H44. Renske

122 13 6
                                    

Ik loop de deur uit en zie Louis staan. 'Renske i-' Ik onderbreek hem. 'Ik wil niet met je praten, asshole dus laat me met rust,' zeg ik.

Ik open de deur weer, die ik helaas achter me had gesloten. 'Renske luister alsjeblieft.' Louis pakt mijn pols vast. 'Laat me los en ga weg,' zeg ik terwijl ik me los trek en door de deur loop en die voor zijn neus sluit.

Nienke, Lenora en Lieke kijken me vragend aan, maar ik negeer ze. Ik heb nu geen zin om te praten. De deur gaat weer open en even ben ik bang dat het Louis is. Maar het is gelukkig de zuster die wat eten voor Nienke heeft.

'Er zit trouwens iemand op de vloer in de gang,' zegt de zuster terwijl ze de dienblad met voedsel op het tafeltje zet. De meiden kijken mij aan. We weten namelijk allemaal dat het Louis is.

'Kijk mij niet aan,' zeg ik terwijl ik me wegdraai. 'Ik ga wel,' zegt Lenora terwijl ze opstaat. Ze loopt achter de zuster aan naar buiten.

Lieke en Nienke kijken me met medelijden aan, maar ik reageer er niet op. Ten eerste, omdat ik daar geen zin in heb en ten tweede, ik wil het er niet over hebben.

Even later komt Lenora terug. 'Louis gaat pas weg als hij jou kan spreken,' zegt ze tegen mij. Ik sta zuchtend op en loop naar de gang.

'Hoi,' zeg ik droog. 'Hey, ik uhm-' Begint Louis, maar ik onderbreek hem alweer. 'Zo, nu heb je mij gesproken en kan je gaan. Doei Louis,' zeg ik terwijl ik weer naar de meiden ga.

Ik hoef zijn slappe excuses niet te horen. En vooral niet nu. Er zijn namelijk belangrijkere dingen, zoals Nienke.

'Gaat het?' Vraagt Nienke bezorgd. Ik knik. 'Ja het gaat prima, ik ben er net achter gekomen dat mijn vriendje, of ex-vriendje I don't know wat hij nu van me is, vreemd is gegaan. Helemaal top dus,' zeg ik. Lenora en Lieke trekken me in een knuffel en Nienke heeft mijn hand gestolen om die te knuffelen. Omdat echt knuffelen haar teveel pijn doet.

'Wat heb je nu tegen Louis gezegd dan?' Vraagt Liek. Ik haal mijn schouders op. 'Vrij weinig, alleen dat hij wel kon gaan.'

'En luisterde hij?' Vraagt Lenora nu. 'Weet ik veel,' antwoord ik. Wat Louis nu allemaal doet interesseert me vrij weinig. Dus als hij daar nu nog zou staan, dan zou het me niks interesseren.

Als ik kwaad op iemand ben, kan diegene me het beste met rust laten, want anders maak je het alleen maar erger.

Lenora en Lieke praten wat met Nienke. Ik luister alleen maar naar hun gesprekken, omdat ik geen zin heb om te praten.

Nog een ding. Als ik kwaad ben dan zonder ik me het liefst af van iedereen. Lieke, Nienke en Lenora zijn alleen wel een uitzondering. Ze weten dat ik me het liefst af zonder, dus ze negeren me dan maar een beetje.

Ze zijn de enigen waarbij ik in de buurt kan zijn als ik me kut voel. Ook al zeg ik dan geen woord tegen hun. Ze zijn er altijd voor me en weten precies wanneer ik wel behoefte heb om te praten en wanneer niet.

Zonder deze vriendinnen was mijn leven een hel geweest. Dus ik ben ze dankbaar en houd van hun met heel mijn hart.

Slimmerdsquad ft. One Direction en 5sosWhere stories live. Discover now