este motocicleta mea!
-"Nu conduci tu!Ești rănit!"Ma încăpățâneaz eu dar altul era motivul meu.Nu voiam sa conducă el motocicleta mea!Copilărește gestul dar nu ma puteam abține,plus ca el chiar era rănit.
-"Urca Eva!Nu ți-o mănânc!"Se enervează și tuna spre mine parca ghicind adevăratul motiv.
Pufnesc dar ma urc în spatele său strângându-l de mijloc cu mainile mele după ce pornesc motorul cu amprenta mea.
La naiba!Știe sa conducă și motociclete!Oare era ceva ce nu putea face?
Urca pe un drum șerpuit dar asfaltat și ma întrebăm de ce naiba nu îl găsisem eu când evadasem?

Abia după o ora am ajuns sus la cabana și se vedea pe el cat se forțase sa tina în frâu puterea motocicletei mele,căci nu era ușor sa conduci rănit în timp ce sângele său se îmbiba în tricoul de pe el.A parcat exact în fata și se da jos abia după ce am coborât eu.
Il ajut apoi sa urce cele doua trepte și deschid ușa de lemn.Se duce glonț către ghiuveta din bucătărie dând drumul la apa și arunca pe fata lui o cantitate semnificativa.Ma uit în jur după ceva care l-ar putea ajuta dar niciodată nu îngrijisem un vampir după ce îl rănisem.
Se întoarce spre mine observandu-ma cum stăteam în mijlocul camerei uitându-mă confuza spre el.
-"Doar sa te previn..s-ar putea sa leșin în următoarele minute.Ai de ales acum..ma lași sa sângereaz pana mor sau scoți lemnul din umărul meu lăsându-ma sa ma vindec."
Maresc ochii uimita de cuvintele lui.Face doi pași spre mine și îl observ cum se ținea cu mana de blatul bucătăriei.Ma duc spre el și îl ajung exact când genunchii sai cedează și cădem amândoi pe podeaua de lemn a cabanei.Se întinde cu capul la mine în poala și ma privea cu ochii sai albastrii aproape stinsi.
-"Îmi las soarta în mâinile tale."A fost tot ce a mai spus înainte sa închidă ochii și sa leșine.

Sângele Evei (Completa)Where stories live. Discover now