H27. Lieke

182 17 27
                                    

Er is iets aan de hand. Ik weet niet wat, maar Lenora doet al de hele dag raar. Ze doet kortaf tegen ons en negeert Ashton een soort van. Als ik haar weer de bus in zie lopen zie ik dat er wat mis is, dus ik loop achter haar aan. Ik geef tegelijkertijd Renske en Nienke een seintje dat ze mee moeten komen.

"Wat de fuck is er aan de hand?" Ik weet dat ik een boze ondertoon in mijn stem heb, maar ik kan er niks aan doen. Lenora kijkt me een soort van bang aan, en ik voel me meteen schuldig.

"Niks." Renske rolt met haar ogen.

"Zelfs een tomaat ziet dat er iets aan de hand is."

"Ze heeft gelijk, ik zie het." Nienke knikt om haar woorden kracht te zetten en ik moet lachen. Gewoon onze humor hier.

"Misschien is er wel iets." Ik begin mijn geduld een beetje te verliezen.

"Lenora, we zijn niet blind. Je doet hartstikke kortaf en negeert Ashton." Renske heeft door dat ik geïrriteerd raak en doet haar mond open.

"Mond dicht houden, bitch." Ik moet lachen, en bij Lenora en Nienke komt er ook een glimlach uit.

"Zegt de peuter."

"Nou zeg." Renske doet alsof ze moet huilen waarmee ze Lenora aan het lachen maakt.

"Hoe de fucking fuck heb je dat gedaan?" Ik kijk naar de deur van de bus, waar de stem vandaan komt. Alle 9 de jongens staan er. Ashton kijkt ons vragend aan, hij stelde de vraag.

"Dat is wat ze humor noemen." Nienke rolt met haar ogen als ze antwoord geeft.

"Ga je die humor nog uit leggen?"

"Waarom zou ik onze geweldige humor aan iemand als Liam Payne geven?" Renske rolt ook met haar ogen. We zijn echt de met-ogen-rollensquad vandaag.

"Maar jongens?" Ik negeer Niall gewoon. Ik ben geen jongen. Sorry Niall.

"Guys?"

"Niall, snap even dat we meisjes zijn alsjeblieft?" Renske schiet in de lach en Lenora en Nienke doen al snel mee. Ik steek zelfvoldaan mijn tong uit naar Niall.

"Nou, jongens en meisjes, ik moet even iets zeggen." Ik luister nu naar hem, maar Renske, Lenora en Nienke negeren hem nog steeds. Dus, omdat ik het stiekem wel een beetje zielig vind, help ik hem.

"Jongens, meisjes, tomaten, peuters en unicorns."

"Jongens, meisjes, tomaten, peuters en unicorns, wie gaat er mee naar het strand?" Als ik het woord strand hoor begin ik op en neer te springen. Strand is leuk!

"Lieke zegt ja. Renske, Lenora en ik ook." Zegt Nienke. Ik word helemaal hyper. We gaan naar het strand.

"Het strand is trouwens niet zo'n goed idee voor Lieke, die is nu al helemaal hyper." Ik kijk Renske geschokt aan. Meent ze dit? Maar dan komt er een lach op haar gezicht en ik haal opgelucht adem.

"Wij," Lenora wijst ons allemaal aan, "gaan onze zwemspullen halen." En we lopen de bus uit.

Als we onze spullen hebben opgehaald rijd Nienke terug naar de jongens, en die stappen ook in hun busje. Wij volgen ze en na een kwartiertje komen we bij het strand aan. Het is helemaal leeg. Zonde.

Als we onze handdoeken hebben neergelegd tilt Louis Renske op en rent naar het water. Als Renske in het water ligt doet Ashton hetzelfde met Lenora en Nienke word ook het water ingegooid. Ik zie Luke naar me kijken.

"Je waagt het niet."

"Oeps." En ik word ook meegesleurd.

"Nee! Luke, niet doen!"

Plons.

Jezus, dit water is koud. Ik kom hoestend weer boven en steek mijn middelvinger op naar Luke. Hij steekt zijn tong uit en ik rol met mijn ogen. Dan pas valt het me op dat alle jongens nog aan de kant staan. Maar dat is niet eerlijk! Ik loop het water uit en als ik bij de jongens sta schud ik mijn haar uit. Dat is het leuke van langer haar hebben. Er zit zo veel water in.

Luke en Niall, die allebei naast me staan kijken me beteuterd aan.

"Eigen schuld, dikke bult." Niall moet lachen en loopt dan ook het water in, samen met Louis. Ashton is aan het pootjebaden en Luke staat nog steeds naast mij. Ik loop weg en ga in het zand zitten. Ik begin het zand te verplaatsen en uiteindelijk staat er een zandkasteel.

Ik zie de jongens een watergevecht hebben, en Lenora, Nienke en Renske doen vrolijk mee. Ik zit als enige nog op de kant. Niet dat het me wat uitmaakt.

Het is leuk om te kijken.

Slimmerdsquad ft. One Direction en 5sosWhere stories live. Discover now