H52. Renske

111 13 21
                                    

Oké, Lieke is gone, Lenora is gone en ik, ik ben te lui om weg te lopen dus ik blijf lekker staan waar ik nu sta.

Ik weet niet wat er met Lenora is, maar ze is boos op iedereen. Behalve op Nienke dan. Ik heb nu ook geen zin haar of Lieke te volgen, want zoals ik al zei heb ik daar geen zin in. En als zij het zo nodig vinden om weg te gaan, dan doen ze dat maar.

Luke stapt uit de andere auto en kijkt me aan. 'Wat is er?' Vraag ik. 'Waar is Lieke?' Vraagt hij bezorgd. 'Ergens daar,' zeg ik terwijl ik de kant aanwijs waar Lieke naartoe liep.

'En Lenora?' Dat was Ashton. 'Daar ergens,' antwoord ik terwijl ik naar de tegenovergestelde richting wijs dat waar Lieke naartoe ging.

'En waarom liep jij niet weg?' Niall kijkt me vragend aan. Ik haal mijn schouders op. 'Ik ben te lui om weg te lopen en ik weet dat ik dan ga verdwalen, want zo gaat dat nou eenmaal in mijn leven,' zeg ik.

Niall knikt alsof ik gek ben. 'Waarom liepen die anderen weg dan?' Harry is blijkbaar ook naar buiten gekomen.

'Ik zou zeggen, vraag het hun. Jezus, ik hoef toch niet alles uit te leggen, als jullie het willen weten vragen jullie het maar aan hun.'

'Maar jij bent de enige hier,' zegt Luke nu. 'Nou er bestaat ook nog zoiets als hun zoeken, ik weet niet hoor.'

'Oké dan gaan we hun zoeken. Jij blijft hier samen met Louis voor als ze terug komen,' zegt Zayn. Ik rol met mijn ogen en mompel een ssarcastische "veel succes", omdat ik nu geen zin heb om aardig te doen.

'Trouwens, als Lenora boos op jullie word dan is het niet mijn schuld of mijn probleem,' zeg ik tegen de jongens die Lenora gaan zoeken.

Ik weet namelijk bijna wel zeker dat Lenora boos op ze wordt, maar als zij Lenora willen zoeken, dan doen ze dat maar. Ik houd ze niet tegen.

Terwijl de jongens, op Louis na, Lieke en Lenora gaan zoeken, ga ik als een lui wezen tegen de auto zitten.

Ik pak mijn mobiel erbij en speel een random spelletje. Ik negeer Louis aangezien ik op dit moment geen zin heb om te praten.

'Hier,' zegt Louis terwijl hij een flesje cola in mijn handen drukt. 'Thanks,' antwoord ik kort terwijl ik het flesje open. Er is een grote kans dat we hier nog wel een tijdje moeten wachten. Lenora is namelijk koppig en Lieke vinden is moeilijk, want op de één of andere manier is ze heel onbewust goed in zich verstoppen.

Ik neem een slok van mijn cola terwijl Louis naast mij gaat zitten, zijn mobiel pakt en heel geheimzinnig naar zijn scherm kijkt.

Ik kijk vragend zijn kant op. 'Sorry, maar peuters mogen dit niet zien,' zegt hij. 'I hate you,' mompel ik terwijl ik gras op zijn haar gooi. Zo, nu is hij een grasmonster.

Na een uurtje komen Ashton, Zayn, Liam, Michael en Niall terug. 'Lenora is nu boos op ons allemaal en is alweer weggelopen,' zegt Niall geërgerd.

'Zijn jullie haar niet achterna gerent? Des noods sleuren jullie haar terug hier naartoe,' zeg ik wetend dat er bij deze situaties geen andere mogelijkheid is bij Lenora. Ashton schudt zijn hoofd. 'We zijn haar gevolgd, maar ze was opeens poef weg,' zegt hij terwijl hij gaat zitten.

Ik zucht. 'Hebben ze Lieke al gevonden?' Vraagt Liam nu. Ik schud mijn hoofd en knik daarna. Liam kijkt me niet begrijpend aan. 'Ze komt er net aan,' zeg ik. Liam draait zich om en kijkt naar Lieke en de andere jongens.

Lieke rent snel deze kant op. 'Is Lenora weggelopen?' Vraagt Lieke als ze bij ons is. 'Jup...' antwoord Michael haar vraag.

Ik merk aan Lieke dat ze nog steeds een beetje kwaad is, maar vergeleken met Lenora kan Lieke er beter mee omgaan. Ik ben op dit moment gewoon geïrriteerd, ook al probeer ik het een beetje te verbergen.

Lieke zucht en gaat naast me zitten. 'Dan zit er nog maar één ding op,' zegt ze tegen mij. Ik weet meteen wat ze bedoelt terwijl de anderen ons afwachtend aankijken met de hoop dat we het uitleggen.

'We gaan Nienke bellen. Lenora luistert nu waarschijnlijk alleen nog maar naar Nienke,' legt Lieke uit. Ik knik en pak mijn mobiel.

Ik zoek Nienke's nummer op en druk op het bel icoontje. Als het Nienke niet lukt dan hebben we een probleem, want Lenora is echt enorm koppig op dit moment en luistert nog niet eens naar een tomaticorn met glitters...

Slimmerdsquad ft. One Direction en 5sosWhere stories live. Discover now