~31~

2.9K 280 11
                                    


Uběhlo několik dní od toho, co se Harry a Louis dali dohromady a oficiálně byli mezi sebou pár. Učitel svému příteli pomohl a přimluvil se u něj doma, takže neměl žádný velký problém. Bohužel ve škole, ani po škole na sebe neměli vůbec čas, takže se vídali jen minimálně. 

Pro Louise bylo také hodně špatné to, že se s ním stále nebavil Troye. Byl na Thea naštvaný a něco měl i proti brunetovi, kterého ani jednou nepozdravil. "Jak dlouho myslíš, že mu to vydrží?" zeptal se s povzdechem modrooký, když společně s Theem seděli na obědě a jejich kamarád byl úplně u jiného stolu, sám. Bez nikoho.

"Asi dokud neumřu?" odpověděl s uchechtnutím černovlasý a položil si hlavu na stůl. "Nemůžu za to, že mu vadí ta věc s jeho sestrou. Jako kdyby mu do toho něco bylo." Dodal ještě, ale to ho Louis sotva slyšel, když mluvil do stolu.

"Je to jeho sestra. Jeho slepá sestra, Theo," pokroutil modrooký nad svým kamarádem hlavou a vzal do ruky svůj tác s obědem. "Bude se o ní starat pořád, takže jasně, že mu do toho něco bude." Louis se zasmál a s tácem se rozešel k výdejnímu okénku. Tam tác položil, zamával svému kamarádovi na rozloučenou a rozešel se z jídelny pryč. Ještě se podíval ke stolu, kde před tím seděl Troye, ale ten už tam nebyl.

Brunet se rozešel chodbou ke své skřínce, aby si mohl vzít věci a jít domů, když ho najednou někdo popadl za triko a zatáhl na záchody. "Troye!" Vypískl Louis, když mu došlo, že ho drží jeho kamarád. Nebo bývalí kamarád? Louis v tomhle měl opravdu zmatek,

"Louisi," vydechl hubenější chlapec a na tváři se mu objevil malý úsměv, když měl možnost svého kamaráda obejmout. "Já už to nevydržím," přiznal se Troye hned, co se odtáhl z objetí a frustrovaně si prošel rukou skrz vlasy.

"Co se děje, Tro?" Zeptal trochu vyděšeně Louis, protože chtěl svému kamarádu pomoct. Chtěl, aby se z nich znovu stali přátelé, kterými jsou už od jak živa. Měl o Troyeho strach a možná měl strach i přímo z něj, protože vypadal zvláštně.

"Já ti musím něco říct, Lou." Řekl Troye a chvíli chodil po místnosti, než se nakonec zastavil přímo před modrookým a podíval se mu do tváře. "Já vím, že se mi patrně vysměješ, ale já už to nemohu dál tajit. Ty máš toho svého učitele, do kterého jseš zamilovaný a já to chápu, ale musím ti to říct. Musím se ti konečně svěřit," vydechl zničeně hnědovlasý a v jeho očích byla vidět zoufalost. Louisovi začalo pomalu docházet o čem mluví. Dával si dohromady všechno, co se stalo a přišel si jako magor, že mu to nedošlo dřív.

"Ne, Troye," pokroutil Louis hlavou ve snaze zastavit ty další slova, která měl jeho dobrý kamarád vypustit z úst a tím naprosto, ale naprosto zničit jejich přátelství.

"Ano, Lou." Usmál se Troye a bez přemýšlení přitiskl svoje rty na ty jeho. Zoufale ho líbal, ale Louis mohl jen zůstat stát, naprosto ztuhlý z toho, co se dělo. Nebyl schopný odstrčit svého kamaráda, který ho právě líbal. "Miluju tě, Louisi. Z celého svého srdce." Vydechl hnědovlasý, když se o modroočka odtáhl, ale jen na pár vteřin, aby znovu mohl spojit jejich rty.

Od dveří se ozvalo odkašlání a Troye se rychle odtáhl, otřel si rty a oba chlapci se podívali na nově příchozího. "Tohle jsem vážně nečekal," zavrčel Styles, který byl mezi dveřmi. Jeho pohled byl přilepený na Louisovi. Potom zklamaně zatřásl hlavou a odešel. Brunet neměl šanci, aby ho zastavil, protože ho chytil Troye.

"U něj nemáš šanci, Lou. U mě ano. On je učitel a pochybuju, že by si s tebou něco začal. Můžeš to zkusit se mnou." Zašeptal hubenější chlapec s nadějí v hlase, protože doufal, že mu bude Louis city opětovat a budou společně šťastní.

Jenže modroočko se na něj podíval se slzami v očích a ublíženě vytrhl svojí paži z Troyeho dlaně. "Nemiluju tě, Troye. Nikdy jsem tě nemiloval a nikdy tě milovat nebudu." Přiznal Louis a ustoupil od svého kamaráda o krok dozadu. "Vždycky pro mě budeš nejlepší kamarád, ale nikdy nic víc." S těmi slovy chtěl brunet utéct za svým učitelem, aby mu všechno vysvětlil. Nechtěl o něj přijít.

"Takže se raději budeš honit za beznadějnou šancí, že bys někdy mohl být s tím učitelem, než abys dal šanci někomu jako jsem já?!" Vykřikl zdrcený Troye, kterému po tvářích tekly slzy.

"Já s ním chodím, Troye!" Oplatil mu zvýšení hlasu Louis a pak jen pokroutil hlavou. "Miluju ho. Je můj přítel a možná i on miluje mě," s tím brunet vyběhl z toalet a běžel hledat Harryho, mezitím co se Troye zhroutil na zem a plakal. Dlouho plakal, až nakonec omdlel.


Zase mě mrzí, že jste museli čekat, ale nooo. vysvětlovala jsem to už minule a myslím, že to nemá cenu se pořád omlouvat za to, jak na hovno jsem :D No, snad se vám část líbila a jen vám chci říct, že se pomalu a jistě blížíme ke konci, tak jen abyste na to byli ready :D 

_LarryLS1_

Hard case || Larry ✔Where stories live. Discover now