H40. Renske

141 15 63
                                    

We zijn met zijn allen aan het eten. Op Lieke na dan. Lenora zei dat ze naar buiten is gegaan en waarschijnlijk zometeen wel weer terug komt.

Luke let meer op de deur dan op zijn eten. Ze zijn doordat de jongens verder op tour moesten nog closer geworden dan dat ze al waren.

Na een uur is Lieke nogsteeds niet terug. We zijn met zijn allen naar buiten gegaan om haar te zoeken, omdat een beveiliger hier haar niet meer naar binnen heeft zien lopen.

Er is geen enkel spoor van Lieke. Luke is allemaal situaties aan het bedenken die er mogelijk gebeurd konden zijn. Hij is enorm erg in paniek en het is echt zielig om te zien.

We gaan met zijn allen in het veld zitten en denken na over waar Lieke kan zijn. 'Jongens,' zegt Nienke opeens. Lenora en ik zouden normaal gesproken daar niet op reageren, maar deze keer doen we dat wel.

'Wat is er?' Vraagt Luke. Nienke staat op en loopt een stukje verder het veld in. Ze pakt een bloemenkroon en loopt daarmee naar ons toe.

Lenora en ik kijken Nienke geschrokken aan. Lieke maakt echt super vaak van die dingen. 'Wat is er met die bloemenkroon?' Vraagt Harry. 'Lieke maakt en draagt die wel eens,' zegt Nienke.

Luke verbergt zijn hoofd in zijn handen terwijl Calum hem knuffelt. 'Lag er verder niks?' Vraag ik. 'Weet ik niet, het is te donker om alles goed te zien,' antwoord Nienke.

Lenora zet haar zaklamp van haar mobiel aan en loopt naar de plek waar die bloemenkroon lag. Ashton en Luke besluiten om te helpen met zoeken. Met zijn allen gaan zoeken heeft geen zin. Dan lopen we elkaar alleen maar in de weg.

De anderen, op Nienke en mij na, praten over wat er gebeurt kan zijn. Nienke en ik zijn stil. Lenora komt naar ons toe en gaat zwijgend naast ons zitten. Aan haar blik te zien hebben ze niks gevonden.

Louis slaat een arm om me heen waardoor ik kort naar hem glimlach. Daarna ga ik weer voor me uitstaren en zeg ik niks. En mensen, als ik niks zeg dan is er vaak iets mis. Zo ook in dit geval.

'Waarom Lieke?' Zegt Luke zacht. Waarschijnlijk heeft hij het meer tegen zichzelf dan tegen ons.

'Als er niks mis was geweest, dan was ze hier allang,' zegt Lenora waardoor ik knik. 'Ze is sowieso niet verdwaald, want dan had ze die bloemenkroon wel meegenomen. Zo is Lieke nou eenmaal,' zegt Lenora nu.

Ik sta op waardoor iedereen mij verbaasd aankijkt. 'Ik denk dat we beter naar binnen kunnen gaan, want hier blijven zitten lost vrij weinig op,' zeg ik.

'Dat concertgebouw sluit over een uur,' zegt Zayn. Ik haal mijn schouders op. 'Dan hebben ze pech,' zegt Nienke die ook opstaat. Lenora, Ashton, Louis en Niall staan ook. De rest volgt al snel ons voorbeeld op. Alleen Luke zit er nog met de bloemenkroon, die waarschijnlijk van Lieke is, in zijn handen.

'Ga je mee Luke?' Vraagt Michael. Luke schudt zijn hoofd. 'Ik blijf nog even, ga maar naar binnen. Ik kom zometeen wel.' Een paar van ons knikt. We laten Luke wel even.

We lopen naar binnen. 'We moeten de camerabeelden zien,' zegt Niall die Nienke meetrekt. We volgen Niall en Nienke.

Na een tijdje hebben we kunnen regelen dat we de beelden mogen zien. Met zijn allen bekijken we de beelden aandachtend. Gelukkig zijn hier veel camera's.

We zien dat Lieke de bloemenkroon maakt en vervolgens opdoet. Even later zien we twee mannen. De ene staat op afstand terwijl de andere Lieke bewusteloos slaat.

Daarna wordt ze meegesleurd naar een busje. 'Pauze!' Roep ik waardoor iedereen schrikt. 'Wat is het kenteken van dat busje?' Vraag ik. Liam zoomt wat in terwijl Zayn het kenteken opschrijft.

Even later is Luke er ook en besluiten we om morgen dat busje op te speuren en om de politie in te schakelen. De politie is namelijk wat slimmer dan wij, stelletje idioten, zijn.

Ookal is de slimmerdsquad ook heel erg slim. Zonder Lieke is alleen 75% van onze slimheid aanwezig, dus dan zijn we niet slim genoeg...

Slimmerdsquad ft. One Direction en 5sosWhere stories live. Discover now