<3 <3 <3 ALINTI 3 <3 <3 <3

1.7K 73 20
                                    

Merhabalar yeni bölüm yakında olsa da öncesinde küçük bir alıntıya ne dersiniz? Bizce her zamanki gibi çok sevecek ve daha fazlasını isteyeceksiniz. Şimdiden keyifli okumalar...

Tekerlekli valizini tüm sahil yolu boyunca sürüklemişti peşinden. Kayıkların halatlarını bağlamakla uğraşan Asuman sadece şöyle bir bakmıştı ona. İkinci kez önünden geçtiğinde enikonu onu izlemeye başlamıştı. Üçüncü tura geldiğindeyse beraberinde koca bir bavulla amaçsızca sahilde tur atarak ayaklarının canına okuyan kızla tanışmak için onun önüne atlayıvermişti. İşte o gün resmi olarak başlamıştı dostlukları. Zira bu ilk karşılaşmaları değildi. İlki bir apartmanın girişinde yağmurdan saklandıkları zamandı. Asuman onunla evini paylaşmıştı. Seher ise omuzlarına ağır bir yük misali binmiş acı hatıralarını. Deliler gibi sevdiği adamı anlatmıştı ona. Adının Kerem olduğunu söylemişti. Kendisinden birkaç yaş büyük olduğunu söylerken Seher'in yüzüne yayılan tatlı pembeliğin şimdiki utanç kızarıklığı ile en ufak bir ilgisi yoktu. Can yakan başka bir detay daha... Hikâyenin devamını gözyaşlarına boğulmadan anlatmak için genç kızın büyük bir çaba sarf etmesi gerekmişti. Kampüste sıkça karşılaştığı adamın dersine giren öğretmenlerden biri olduğunu öğrenince yaşadığı düş kırıklığı bu işin mutlu sonla bitmeyeceğinin bir işaretiydi. Kendini kaptırma ve ondan olabildiğince uzağa git demekti bu. Ne var ki o zamanlar işaretleri okuma konusunda pek deneyimli sayılmazdım. İlk aşkın büyüsüne kapılmış salağın tekiydim. Aynen böyle söylemişti Seher. Kalp kırıklıklarının suçlusu olarak kendini görüyordu. Başıma gelenleri hak ettim. Ne olduysa müstahak bana. Ama artık cezamı çektim. O yüzden bir daha asla! Bir daha asla! Düşünceleri bu yöndeydi. Gözyaşları ile hikâyesi aynı anda bitmişti. Geriye sıkıcı bir sessizlik kalmıştı.

Bir diğer anı parçası birkaç hafta sonrasına aitti. Seher'in babasının doğum gününe... Seher'in babası kızının telefonunu açmamıştı. Seher ise şansını ev telefonundan yana kullanmıştı. Telefona annesi çıkmıştı ve babasının onunla konuşmak istemediğini söylemişti genç kıza. Bu Seher'i yıkmıştı. Dizleri üzerine çöküp ağlamaya başlamıştı. İşte o zaman tüm Eskişehir'e yayılan dedikodu yüzünden babasının tokadıyla yüz yüze geldiğini itiraf etmek zorunda kalmıştı. O tokat hiçbir zaman atılmamıştı. Babasının havaya kalkan eli yüzüyle buluşmamıştı ancak o an yaşadığı korkuyu ömrü boyunca hatırlayacağını biliyordu. Kahramanı olarak gördüğü adamın, babasının, ona gerçekten vuracağını düşünmüştü. Korktum Asuman! Hem de ölesiye korktum. Kerem'e olan güvenim yıkılmıştı. Korkunç şeyler yaşamıştım, ailemin yanımda olmasına ihtiyacım vardı. Fakat o gün sonsuza dek dimdik duracağını düşündüğüm son kalemin de yıkıldığını anladım. Ailemin bana olan güvenini kaybetmiştim. O, aileme mal oldu.

Daha nicesi vardı. Seherher yalnızlığında asla demişti. Her gözyaşında asla demişti. Asla kararındandönmeyecekti. Kendi kendine bunu tekrarlayıp durmuştu hep. 


DAVETSİZ KONUK #Wattys2021(TEKİRDAĞ SERİSİ) DÜZENLENİYORHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin