~11~

3.7K 325 12
                                    


"Lou, co se děje?" zeptal se Theo druhý den ráno u snídaně. Poznal, že jeho návštěva je celá nesvá a zamlklá. "I včera jsi byl divný a dneska mi naháníš husí kůži." odůvodnil otázku černovlasý.

"Promiň." zašeptal Louis a odložil příbor, aby se nemusel dál rýpat ve své snídani, která ho ani trochu nelákala. "Jen se trochu bojím jít dneska domů. Nevím, co mám čekat vzhledem k tomu, že tam bude Steven a rodiče-" Louis se zastavil uprostřed věty, když mu došlo, že Theo vlastně skoro nic neví.

"O tvých rodičích mi taky může něco povědět." usmál se Theo, který přímo toužil potom, aby zjistil pravdu. "Chci vědět proč každý týden chodíš s rozmláceným obličejem a proč se bojíš vlastních rodičů. Vím, že se to začal dít od toho... co se stalo."

"Ano." přiznal Louis a sklopil svojí tvář k zemi. Nemohl se dívat Theovi do očí, protože tohle téma, i když pět let staré, pro něj nikdy nebude snadné. "Všechno je od té doby těžší. Rodiče mě vinní za to, co se stalo a byli by rádi, kdyby se to stalo mně-"

"Lou, ale tak to určitě není." snažil se namítat Theo, ale Louis nad tím jen zavrtěl hlavou.

"Řekli mi to přímo do očí. Vím, že je těžké se s takovou věcí smířit. Oni si však našli trochu jinou cestu a ze mě se stal jejich obětní beránek. Všechno, co udělám je špatně a doma se zamykám v pokoji, abych se jim vyhnul. Občas si připadám jako ze Saw, když se v jejich přítomnosti snažím přežít." Louis konečně dokázal zvednout pohled.

Theo si s povzdechem odložil svůj vlastní příbor a odsunul svojí snídani kousek od sebe, aby Louis pochopil, že mu věnuje plnou pozornost. "Lou-"

"Ne, to je v pohodě." usmál se modroočko, protože chtěl pokračovat. Byl připravený to svému kamarádovi říct. "Každopádně matka začala utrácet peníze za všechno možný. Snažila se tím zabavit, aby na nemusela myslet. Dostala nás do neskutečných dluhů, které máme doteď. Fotr na to přišel a složilo ho to, úplně. Začal chlastat a matku mlátit. Ze začátku to bylo ještě v pohodě, přehlížel jsem to, že otec mlátil matku. Alespoň jsem nebyl ten obětní beránek. Opravdu jsem se jim hodně vyhýbal, ale pak jednou, když matka nebyla doma, zmlátil mě. Bylo to před čtyřmi roky a já skončil v nemocnici s otřesem mozku."

"To si pamatuju." zamumlal černovlasý tiše. "Tvrdili jste, že ses popral."

"Fotr mě donutil k tomu, abych to řekl, ale udělal mi to on. Bál jsem se ho, takže jsem to potvrdil. Mám z něho strach pořád. V podstatě se nemůžu ani nadechnout a už mě chce mlátit. Utíkám vždycky do svého pokoje, ale občas to nestihnu a on mě chytí a mlátí mě dokud nepřiznám, že za její smrt můžu já a někdy mě mlátí i dál. Pamatuju si, že matka občas stojí kousek od nás a všechno to pozoruje se šíleným úsměvem." Louis se nad tím vším musel zasmát. "Když otec není doma, tak na mě řve a někdy se mě snaží mlátit, ale od té doby, co jsem jí dal pěstí, tak se o to už nepokusila, ani jednou."

"Nic z toho jsem nevěděl." řekl Theo, když Louis nějakou dobu mlčel. "Nejspíš bych měl říct něco v tom smyslu, že je mi to hrozně líto, ale to neřeknu. Nejraději bych se teď vydal k tobě domů a podal si tvé rodiče, nebo na ně zavolal policajty."

"Ne, to ne." pokroutil brunet hlavou na znak nesouhlasu. "Nechci jít do děcáku. To si radši nechám tohle líbit. Už jen tři měsíce a budu mít od nich pokoj. Jsem ochotný to vydržet a pak jim zmizím z života."

"Udělám všechno proto, abych ti mohl jakkoliv pomoct." usmál se Theo a chytil Louisovu menší ruku do té své.

"Chceš mi pomoct?" zeptal se Louis a Theo přikývl. "Tak mě dostaň pod našeho sexy učitele Stylese a já tě budu milovat. Nic jinýho teď nechci. Rodiče snáším už pět let, takže tři měsíce vydržím. Teď chci jen Stylese."

"Víš, že máš velice vysoké nároky?" zasmál se černovlasý a začal uklízet jejich studenou snídani. "Ale pokud opravdu chceš, tak ti pomůžu. Vy dva byste byli úžasný pár a hlavně bys ukončil to svoje období sucha."

"Sklapni, Theodore." uchechtl se Louis. Byl šťastný, že konečně řekl svému kamarádovi pravdu a třeba se jejich společný vztah vrátí do normálu.



Takže názor? :) omlouvám se, že to zase trvalo tak dlouho, ale snažím se psát tak jak moje síla dokáže, ale občas na to prostě není nálada :)

Snad vás díl nezklamal :D

_LarryLS1_

Hard case || Larry ✔Where stories live. Discover now