23.BÖLÜM: BASKIN

1.4K 146 199
                                    

-

Masanın üzerine özenle dizilmiş mumlar, karanlığın hakim olduğu odayı loş ışıkla aydınlatıyordu. Dört mum vardı. Odanın içerinde de dört kişi duruyordu. Dışarıdan bakan birisi bunun bir ayin olduğunu düşünürdü; fakat ayin değildi. Bir plandı. İntikam planı.

"Neden mum ışığında plan yapıyoruz?" diye sordu Keaton. "Hiç romantik bir sahne değil."

"Çünkü elektrikler gitti," diye cevap verdi Cyrus. Alderia, Koda'nın günümüzde hala çocuklara işkence ettiğini söylemiş ve yerini bildiğini iddia etmişti. Bunun üzerine Olivia'nın evinden kalkıp Alderia'nın sığınağına yürümüşlerdi. Oldukça karanlık bir yerdi; bu yüzden yolu ezberleyememişti Cyrus. Gizli olmayı severdi Alderia, varlığının; sahip olduğu şeylerin herkes tarafından bilinmesini istemezdi.

Gizemi severdi kadın, öylesine severdi ki kendisi de bir gizem olmuştu.

"Öncelikle..." Alderia otoriter bir edayla masanın üzerindeki haritayı açtı. Mumu haritaya doğru çevirip haritayı aydınlattı. Karışık bir harita vardı; üzerinde çeşitli çizimler yapılmıştı. "...buraya girmek hiç kolay olmayacak. Bize olduğu kadar kolay yerde saklamıyorlar çocukları."

"Bizden farkları ne?" diye sordu Olivia. "Biz onların ilk deneyleriydik. Her seferinde çıta yükselmiş olmalı." diye yorumladı Cyrus. 

"Aynen öyle." Alderia haritayı incelerken mırıldandı. "Tahmin ediyorum ki şuan o çocuklara yapılan şeyler bize yapılanların yanında hiçbir şey. Eğer oraya girebilirsek nasıl bir manzarayla karşılaşacağız hiçbir fikrim yok."

"Peki nasıl gireceğiz?" diye sordu Keaton. "Yani, nerede bu yer?"

"Yer altında." Alderia elini yukarı kaldırdı. Haritanın yukarısında bir çizgi, çizginin altına doğru beş çukur vardı. "Bu çukurlardan içeri giriyorlar. Terk edilmiş bir yer olduğu için kimse buradan şüphelenmiyor. Ama sanmayın ki yer altı olduğu için teknolojiden yoksun bir yer..." Elini aşağı doğru kaydırdı. "Beş çukurun beşinde de filtreler var. İnsan olmayan bir cisim girmeye çalıştığında yoğun titreşimler yollayarak girmeye çalışanı korkutuyorlar."

"Yani fareleri," dedi Cyrus. "Zekice." Ardından Koda'yı takdir ettiği için kendisinden tiksindi. Zekalarını kötülüğe kullananların zeki olması hiçbir şeyi değiştirmezdi.

"Peki ya devamında?" Olivia merakla sordu. "Aşağı inmeyi başardığımızda direkt çocuklara ulaşabileceğimizi sanmıyorum. Düşüncelerime göre içeride çok fazla kişi olmayacak. Oksijen desteğiyle yer altına oksijen sağlanıyor ve çok kişi olmasını göze alamazlar. Tahminime göre sadece korumayla görevlendirilmiş kişiler ve doktorlar..."

"Doktorlar mı? Doktorlar ne yapacak orada?" Cyrus, doktorların çocukların yaralarını iyileştirmek için orada bulunduklarını zannetmiyordu. 

"Koda çok büyük bir şeyin peşinde." dedi Alderia. "Bizi uyuşturucular üzerinde teste tabii tuttular; bu birkaç kişinin ölümüne neden oldu. Bu sefer kendilerini geliştirdiler. Amaçları, insanların genetiğiyle oynamak. Bunun için çocuklar üzerinde deneyler yapıyorlar. Eğer çocukların üzerindeki deneylerde başarılı olurlarsa devamı gelecek. Ve silah yerine insanlar silah olarak kullanılacak."

"Onları bir robota dönüşüyorlar, bunu mu kastediyorsun?" Keaton, her zaman bir şeylerin komik tarafını görmeye çalışırdı fakat bu sefer imkansızdı. Güzel bir tarafı yoktu.

"Sadece bir tahmin. Veritabanlarına sızmaya çalıştığımda çok gizli olduğunu gördüm. Fakat bir video bulabildim. Nasıl ki bize yaptıkları işkenceyi videoya almışlar, onları da almışlar..." Alderia masanın etrafından çekildi ve koltuğa doğru ilerledi. Koltuğun üzerindeki telefonunu açtı ve kaydetmiş olduğu videoyu açtı. 

Renklerin KatiliWhere stories live. Discover now