Öde(ş)me Günü Geldi Çattı

2.2K 109 10
                                    


Merhaba sevgili okurlar. 

Yine karşınızdayız. 

İyi okumalar :)   

Genç kız, 'belki elindeki notları bırakır da biraz da benimle ilgilenir' ümidiyle; karşısında oturan arkadaşının kolunu bir kez daha çekiştirdi.

"Asuman ya şu elindekini bırakıp benimle ilgilensene!"

Asuman ise gözlerini odak noktası olan notlardan ayırmadan karşılık vermişti Seher'e.

"Sabahtan beri derdini dinliyorum zaten Hanımefendi, benim de bir hayatım var bunu unutma istersen."

Bu sözler üzerine Seher bir kez daha çekiştirdi Asuman'ın kolunu.

"Hayatına müdahale etmiyorum ki ben canım arkadaşım. Ayrıca ne olur derse benimle girsen? Ha ne olur? Hem senin için de değişiklik olurdu."

Asuman bu kez başını notlarından kaldırıp yanıtladı arkadaşını. Gözleri yeni yeni kıvılcımlanmaya başlayan öfkesini yansıtıyordu.

"Allah aşkına Seher, dünya kadar işim var git başımdan. Adamla dün de karşılaştın bir şey oldu mu? Hayır. Hem o sana yaklaşamaz, yaklaşırsa olacakları söyledim ben ona."

Seher, Asuman'ı sarsmayı bırakıp kollarını göğsünün altında birleştirdi ve çaresizce etrafı seyretmeye başladı. Bazı öğrenciler tatilin ardından bir arada olmanın keyfini yaşarken bazıları da yine mi geldik bu lanet yere dercesine önlerindeki kitapları boş boş karıştırıyordu. Genç kızın bakışları bir süre sonra Asuman'ın hemen sağındaki kasanın önünde duran erkek grubuna takıldı. Kendisine tanıdık gelen simayı bir süre inceledikten sonra da masadaki yaklaşık bin sayfalık sözlüğü fark edilmemek için yüzüne siper etti.

Ah aptal kafam, ah! Bugün tanımakta zorluk çektiğim adamı dün pat diye öperken aklımdan ne geçiyordu acaba? Hangi akla hizmet yaptım ki bunu! Tabi ya... İntikam! Bütün kötülüklerin anası! Bendeki de deve kini mübarek! Resmen hayatta yapmam dediğim şeyi pattadanak yaptım! Üstelik konu mankenimize tek bir açıklama dahi yapmadan yapıştım adamın dudaklarına. Laf aramızda o da iyi kıvırdı, hiç bozuntuya vermedi. Gerçi bu kusursuz performans onun dayak yemesine neden oldu ama...

Özetle bir daha tanımadığım bir adamı öpersem iki olsun! Şey... Deniz'i de hesaba katarsak ikiden fazla oluyor aslında.

Genç kızın geveze mi geveze iç sesini susturan Asuman olmuştu.

"Ne yapıyorsun Seher, ne diye aldın sözlüğümü? Bilgin olsun diye söylüyorum arkadaşım; onsuz bu metinleri çözmem mümkün değil. Peki, sonra ne olur biliyor musun? Emin Hoca bana bütün hocaların önünde Su Kasidesi 'ni ezberden okutur. Hem de aruzlu. Kime diyorum ben? Hey!"

"Ne oluyor burada hanımlar?"

Asuman arkadaşından bir türlü alamadığı cevabı, birkaç saniye sonra arkasından gelen tanıdık sesle kendisi çözmüştü. Yavaşça sesin geldiği yöne döndü.

"Bir şey yok. Seher..."

Oğuz aniden lafa atıldı ve gayet abartılı bir tonla:

"Ah! O Seher mi? Ardına gizlendiği sözlük sayesinde zar zor fark ediliyor da. Tabi sözlüğü beni görmesiyle eş zamanlı olarak önüne çektiğini saymazsak..."

Seher rezilliğini bir parça toparlamak istercesine sözlüğü masaya gürültüyle bıraktı. Ardından da kendisini savunmaya başladı.

"Ben saklanmıyordum bir kere! Ben... Ben sadece biraz sözlük karıştırayım dedim, bilirsin bir dil bir insan iki dil iki insan... "

DAVETSİZ KONUK #Wattys2021(TEKİRDAĞ SERİSİ) DÜZENLENİYORHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin