H87. Lieke

79 10 10
                                    

"Ga." Verbaast draai ik me om naar Nienke. Lenora kijkt haar ook aan, en haar ogen vullen zich met tranen. Dan draait ze zich om en loopt de ding waar we in staan uit.

Nienke draait zich om naar Renske en mij en doet haar mond open om het uit te leggen, maar ik schud mijn hoofd en loop met tranen in mijn ogen weg. Ik wil weg hier. Dit is zo fucked up. Eerst was het altijd Nienke en Lenora en niemand die daar tussen kwam. Toen kwam Renske erbij en 1 jaar later ik. Ik zucht, jongens brengen zoveel shit met zich mee. Gelukkig voor mij ben ik single. Ik ben klaar met jongens. Helemaal fucking klaar.

"Lieke!" Nien roept me nog maar ik loop door. Ik zie Ashton die probeert Lenora te bellen en dan zie ik de foto. De foto na ons stoepkrijtjesgevecht. Ik en Lenora links. Nienke en Renske rechts. Ik loop erheen, pak de foto en scheur hem doormidden. Dan loop ik de studio uit en laat de tranen stromen.

《♡》

Ik zit in een bus. Ik liep half flauwvallend over de weg en toen hebben een paar jongens me opgepikt en in hun bus geholpen. Eentje leek me te herkennen en hij komt mij ook vaag bekend voor maar alles is wazig. Mijn zicht is slecht, mijn gehoor (Wat sowieso al niet zo goed is) word nog slechter en mijn gedachtes werken niet. Ik word gek.

Een blonde jongen is naast me komen zitten en heeft me pen en papier gegeven. Ik heb een soort gedicht geschreven om de tijd te doden want ik weet niet waar ik heen moet.

Silence, complete silence
I scream but I don't hear a thing
Cold, very cold
I can feel the cold air on my skin
Darkness, complete darkness
Everyday I'm tryna see the light
Alone, very alone
My body's filled with fright

You put me in this cold, dark room,
Saying 'soon' I will get out
But what does that mean, soon?

Days, weeks, years?
Maybe even more?
Everyday I'm waiting for
You to just open the door

Why would you do this,
Who gave you the right?
Even though the darkness is my old, best friend,
I still prefer the light.

Ik weet niet wat er gebeurt is. Of waarom. Ik weet alleen dat dat lichtje zoek is en ik in het donker ben. Zonder dat lichtje ben ik niks.

"Daniel, lees dit eens!" Schreeuwt de jongen naast mij ineens. De jongen die mij leek te herkennen komt onze kant op en wilt me maar niet in mijn ogen kijken. Hij leest het papier en krijgt tranen in zijn ogen.

"Dit-dit is toch niet jou handschrift, Corbyn?" De blonde jongen schud zijn hoofd en wijst naar mij. De 'Daniel' kijkt ook en ik zie nu voor het eerst zijn ogen.

"Jij. Jij was het." Daniel begint te hoesten.

"Met jou heb ik gezoend." Meteen stopt hij en tovert een grijns tevoorschijn. Dan hoor ik mijn ringtone overgaan. Alle meiden hebben een zin van Midnight Memories als ringtone. Ik heb People talk shit, but we don't listen. Ik kijk wie het is.

Rensjee😂💛🥀🐝

Meteen druk ik op het groene telefoontje.

"Hi!" Roep ik.

"Kind, waar ben je?" Achter me begint Daniel te zingen.

"Ben je in een- is dat Daniel?" Ik zeg van wel.

"Ga daar weg. Nu."

"Nee, puur omdat jij nou wilt dat ik met Luke ben betekend  niet dat ik niemand anders leuk mag vinden! Het is uit tussen Luke en mij! Accepteer dat nou gewoon." En ineens begin ik te huilen. Daniel komt naar me toe en trekt me in een knuffel. Ik begin te huilen in zijn schouder en hij kalmeert me. Ik hoor Renske schreeuwen door de telefoon dat Daniel weg moet gaan en Louis die haar probeert te stoppen.

Ik zet mijn telefoon uit.

"Niet naar haar luisteren. Ze is het niet waard." Ik weet niet wat ik moet doen. Ik weet niet of ik haar moet verdedigen Of- what the fuck Lieke, het is je beste vriendin.

"Maar-"

"Ssh. Je bent veilig nu. Ze kunnen je geen pijn meer doen." Ik weet dat ze dat niet doen. Nooit gedaan heeft. Maar ik kan niet meer helder nadenken.

"Je hebt gelijk."

"You bitch." Hoor ik ineens uit mijn telefoon klinken en tot mijn grote schrik besef ik dat het Renske is. Fuck. Meteen druk ik het gesprek uit en laat me op de grond vallen.

En dan beginnen de tranen pas echt te stromen.

Slimmerdsquad ft. One Direction en 5sosWhere stories live. Discover now