H60. Renske

111 12 34
                                    

De volgende dag word ik wakker gemaakt door iemand die het nodig vond om water over mij heen te gooien.

Geërgerd open ik mijn ogen en kijk ik Lenora aan. 'Waarom deed je dat?' Vraag ik terwijl ik mijn hoofd droog maak met mijn dekens.

Lenora grinnikt. 'Je wilde niet wakker worden en de anderen wilden me niet helpen, dus ik moest alles alleen doen,' zegt ze zielig.

'Hoe laat is het?' Vraag ik terwijl ik rechtop ga zitten. 'Tijd om op te staan, dus hup opschieten jij,' zegt Lenora terwijl ze mij opeens op de grond duwt waardoor je een harde bonk hoort.

'Au, dit is niet lief,' mopper ik terwijl over mijn hoofd wrijf, omdat ik die heb gestoten. 'Nu heb ik een hersenpudding,' mompel ik waardoor Lenora grinnikt.

'Renske, je hebt niet eens hersenen,' zegt Nienke die binnen is komen lopen samen met de anderen. 'Nou zeg. Waarom zijn jullie hier trouwens allemaal?' Vraag ik.

'We hoorden iets vallen en dachten eerst dat jullie een bitchfight of zoiets hadden,' zegt Harry. 'Yeah, sure,' lacht Lenora.

'Maar eh, waarom lig jij op de grond?' Vraagt Michael. Ik haal mijn schouders op. 'Dat moet je de parkiet vragen.' (😏❤) Louis kijkt mij vragend aan en kijkt dan naar Lenora die mij een kwade blik geeft.

'Dus parkiet, waarom lag de peuter op de grond?' Vraagt Louis. Ik kijk hem kwaad aan terwijl Lenora lacht. 'Ze moest toch ooit een keer haar bed uit, dus hielp ik haar maar even,' legt ze uit.

'Ja fantastisch Lenora. En nu allemaal weg.' Ik sta op en stuur iedereen weg zodat ik me rustig om kan kleden. Zodra ik klaar ben huppel ik naar beneden. Ik loop naar de keuken en pak een zak chips uit een kastje. Waarom brood eten in de ochtend als chips ook kan?

Ik huppel naar de woonkamer en bijna iedereen kijkt me verbaasd aan, behalve Niall, die kijkt smekend naar de zak chips in mijn handen.

Ik negeer zijn gesmeek, want ik ben enorm aardig en ga op de grond zitten, omdat er geen plek meer over is. Lieke fluistert iets in Niall zijn oor waardoor Niall grinnikt.

Opeens komt Niall op mij af en pakt de zak af waarna hij weer op zijn plek gaat zitten en Lieke een high five geeft. 'Lieke, jij stomme goudvis!' Roep ik gefrustreerd aangezien ik niet eens de kans heb gekregen om de zak te openen. 'Gnigni,' antwoordt Lieke waardoor ik haar fronzend aankijk.

'Lieke heeft iets nieuws verzonnen om te zeggen,' mompelt Luke waardoor ik moet lachen. Mijn lach verdwijnt zodra ik zie dat Niall mijn chips eet. Eigenlijk is het niet van mij, maar ik heb het gepakt en dan is het van mij.

Zo zijn peuters nou eenmaal, alles wat zij hebben gepakt is van hun, totdat het kapot gaat of op is, dan is het van iemand anders.

Dus zoals je al kon verwachten, pak ik de zak chips weer af en bescherm ik het met mijn leven terwijl ik ondertussen eet.

Opeens krijgt Lieke een berichtje binnen op haar mobiel. Dat weet ik, omdat ze haar geluid aan heeft staan.

Ze leest het berichtje aandachtig en kijkt Lenora, Nienke en mij om en om aan. 'Wat is er?' Vraagt Lenora aan Lieke.

Luke fluistert iets onverstaanbaars tegen Lieke. Lieke kijkt Luke even aan en knikt naar hem. Luke pakt snel haar mobiel af en leest het bericht. De rest van ons snapt er helemaal geen ene kabouter van en kijken Lieke en Luke stil en vragend aan.

'Wat een klootzak,' roept Luke opeens terwijl hij Lieke haar mobiel teruggeeft. 'Wie is er een klootzak?' Vraagt Nienke terwijl ze van Lieke naar Luke kijkt.

"Tristan de schepjesjongen,' antwoord Lieke...

Slimmerdsquad ft. One Direction en 5sosOn viuen les histories. Descobreix ara