H16. Renske

213 19 42
                                    

Lieke rent de bus uit. Luke wilt achter haar aan lopen, maar Lenora houdt hem tegen.

'Lieke wil even rust hebben, ze komt zometeen wel terug,' zegt Lenora. Luke knikt en gaat op de bank zitten.

'Wij zijn zo terug,' zegt Lenora terwijl ze me meetrekt naar buiten. 'Je had me op zijn minst kunnen waarschuwen, ik schrok me dood,' mompel ik zodra Lenora weer op een rustig tempo, zonder mij met zich mee getrokken, loopt.

Lenora grinnikt. 'Maareh...' begin ik. Lenora kijkt me vragend aan. 'Wat is er?' Ik grinnik. 'Hebben Ashton en jij nu iets?' Lenora wordt rood en knikt langzaam.

'Ik wist het! Nu ben je geen single pringle meer,' roep ik blij. Lenora lacht totdat haar blik veranderd naar een grijns. Dit is geen goed teken mensen, hoor je me geen goed teken.

Ik haal mijn wenkbrauwen op en wacht totdat Lenora iets zegt. Eigenlijk moet ik zoiets niet doen, want Lenora en grijnzen is nooit een goed teken.

'Dus, jij en Louis hè,' begint ze terwijl ze me grijnzend aankijkt. 'Sorry, ik weet niet waar je het over hebt,' zeg ik.

'Het zal wel,' grinnikt Lenora. Ik zie Lieke deze kant opkomen. 'Hey Liek!' Probeer ik het onderwerp te veranderen, maar aan Lenora's blik te zien werkt het niet. Balen...

'Hey! Waar hadden jullie het over?' Lieke kijkt van mij naar Lenora. 'Over dat Lenora iets met Ashton heeft,' zeg ik snel voordat Lenora zich ermee kan bemoeien.

'Nee, ik bedoel, ja daar hebben we het over gehad, maar we hadden het zonet over iets anders.' Ik geef Lenora een "waag het niet" blik terwijl Lieke vragend naar Lenora kijkt.

Dan krijgt Lieke opeens een grijns op haar gezicht. Shit, ze heeft het door. Nu moet ik in een paar seconden een vluchtplan bedenken.

'Je vindt Louis leuk,' begint Lieke. Ik schud snel mijn hoofd. 'Nietwaar,' ik kruis mijn armen voor mijn borst.

Lenora grinnikt. 'Echt wel.'

'Niet,' houd ik vol.

'Wel,' zeggen Lenora en Lieke in koor.

'Echt niet,' ik schud nogmaals mijn hoofd

'Wel,' Lenora en Lieke kijken me geamuseerd aan.

'Nie-,' opeens houd ik mijn mond, omdat Louis naast me staat. Waar hij vandaan komt, geen idee, maar hij is er.

'Waar discuseerden jullie over?' Vraagt Louis. 'Over dat Renske-' snel loop ik naar Lenora toe en leg mijn hand op haat mond terwijl ik haar een waarschuwende blik geeft.

'Renske vindt-' snel leg ik mijn andere hand op Lieke's mond. Louis grinnikt. 'Wat vindt je Renske?'

'Uh, ik vind dat Lenora en Lieke irritant zijn en dat ik nu moet gaan, doei,' roep ik terwijl ik richting de bus loop. Onderweg kom ik Luke tegen. 'Houdt Lieke alsjeblieft een beetje in bedwang, ze is nogal irritant,' grinnik ik.

Luke kijkt me vragend aan en schudt dan lachend zijn hoofd terwijl hij naar Lieke, Lenora en Louis loopt. Nu zijn er vier "L's" bij elkaar. Alleen Liam nog en ze zijn compleet. Al weet ik niet of ik daar blij mee moet zijn, want tja, je weet maar nooit wat er dan gaat gebeuren.

Ik loop naar Nienke en Niall toe en ga bij ze zitten aangezien ze toch alleen maar wat praten over weet ik veel wat. 'Hoe gaat ie?' Vraag ik aan Nienke. 'Het gaat wel weer goed,' zegt ze met een glimlach.

'Waarom liep je weg bij de anderen?' Vraagt Niall. 'Ik wil het er niet over hebben,' mompel ik terwijl Nienke in de lach schiet.

Slimmerdsquad ft. One Direction en 5sosWhere stories live. Discover now